Tutar mı Tutar Bölüm 1 - Sinemada "Yeni" Boyut

Sinemada "Yeni" Boyut

(((Sevgili Dostlar, İlk bölüm biraz karakter Tahlili gibi Olacak. bu nedenle biraz Kısa Olacak. Bir Kusurumuz Olur ise şimdiden Affola...)))


Hayatta Pişmiş Tavuğun başına gelmez denebilecek Türden Olaylar vardır. Baş Karakterlerimiz Ayhan ve Cemal'in İlk bölümde Yaşadıkları da Bu Kategoriye girebilir Düşüncesindeyim.

Bu İki Saf Yakın Dostun Hikayesi bir Gece Uykularında Başlıyor. Cemal, bir Gece Aniden Yatağından Sıçradı. Ancak ne o Yatak, ne de İçinde bulundukları Ev Onlarındı. Elmanın Diğer Yarısı Ayhan, Durumdan Habersiz Cemal'in Anormal Tavırlarıyla Başa çıkmak Durumunda Kalırken, Diğer Yandan da Olayları Çözümlemeye Kafa Yormaktaydı. Onlar İşin Aslını Tam Olarak Anlayamasalar da, Kelimenin Tam Anlamıyla bir komedi Dizisinin İçine Düşmüşlerdi! Normal Hayatlarından Farklı Olarak İçine Düştükleri bu Sanal Dizi Setinde, Kız Arkadaşlardan Tutun, Mahallenin Delisine, Tefeciden Kendini Malkoçoğlu Sanan Mahalle Bakkalına Kadar Her Çeşit İnsan vardı. Tabii bu Dizinin de bir Hikayesi...

Daha Sonra Cemal'in Sevgilisi Olarak Göreceğimiz Süreyya'nın Babası, Ufacık Mahalleye bir Alışveriş Merkezi Yapma Hayalleri içinde. Bunun İçin Kapatmaya Çalıştığı Araziye de Yazlık Sinema Kurulması için Çalışmalar Son Sürat Devam Ediyor. Ayhan ve Cemal Henüz O Anki Durumlarını Tam Olarak İdrak Edemezken bir de Bu Sinemanın Açılışında Gösterilecek Filmlerin Diaları Ortadan Kaybolmaz mı?! Bunun Sebebi de Mahallenin Emlakçısı ( Daha Doğrusu Emlakçı Kisveli Tefecisi ) Tahir'in Çocukların Dizi Setine Uyandıkları evlerine Gizlice Sızıp Diaların olduğu Kutuyu Araklaması!. Ama bu konuda da Çocukların Yardımına yetişecek biri vardı elbet. "Bakkal Gazi"!

yanlış anlamayın adamın adı Gazi, Mesleği Bakkallık. Neyse, Gazi, Acayip Cüneyt Arkın Hastası ve Eski Filmlerini Diaları ile birlikte Biriktirmiş.  İlk etapta Olup bitenleri O da pek İdrak edememişse de Cemal'in Zor durumunu Görüp Ona Yardım etmeye Karar verdi. Netice İtibariyle Sinema Açılışını Yaptı ve İyilerin Gücü Para Hırsını Yenmiş Oldu...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Osmanlı Tokadı Bölüm 12/8 - İstanbul'un Cellatları ( VOL2 ) --- Doğan ve Şahin Tehlikede!