Kalbim Ege'de Kaldı Bölüm 10 - Demir Attık Issız Adaya... ( #KalbimEgedeKaldı )

 Demir Attık Issız Adaya... 

Acı, Gerginlik, Kararsızlık ve Her geçen salise Sönmeye Başlayan Umutlar. bir takipçimizin dediği gibi. Bu Bölümü Anlatmaya Gerçekten Kelimeler yetmez. Ama Cesaretimizi toplayıp bir yerden Başlamamız Lazım...
  • Geçtiğimiz bölümün sonu. Yaman, Zeliş ve Mustafa Yaman'ın teknesiyle Denize Açılmış, Mustafa Zeliş'den her Zamanki Paparalarından birini yemişti. Önceki bölümde Tekneye Sabotaj Planlarıyla Sızıp, Yaman ve Zeliş'in gelmesiyle İçeride Mahsur Kalan Mustafa Paçayı Kurtaramamış, Evvel Zeliş'e, Sonra da Yaman'a Yakalanmıştı. Herşey Güllük Gülistanlık İlerlerken, Yaman'ın Mutfaktaki işlerinde Zeliş'in yardımını istemesiyle Gıpgıp ve kürük Ailelerinin Hanelerine Düşecek Ateşin Fitili Ateşlenmişti!
  • Zeliş Yaman'a Mutfakta Yemek Hazırlığı için Yardım ederken, Kazara Yağı Tava Yerine Ocağa Boşalttı ve Büyümesi Muhtemel bir Yangın çıktı. Yangından Ötürü Kaçacak Fazla yerleri Olmayan Zeliş ve Yaman'ın Aklına İlk Etapta Denize Atlamak Geldi. O Sırada Tekneyi Dümenleyen Mustafa da, Panik haliyle Atladı ve bir Süre Sonra Tekne Kendi Başına Harekete geçmeye Başladı. Tekneyi Durduramayan Üçlünün O Anda Nereye gittikleri Meçhul. Sabaha karşı Boş tekneyi Çıktığı Limana Yakın bir Noktada Bulan Sahil Güvenlik, Teknenin içinde ve Dışında Arama yaparak Çocukların eşyalarını Topladı. Haber verildiğinde Hatice ve Emine Sinir Krizleri Geçirdi. Bütün Aile, Köylü ve Yakınları Limanda elleri Yüreklerinde Acılı ve korkulu bir Şekilde Beklemeye Koyuldu.
  • Ertesi gün Öğlene dek Aramalarını Sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığı, o ana kadar bir Sonuç Çıkmayınca Arama Çemberini Daraltmaya  Karar verdi. Bunu Duyan Aileler Tam bu sefer bulundular, iyi haberler gelecek derken Yeniden Yasa Boğuldu. Ama İşin iyi Yanı şu ki, Ailelerin haberi olmasa da Çocuklar iyi ve sağlıklıydı. Mustafa, Yaman ve Zeliş birbirlerinden habersiz Kyıya vurmuş, İçlerinden ilk ayağa kalkan Mustafa Olmuştu. Bir süre Etrafta Zeliş'i arayan Mustafa, Çok Geçmeden Ona Ulaştı ve Hayatta Olup Olmadığını Kontrol etti.  Oldukça Fazla Su Yuttuğu Belli Olan Kızı Suni Teneffüs  ile Yeniden Canlandıran Oğlana Zeliş'in kendine Has Teşekkürü Gecikmedi! ( :) ) 
  • kısa bir Süre etrafta Dolaşıp tekrar birbirleriyle karşılaştıklarında bir adada olduklarını anlayan bedevilerimiz, yardım gelene kadar nasıl hayatta kalacaklarını planlarken, kıyıda işler daha da karışmaya başlıyordu. Iraz nene yaşananlardan kendisini sorumlu tutuyor, Onları evlendirdiği için pişmanlık duyuyordu. Durumu Hatice ve Emine ile paylaştığında deyim yerinde ise  gözyaşları sel olup akmaya başladı. Üstelik bölümün tek Absürt Yanı bu da değil! Acılı bekleyişin sürdüğü Limanın bir de Kaknem Misafiri vardı.Çocuklarla birlikte Yaman'ın da Kaybolduğunu öğrenen Anası, Limanı Bastı ve Kavgada Söylenmeyecek laflar etti. İlk Etapta Hatice Karıyı bir ele Almak İstediyse de Osman ve Çocuklar Engel Oldu.(Yalan yok bizim de en içimize oturan şey bunun olmaması)  Kavga Başlayacağı Sırada Ortama Dahil Olan Iraz nene Olayları Yatıştırdı ve herkesi eve göndererek gün boyu Kendisi beklemeye Devam etti.
  • Ama bu çenesi düşük yaratığın Rahat Duracağı yok! Mustafa ve Zeliş Hakkında en Mahrem Sırları öğrenen süslü tavuk, bir de Filiz'den Iraz nenenin evini öğrenip Aynı Cümleleri Orada Tekrarlayınca Ortalık birbirine girdi. Ama bu sefer de Iraz nene Ağzının payını verip gönderdi. Ancak burada da Nenem daha fazla dayanamayıp fenalaştı :( 
Dipnot - 1 : Bu Uzun Süren Aramalardan Sonuç Alınamayacağını ve Çocukların bulunamayacağını düşünen Cabbar, Yanına  üç birbirinden Gerizekalı tipi de alarak gizlice Çocukların olduğu adaya gitmeye Kalkıştı. Ancak Başarılı Olamadı. başka bir balıkçıdan aşırdıkları kayık su alıp batmaya meyledince ortalık karıştı.

Dipnot - 2 : Çocuklar adadan Kurtulmak için türlü planlara başvurdularsa da Onların denemeleri de Hüsranla Sonuçlandı ve Yerlerini bulan Kıyı Bekçileri Onları Kurtarmak için tekne gönderdi. 

FOTOĞRAFLAR OLAY SIRASI İLE:

Mustafa'nın Uyandıktan sonra Zeliş'i bulması ve Kurtarması


Hanımların Düşünceli Bekleyişi
Ailelerin Acı kaynaklı kapışmalarının sonu....

Ekibin geri dönüşü



veee Mutlu Son!! :)





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Aramızda Kalsın Bölüm 4 - Kız Kaçıran ---#HayatımınGünlüğü---