Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Fatih Yağmurdan Kaçtıkça Daha Beter Doluya Yakalanıyor,Osmanlı ve Bizans 2013'de birbirine giriyor!!

Geçen Hafta 4.Bölümü izleme Olanağını az da olsa buldum. Polis Olan babasını ve annesini Şehit eden Mengene İsimli Katil Karakolda Sorgu sırasında kendini Öldürünce Olay o an orada olan Fatih'in üzerine kalmış,Adliyeye sevk edileceği esnada tanımadığı bir kadın tarafından Jandarmaların elinden kaçırılmıştı.

Şimdi ise Şemsettin hoca, (1453'deki Akşemsettin) Fatih'in 500 Yıl sonra İstanbul'u yeniden fethetmek üzere geri gelecek olan Fatih Sultan Mehmet Han olduğuna Onu inandırmaya çalışsa da Yeniçeriler Doğan ve Şahin bile bunu başaramadı. Fatih Sultan Mehmet'ten kalan ve şu an Şemsettin hocanın İşlettiği İmarethanenin altı Fatih Sultan Mehmet tarafından Gizli geçitlerle Dolu bir Karargah olarak yaptırılmış. Şemsettin hoca, Doğan ve Şahin Fatih'i duruma kendini adapte edene kadar bu odaya kapattılar.

Fatih ise bu odadan Kurtulup sevgilisi İstanbul'un yanına gidip ondan yardım istemeye niyetlenmiştir. Nitekim Yapmıştır da. Doğan ve Şahin'in bir numarayla pondula getirip İmarethane den kaçmayı Başaran Fatih,Yeryüzüne çıktığında Gazetelerde kendisiyle ilgili çıkan cinayet haberlerini görünce daha feci Korkuya kapıldı tabii. 

Türlü Badireler atlattıktan sonra İstanbul ile görüşmeyi Başaran Fatih, ne yapacağını bilemez halde iken yardımına İstanbul yetişti. Önce Kaçağı evinde Saklayan Küçük Hanımın ne Babasının Sultanı-Yani Fatih'i- aradığından, ne de 1453'de yaşanmış olayların zamanımıza olan aksından haberi yoktur. evde durumu idare edemeyeceklerini anlayınca İstanbul'un aklına babasından yardım istemek geldi.

Tabii ne bilsin Bizans kahpeleri  Osmanlı efradına bu devirde saldıracak? Baba İskender Demiroğlu Fatih'i hiç bir şey anlamadığı ve öğrenemediği halde dövdürmeye kalktı! Bunlar Yaşanırken Şemsettin hoca da İmarethaneyi ve içindeki tarihi belgeleri sinirle yakmaya kalktı. Tabii bu arada İstanbul da İskender bey ile Fatih için münakaşa yaşayınca.iki aşığa da olanlar oldu.

bunlar işin cafcaflı yanları.bir de komedi kısmı var tabii.

1453'den 2013'e sıçrama yapan Yeniçerilerimiz Doğan ve Şahin,zamanın gidişatına ayak uydurmaya çalışırlarken bir de Dizide oynamaya başladılar.Bu dizinin Setine Yemek Gönderen Şirket de Fatih ve Kardeşi Nurseda'nın teyzeleri Asuman'a ait.
Bu sette Başrol Oynayan Irmak Güzel (aynı zamanda İstanbul'un üvey ablası kendileri bundan habersiz) bizim elemanlardan acayip tiksinmiş. Nerede görse basıyor feryad-ı figanı 
( laf aramızda Asuman ile Nurseda da bizim adamları kıskanıyor bu kadından:D )

Sette yine kavga çıkaran ikiliyi Düze çıkarabilmek için Uğraşan Asuman onları Dükkana gönderdi.Dükkanda da günümüz teknolojisiyle tanışan ahbap yeniçeriler,günün Cuma olduğunu Öğrenince Namaza gitmek istediler. Şemsettin hocanın yamağı Ayyar Ali de onlarla.Şahin Koymuş Kapının Önüne bir Rahle Dükkan kapatılmaz deyip duruyor! Namazdan Dönünce üçlü Dükkanda Yer Karolarından başka gram eşya kalmadığını görmez mi?! bunun Üzerine bir de Asuman ile Nurseda Dükkanı Basınca alllaaaahhhh! Komedinin çift katmerlisi oldu :)))










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Lise Devriyesi Bölüm 2 - Travmatik Vahraman ve Ateşböceği

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..