Kadim Dostum Bölüm 4 - Mevtanın Derdi

Mevtanın Derdi Bütün Mardin'i Gerdi! Dostumların Hanna'ya Büyü Yaptığı Zanneden Bayram Usta Yüzünden Tüm Mardin'de Vazo Seferberliği Başlıyor!

Önceki Bölümde Hanna'nın gelişine ve Dostum Ailesinin Telkarilerini Alma Planına bir mana veremeyen ve Bu Durumu Kıza Büyü Yaptılar Şeklinde Açıklayan Bayram Usta, Torunu ile kafa Kafaya verip Babasının Küllerinin Olduğu Vazoyu Ele geçirme Planları Yapmış, Nitekim başarılı da Olmuştu. bu bölüm ise Vazonun Kaybolduğunu Anlayan Hanna ve Dostum Ailesi Soluğu Karakolda Alıyor. Bilmiyorlar ki Recep Kaan Yüzünden bütün Kasaba Vazoda Yatır var diye Evlerinin Önünde Kuyruğa Girmiş? 

Recep Usta bir Yandan Vazoyu bulmaya Çalışırken Diğer Yandan da Bu Batıl İnsanları Hanelerinden Uzaklaştırmaya Çalışıyor. Tüm bunlar Olurken Bayram Usta ve Torunu Bayram Mert de, Ellerinde Vazoyla Hoca Efendi(!)nin Evinden Dönüyorlardı. O Sırada Kapıdakileri Defetmekle Uğraşan Recep Usta bayram Ustanın Garip ve şaşkın Hallerini Görünce Durumdan İşkillendi. Bayram Usta Vazoyu Köşe bucak herkesten Gizlerken Hanna babasının Anılarına Sahip Çıkamadığı İçin Deyim Yerinde ise Kendini paralıyordu. Vazoyu bulma Seferberliğine Katılan İki İsim Dikkatleri Cezbediyor. Ferzan ve Mümtaz. Hikmet Ferzan'dan Şüphelenirken Ferzan Hanna'ya vazoyu Bulacağına Dair Söz vermişti bile. Mümtaz ise Yağcısı Bilal ile birlikte Bu İşi Çözmeye Çabalıyordu.

Bu Bölüme Damgasını vuran bir Diğer Olay da, Emektar Ustalarımızın ve Oğullarının Dükkanına Gelmesi İhtimali Yükselen Haciz Boyunduruğu! bu bölüm Ne Yaptı ne ettilerse de Banka Borçlarını Ödeyemeyen Refet ve Hamdi'nin Dükkanlarına Banka Eksperleri Keşfe geldiler. Aynı Anda İki Kişi de Bayram ve Recep Ustaların Dükkanlarına Uğrayınca Olanlar Oldu! Bunca Emeğin, Değerin ve Usta Yadigarı Dükkanları Hepten Kaybetme Tehlikesiyle Karşı Karşıya Gelen Ustalarımızın Hiddeti Görülmeye değerdi...


VAZO KONUSUNDA DİPNOT: VAZOYU NE YAPACAKLARINI KARA KARA DÜŞÜNÜRKEN AKILLARINA EVDE SAKLAMA FİKRİ GELEN BAYRAM USTA VE BAYRAM MERT'İN BAŞINA OLMAYACAK İŞLER GELİYOR.  ZAYIFLAMA SEVDASINA NE YAPACAĞINI ŞAŞIRAN MERAL ZAYIFLAMA EŞOFMANI ALMAK İÇİN GEREKEN PARAYI BULURUM UMUDUYLA BÜTÜN EVİ TALAN ETTİYSE DE BORÇLAR YÜZÜNDEN KİMSEDEN ZIRNIK İŞLEMEDİ. BUNUN ÜZERİNE KİLERDE İHTİYAÇ OLAN BİR MALZEMEYİ ARARKEN KAYIP VAZOYA RASTLADI VE ESKİCİDE NAKDE ÇEVİRDİ. BU SIRADA VAZOYU HANNA'YA GERİ VERMEK İÇİN DOSTUM'LARIN EVİNE NOT GÖNDEREN BAYRAM USTA DURUMU MERAL'DEN ÖĞRENDİĞİNDE ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti