Aile İşi Bölüm 1 - Kötü Olaylarla Değişen Hayatlar Birleşen Yollar

Kötü Olaylarla Değişen Hayatlar Birleşen Yollar

Neresinden başlasam kötü bir Olay, Acı bir Hatıra var. Geçirdiği kaza yüzünden Geçmişi Tamamen Silinen Minicik bir Kız mı? Tek ekmek Kapısı Olan Babadan Kalma Balıkçı Teknesi Kül Olan Bir esnaf Kızı mı? Yoksa Tefeciye olan borçları yüzüne Pazar Tezgahlarını Kaybetmek üzere olan Esnaf mı? Çok Uzun hikaye Çok!..

Emel, Leman, Müjde, Hakan, Mülayim, Berk ve Ziya. Bu Yediliyi bir araya Getirecek Çok Büyük bir Olay Bundan Bir Ay Evvel Zuhur Ediyor. İstanbul'un Zengin ailelerinden birinin kızı Olan Minik Ece, Tüm ailesini El'im bir Trafik Kazasında Kaybediyor ve Sadece Kendisi bu Kazadan Ağır Yaralı Kurtuluyor. Kazanın olduğu yerden Yine tefecinin adamlarından Kaçtığı Esnada Geçen Hakan, Saklandığı Esnada Ece'yi Buluyor ve Hastaneye Yetiştiriyor. Ancak Tedavinin Ardından Ece'nin durumunu Öğrenen Amcası Sami Büyük bir Şok Geçiriyor.

Şok Geçiriyor Çünkü Ece Hastaneye Gelmeden Evvel Yaşadığı bütün Olayları Unutarak Hafızasını Yitirdi. Olay Hakkında Tek bilgi Kaynağının Yeğeni Olduğunu düşünen Sami Ne kadar Uğraştıysa da Onu konuşturmayı ve Bilgi Almayı Başaramadı. Doktorun Söylediklerine bakılırsa büyük bir Travma geçirmiş ve Bu Yüzden Olan biten Her şeyi Unutmuş. Bunun Üzerine Sami, Olan biteni araştırdığı Esnada Ece'ye Hakiki Ailesi gibi Davranacak, Onu Sevecek ve İlgi Gösterecek bir Aile Bulması İçin Hakan'dan Yardım İstemeye  Karar verdi.

Hakan Kim mi? İncirköy'ün Tescilli Dolandırıcısı! Kendisinin Cast Ajansı olduğunu İddia ettiği Bir Figüran Kahvesi İşletiyor. Onun da Tüm Mahalleli Gibi Tefeci Kudret'e borcu var. Zaten Bu Kazaya da onlardan kaçarken Bulaştı ya?! Ece'yi Hakan'ın Kurtardığını Öğrenen Sami Ona Para teklif etti Ancak Hakan bunu Kabul Etmedi. Hakan'ın çakma Ajansının Kartını verdiği gün Tekrar Doktorla Konuşan Sami, Durumun Vahametinin bir kez daha Farkına vardı. Ece'nin beyin Fonksiyonlarının Yeniden Düzelebilmesi için Gerçek Ailesini Aratmayacak, Sevgi Dolu bir Ortama İhtiyaç vardı. Tabi bu ortamı da Ancak Hakan Yaratabilirdi.

Gelelim Bu Sahte Ailenin üyelerine!

Abla Rolünü üstlenen Müjde. Hakan'ın bir sakarlığı Yüzünden Teknesini Kaybetti. Tek ekmek Kapıları da Yüzlerine Kapanan Müjde ve Kardeşleri de İstanbul'un Yolunu tuttu. 2 Kasa İstavrit ve Birkaç Parça Eşya ile yola Çıkan Dörtlüyü İncirköy'de Büyük bir Sürpriz Bekliyor.

İncirköy Kooperatifi'nin Güzide Esnafları Emel ve Leman! Leman babaanne, Emel Anne Rolünde. Normal Hayatta ve Ticarette Elleri Her An birbirlerinin Gırtlağında Olan bu İkilinin Aile içerisinde neler yapacakları Şu An İçin Muamma..

Çakma Abimiz Berk! Hakan'ın Figüran Taşımacısı ve Eğitmeni. Programlara gidecek ekipler onun tesviyesinden geçmeden İşe Başlayamaz. Gerçi başlasalar da Paralarını tastamam alamazlar ya?..

Babamız Mülayim! Mali Müşavirim diyerek Kudret'in yeraltı Batakhanesinde İŞ Bulmuş. O da Ece'nin sağlığı için bu oyuna Dahil Olanlardan. 

Büyük Bomba Dede Ziya! Akordeonu ile kadınlara Kur yapan Garip bir adam. Kırkından Sonra Azanı Teneşir paklar da, bunu ne paklar Allah Bilir.

DİPNOT: HAKAN AİLENİN AMCASI OLDU. İLK PARAGRAFLARDA ANLATTIĞIM İÇİN HAKKINDA TEKRAR UZUN UZADIYA  BİLGİ VERMEDİM. 

Ece'nin Hastane Çıkışında İttir Kaktır Toplanan bu Ekip, Hem Miniğimizin İçerisinde Sevgi ile bulunabileceği bir aile Olmak, Hem de Günlük hayatta yaşadıklarını bir süre için de Olsa unutmak durumunda. 2. bölüm neler getirecek bakalım. GÖRELİM MEVLA NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER...

Soldan Sağa: Abi Berk, Anne Emel, Baba Mülayim, Babaanne Leman, Dede Ziya ve kucakta Küçük Ece.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti