Tutar Mı Tutar Bölüm 2 - Doksanlar Tadında, Aile Havasında ( #TutarmıTutar )

Doksanlar Tadında, Aile Havasında

Bu Projeye İlk Talip Olduğumuzda Konusu ve İçeriği bizi birazcık Tereddüde Düşürmüştü. Ama Şimdi Görüyoruz ki, Gerçekten Doksanlar Tadında, Aile Havasında ve bizi Çocukluğumuza götüren bir işle sizlerin karşısındayız.


Ayhan ve Cemal'in Farkında Olmadan İçine Düştükleri Diziden Kurtulma Çabaları Tam Gaz Devam Ediyor. Cemal Yegane Çıkış Yolu Olarak Her Dizide Olduğu gibi bir Mutlu Son Yaratma Çabasında. Ancak Ayhan Durumu Hep İyi Yanından Görüyor ve İçinde Bulundukları Durumun Güzelliklerini Cemal'e Fark ettirmeye Çabalıyor. Cemal Kararlı. Ne yapıp Yapıp Bu Diziden Çıkmayı Başaracak. Bunun için ise Aşık Olacağı birini bulmak Durumunda. Nitekim Buldu bile!

İlk Bölümde Yurt Dışından Dönen ve Mahalleye Oldukça Renk Getiren Süreyya'yı Gören Cemal, Ona Deyim Yerinde ise Sırılsıklam Aşık Oldu! Bu Denli Güzel bir Kıza Yazılmayı beklemeyen Saf Aşık, Bu Bölüm Kurt Köpeklerine Yem Olmak Pahasında Kıza Açılmaya Çalışıyor. Yaptığı Dahiyane (!) Planların İlki, Direk Kızın evine Gidip Ona Açılmaktı. Ancak Yaşayacakları Problemlerin Zerre Farkında Değillerdi. Eve Gittikleri Dakikalarda Annesiyle birlikte Evden Çıkan Süreyya, babasının Şoförü Tarafından Bırakılmak İstenince, İkili Gidenleri Kızın babası Zannetti.  Planın Devamında Eve Sızıp Kızı Dışarı Çıkması İçin İşaret vermeye çalışan bu saftrikler, Az Kalsın Baba Kemal'e Yakalanıyordu! 

Yağmurdan Kaçarken Doluya Yakalanmak bu olsa gerek Babadan Zor da olsa Kurtulmayı Başaran İkiliyi, bu sefer de Evin Evcil Kurt Köpekleri Kapıda Karşıladı. Hemen Öncesinde Çocukların Çıkardığı Gürültüyü Duyup Dışarıyı Yoklayan Kemal'in Çağırmasıyla Olay Yerine İntikal Eden Köpekler, Çocukların Başında bir Müddet Dikildikten Sonra Saldırıya Geçmeye Başladı!  Bu Badirenin De Atlatılmasından Sonra Cemal Annesinin Dükkanında Kızı Görebilirim Umuduyla Oraya Gitmeye Karar verdi. Ancak Yolda yine büyük bir Sürpriz Onları bekliyordu.

Dükkana Gittikleri Sırada Karşılaştıkları Tahir ve Çetesi, Çocukların Yolunu Kesti ve Onları Süreyya Konusunda Sert bir dille Uyardı. Buradaki Ayrıntı Süreyya'nın Tahir'in Yeğeni, Piraye'nin ise Ablası Olduğunun Ortaya Çıkmış Olmasıydı. Artık Cemal'i Bir Boy Daha Büyük bir Aşk Sınavı Bekliyor Olacaktı.

Baş Rollerimizin Durumu Böyle. Pekiyi Sinemada neler Oluyor? biraz da Ondan Bahsedelim.


Geçtiğimiz Hafta Açılışı Yapılan ve Tüm mahallenin Maddi - Manevi Kurtuluşu Olacak Olan "Umut" Sineması, Yeni bir Tehlike ile Karşı Karşıya. Kemal ve Tahir'in Hain Kumpasına Kurban Gitmek Üzere Olan İşletmede, bir taraftan Geçen Hafta Yağan Yağmurun izleri Silinmeye Çalışılırken, Diğer yandan Toplu bilet satışı Yapılmış. Yağmurun etkisiyle Zarar Gören Sandalyelerin Tamiri İçin Uğraş veren Nazım, Bu Konuda Tanıdık bir Marangozdan yardım Alıyor. Ancak Onun da Tahir'e Borçlu Olduğunu Öğrenen Adamları, hem Adamın İşini, Hem de Sinemanın Geleceğini Baltalamak İçin Yeni bir Yola Başvurmaya Karar verdi.



Cemal'in Süreyya Hakkındaki Anılarından bir Kare


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti