Kalbim Ege'de Kaldı Bölüm 1 - Miras Var Ama...

Miras Var Ama...

Kendilerini Büyükşehirin Yoğun ve Gelgitli Yaşantısına Kaptırmış ve Birbirinden Tamamen Farklı Mizaçlara Sahip İki Genç, İzmir'den Gelen bir Mektupla Yerle bir Oluyor.

Bu Hikayenin Dört Ana Kahramanından biri, En Önemlisi ve En Saygıdeğeri Iraz nene. Iraz Nene Yıllar Evvel Hem Öksüz, Hem de yetim iki genç kızı Evlatlık Almış. Büyütmüş, Ege Kültürü ile Yetiştirmiş. Gün gelip kızlar Evlilik Çağına Gelince de, Ali Kürük ve Osman Gıpgıp Adında birbirinden Dengesiz ve Dakikası Dakikasını Tutmayan İki Adamla evlendirmiş. Kızlar Adamlarla Evlendi Evleneli birbirlerine Düşman Olan bu İki Ailenin bu Süreğen Kangrenini, Iraz Nene'nin Torunları Zeliş ve Mustafa'nın Çözmesi bekleniyor. Ancak Ortalık biraz Daha Karışacağa Benziyor.

Kürük Ailesinin En Küçük Evladı ve İki Evladından biri Olan Mustafa, İstanbul'a Çapkınlığı ve Tek Gecelik İlişkileriyle Nam salmış, sosyete Kadınları Arasında Playboy Olarak ün Yapmış Hovarda bir Tip. Ailesinden ve Köyden Uzak Kaldığı Dönemlerde Oldukça Çalkantılı bir Hayata Sahip Olan Mustafa'nın Zeliş ile Başı Oldukça Büyük derde girecek. Gıpgıp Ailesinin Biricik Kızı, bir boy büyüğü ve Erkek Fatma'sı Zeliş ise, Başarılı, işinde Adım Adım Yükselmeye Devam Eden ve Kariyerini sağlam Temeller Üzerine Kuran bir kız. Görünüş itibariyle Kız Olsa da İçinde yatan Canavarı hiç birimiz Uyandırmak İstemeyiz. 

Bu İki Kanı Deli Akan Gencin yolları önce İstanbul'da bir Partide, Sonrasında İzmir'deki Köylerinde Kesişecek. Iraz Nene'nin Son İsteği ve İki Aileyi birleştirme Planları ise herkesi Deyim yerinde ise Dumura Uğratacak. Iraz Nene, Torunlarına Yazdığı Mektupta Yakın Zamanda Öleceğini ve Yüklü miktarda Para, bir Ev ve Deniz Kenarında bir Arsayı Onlara bırakacağını Yazıyor. Ancak İmkansıza Yakın bir şartı var. Mustafa ve Zeliş evlenecek. Ama Kiminle?

Zeliş'in Arkadaşının Doğum Günü Partisine Gittiği Sırada Yaşadığı Ufak bir Kaza, Olayların Fitilini İlk Ateşleyen Durum Oldu. Bilmeden Saldırdığı Kişi Aslında Mustafa idi ve Olayın Sıcaklığı Parti Ortamında da Korunmuştu. Mustafa da Aynı Yere gidip Üstüne bir de bir Gaf Yüzünden Zeliş ile Karşılaşınca, bir de O Onu Tanıyınca Kız Kaba Tabirle Çocuğu Hacamat Etti!! İki Parmağı Kırık Şekilde Hastanenin Yolunu Tutan Oğlan ve Tüm bunlara Sebep Olan erkek Güzeli, Iraz'ın Mektubu ile alelacele Köyün Yolunu Tutmaya Koyuluyor. Köye geldiklerinde de Aksiliklerin Peşini bırakmadığı ikili, birbirlerinin Asıl Kimliklerini Öğrendiğinde Ortaya Hayli Trajikomik bir durum çıkıyor. 

Hasta yatağında torunlarının Yolunu Gözleyen Iraz nene ise, Planlarını çoktan Kurmuş, Hatta İşletmeye başlamıştı. Durumun vahametini Anlayan Çocuklar Onu Dinlemeye ve İsteklerini Yerine Getirmeye Karar verdi. Ancak Daha Önce de dediğim gibi İmkansıza Yakın bir İsteği var. "Zeliş ve Mustafa birbirleriyle Evlenecekler!!" Durumu Öğrenen Aileler  3. Dünya Savaşını Köye Çıkarmaya Meyletseler de Çocuklar Zaten bu işin Olmayacağını belirterek Onları Dindirmeyi Başardı. Ancak Aileler Şüpheli. Mirasın Toplam Meblağını Öğrenince Herkes şoke Oldu. 

İLK BÖLÜM İÇİN HAYLİ CURCUNA VE KOMEDİ YÜKLÜ BİR BAŞLANGIÇ OLDU. IRAZ BÖLÜM GEÇTİKÇE TAARRUZ GÜCÜNÜ ARTTIRACAK ÇOCUKLAR AİLELERİ İLE ONUN ARASINDA KALACAK. GÖRELİM MEVLA NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER...




Yorumlar

  1. Keyifli bir ilk bölüm olmuş, en yakın zamanda ben de izlicem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizinle tamamen aynı fikirdeyiz :) bu çarşamba 2.bölümü özetlerini ve anlatımlarını buradan takip edebilirsiniz.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Osmanlı Tokadı Bölüm 12/8 - İstanbul'un Cellatları ( VOL2 ) --- Doğan ve Şahin Tehlikede!