Beş Kardeş Bölüm 1 - Şerden Doğan Hayır

Organik Bağları Bulunan Ancak Ruh Haleti Olarak birbirlerine taban Tabana Zıt Beş kardeş. Sait, Nazım, Turgut, Orhan ve Aziz. Anne - babalarını Depremde Kaybettikten Sonra Sait Yetim 4 Kardeşinin Sorumluluğunu da Üzerine Almış. Hem Analık Hem Babalık etmiş. birbirlerinden hiç Ayrılmamışlar. Ta ki Sait'in Gençlik Aşkının Vefat Haberi Tüm Olayların Seyrini değiştirene Kadar.

Sait Balıkçı, Nazım Muhabir, Orhan Sait'in Arkadaşı Kudret'in Eğlence Mekanında Koruma, Aziz Oto Galeride Satış elemanı, Turgut ise İmam Hatip. Sait her birini Anne - babalarının Görmek İsteyeceği Biçimde Yetiştirmiş. Okutmuş, Meslek sahibi etmiş, Bugünlere Dek Getirmiş. Ancak Alacağı Matem bir Haber Neticesinde Kardeşlerinden Ayrı, Yeni ve Farklı bir Hayat Kurmak Durumunda Kalacaktı. Gençlik Aşkı Fahriye, Yıllar Evvel mahalleyi Terk Etmiş ve Sait ile Birlikte Olduğu Dönemde Ondan bir Söz Almış. Birisi Öldüğü Takdirde Diğeri Vakit Kaybetmeden Evlenip Yaşamını Devam Ettirecekti. Sait'in Sözü Üzerine Rahatlayan Fahriye, Mahalleden Ayrıldıktan Uzun bir Müddet Sonra Yaşadığı Şehirde Trafik Kazası Geçirerek Yaşama Veda Etmiş. Sevgilisine Verdiği Sözü Yutmak İstemeyen Sait de, Aynı Günün Akşamı Kardeşlerini bir Araya Toplayıp Bomba Haberi Paylaştı!!

Tüm bu Olayların Başlangıç Noktasında Sait'e İçten İçe Abayı Yakmış Ancak Ondan bir Türlü Pozitif Geri Dönüş Alamayan Komşu Kızı Canan'ın Adama Yamanmaya Çalışması var. Sait ilk Evlilik Haberini Verdiğinde Aklında bu mu Vardı Bilmiyorum Ama Evlenmek İçin Gözüne Kestirdiği Eş Adayı Canan olacaktı Burası Kesin!! Kardeşlerinin Karşı Koymasına Rağmen Merhumeye Verdiği Sözü Tastamam Yerine Getirmek İçi Olağanüstü Çaba Sarf Eden Sait, Durumu Canan'a Açmaya Karar verdi. Verdi Ancak İşler İlk Etapta Ters Gitti. Balık Verme Bahanesiyle Kızın Evine Gittiyse de Kız Ondan 5 Dakika Evvel Evden Çıkmıştı. Üstüne bir de Abisiyle Karşılaşınca Olay Tam da Seksenlerin Yerli Dizileri Tadına Döndü.

Bu Evlilik Olayı Bilhassa Nazım ve Orhan Üzerinde Bariz Parça Tesiri Yarattı. Orhan Abisini Babalarına Şikayet Etti, Nazım Tövbeli Olmasına Rağmen Kendini Alkole Vurdu. bu İkilide Fırtınalar Koparken Evde de Hummalı bir Hazırlık Devam Ediyordu Sait en Sonunda Canan'a Yemek Teklifinde bulunmayı Başarmış ve Olumlu Geri Dönüş Almıştı. Ancak Kardeşlerin her biri bir yerde. Biri Hafiyelik Peşinde, Öbürü İçki Masasında, Diğeri de Araba Karaborsacılığı Derdinde. Ancak Evde Başına Gelecek bir Olay Durumu Daha da Karmaşıklaştırmaya Yetiyor da Artıyor bile!!

ÖLMÜŞ KADIN KIZINI BABASINA MİRAS BIRAKIRSA!..

Her Şey Tamamlanmış Kardeşler Beklenirken Kapıda Beliren Küçük bir Kız Ortalığı Oldukça Karıştıracağa Benzer. Zonguldak'tan Gelen ve Sait ile Fahriye'nin Kızı Olduğunu  İddia eden bu Küçük Cadı Tam da canan Evdeyken Gelince Olaylar İyiden iyiye Karışmaya Başladı. Üstelik Sait Kardeşlerinin İkisini Karakollardan, birini de Hastaneden Toplamak Durumunda Kaldı ve Durum Komedisi Tabiri burada Gerçeğe Dönüştü.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi