Kalbim Ege'de Kaldı Bölüm 2 - Miras Kasırgası ( Twitter - #evlendikdiye #kalbimegedekaldı )

Miras Kasırgası

Iraz Nenenin Yeni Planları ve Çocukların Saflıklarının kurbanı olmaları Neticesinde İlk Hafta Başlayan Fırtına Bu Bölüm Kasırgaya  Dönüşüyor.

Geçtiğimiz bölümde Şehirdeki yaşantılarını bırakıp İzmir'e köylerine dönen ve nenelerinin Ölüm Haberini (!) Alan Zeliş ve Mustafa, Bu bölüm Oldukça Büyük bir Komplonun Kurbanı Olduklarını Anlıyor. Üstelik Daha büyük Olaylara Gebe Kalacak Sonuçlarla Karşılaşmak Pahasına.

İlk Bölümde Düğün zamanı Iraz Nenenin Hain Planlarını ve Asıl Amacını Öğrenen İkili, Umutsuzca Olay Yerinden Kaçma Girişimlerinde Bulundu. Ancak Iraz Nenenin Kaçakları Deyim Yerinde ise keklik Gibi Avlaması Üzerine Olaylar Bambaşka Noktalara Doğru İlerliyor.  A Planı Başarısızlıkla Sonuçlanan Yaşlı Kurt, Yeni ve Daha büyük bir B Planı Hazırlamaya Girişti. Plana Göre Eşini En Evvel Boşayan Mirasa Sahip Olacaktı. Ancak Mustafa bu durumu Oldukça Yanlış anladı ve Zeliş ile Adliyeye gidip Dilekçe verme Konusunda Amansız bir Mücadeleye girişti. Bu Durumdan Haberi Olmayan Zeliş de, Tam Hakime Dilekçeyi vermek Üzere iken Iraz'ın Yardım ve Yardakçısı Naile Tarafından Olan bitenlerden Haberdar Edilince Dilekçe Daha verilmeden Geri Çekildi.

Karısını Boşayıp Mirası Kapma Hayalleriyle Yanıp tutuşan Mustafa'nın Hesaba katmadığı büyük ve Oldukça Önem Arz eden bir Mevzu vardı. Nenesi!  İkili Adliyeye Gittiği Esnada Çarkları Tersine Döndüren Iraz Nene, Boşananın Mirası
" Kaybedeceğini " Çocuklara Söylediği An İşler tamamen İkilinin Aleyhine Dönmeye Başladı. Durumu Iraz Açısından Öğrenen Zeliş Boşanmaya Niyetli Değil, Mustafa da sırf Miras için Boşanmaya Hevesli, Hal böyle Olunca Durum Komik bir Hal Almaya Başlıyor. Olanları Uzaktan seyreden Iraz nene ise Durumdan Oldukça memnun.

İntikam Planının bir Parçası Olarak nenesine Mustafa'nın babasının Yanında Tarlada Çalışmasını Teklif Eden Zeliş, bu Konuda Olur Alınca Osman'a da Gün Doğmuş Oldu. Tarlada Öküz Yerine Çifte Sürülürken, Osman da Ali'den İntikamını Aldığı İçin Mutluydu. Telefondan Osman'ın Gönderdiği Mesajlarda Oğlunun Durumunu Gören Kürük Ali de Altta Kalır mı?! Hemen Zeliş'i bir pondula Getirip Ev İşlerini Gördürmeye Başladı. Onların Arasında da bu Restleşme Devam Ederken Bizimkiler de Evde birbirlerini Yemeye Devam Etti. Iraz nenenin Düğün Hediyesi Olarak Aldığı, Şeker mi şeker iki oğlak. bunların biri Mustafa'nın biri de Zeliş'in. Ancak Zeliş'in Olan Mustafa'nın Gazabına Uğrayıp iyi bir Akşam Yemeği Olunca Zeliş Küplere bindi ve evin içinde bir kovalamaca başladı.

Bu Kovalamacayı Ağaca Tırmanarak Sonlandırmaya Çalışan Mustafa, Elinde Çoban Değneğiyle Onu Kovalayan Zeliş'in Hışmına Orada da Maruz Kaldı. Değnek Darbelerinden Kurtulmak İçin Ağacın Tepesinde bir oraya bir buraya Sallanan Mustafa En Sonunda dengesini Kaybederek Yere Çakıldı! Iraz Nenenin Doktoruna ( Buraya Dikkat! ) giden Kurnaz İzmirli, Doktor, Nenesi ve Zeliş'in Erkek Kardeşiyle Hayırlı bir Şer İttifakı Kurup Zeliş'i Kötürüm Olduğuna İkna Etti. Tabii onun İşin Aslını Anlaması ve Oğlanı Öttürmesi Çok da Uzun Sürmedi...









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Aramızda Kalsın Bölüm 4 - Kız Kaçıran ---#HayatımınGünlüğü---

Tozkoparan İskender Bölüm 3 - Dedikoducu...