Arkadaşlar İyidir Bölüm 1 - Kanı Deli Üniversiteliler

Kanı Deli Üniversiteliler

Gizem, Seda, Merve, Yunus ve Eren. Bu Beşliyi Bir araya getirecek Karmaşık ve üzücü olayların başı Dört yıl öncesine uzanıyor.
  • Hikayemize Önce Gizem ve Seda'nın hayatını özetleyerek başlayalım. İzmir'de yaşayan Gizem ve Seda Eskilerin Canciğer Kuzu Sarması Dedikleri derecede iyi arkadaşlar. Babaları aynı hastanede İki Başarılı Doktor. Her Şey güllük gülistanlık giderken, Kızların Ailelerinden Talep ettikleri Çeşme Seyahati her şeyi altüst ediyor.  Seda'nın babası ile Gizem'in babası, Hastaneden gelen bir telefon ile Yer değiştirmek durumunda kalıyor. Ahali Seda'nın babası tarafından Çeşme'ye götürülüp, yemek hazırlıkları yapıldığı esnada yine çalıştıkları Hastaneden bu kez Gizem'in babasının trafik kazası geçirdiği ve Ameliyata Alındığı haberi gelince Mutluluk yerini endişe ve Umutsuzluğa bırakıyor. Ameliyat Seda'nın babası tarafından gerçekleştirilmiş olsa da Sonuç Ne yazık ki üzücü. Babasını erken kaybeden Gizem için Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.
  • Gelelim şimdi bu acı kaybın Dördüncü yılına. Gizem, Annesi ile İstanbul'a, babasından kalan son eve yerleşmiş, Hayatı umduğu gibi gitmiyor. Annesi yaşananlardan sonra kendini içkiye vurmuş. Kızın gözü önünde (kaba Tabirle) Alem yapıyor. Babasızlığın bedelini ödeyen Gizem Kendini Karakalem Çizimlerle anlatmaya, böyle rehabilite etmeye çalışıyor ancak Ne mümkün. Annesini bitik vaziyette gördüğü her an içi daha da acıyor. Ancak bu durum, İstanbul'da Seda ile karşılaşmalarıyla değişebilecekti.
  • Biraz da Beşlinin diğer üçünden bahsedelim mi? Mesela Eren! Çocukluğunda başından geçen kötü olaylar neticesinde annesi ve kardeşine karşı oldukça korumacı ve Katı biri. Daha İlk Bölüm olmasına Karşın Arıza üstüne arıza çıkarttı. Önce Okulda Hocası ile kavga etti, Küfürler savurarak sınıfı Terk etti, Sonra ailesini kendisinden gizli gittikleri Film Galasında yakaladı. En Önemlisi de, Gizem'in hainliğine maruz kaldı ki az kalsın karakolluk oluyordu.
  • Merve! Bakmayın muhteşem bir kız! özü sözü bir, Kendi dünyasında. Ancak Onun da Derdi kiloları ile. Annesinin eski dünya güzeli olmasının ve bunun sürekli aba altından yüzüne vurulmasının Tesirlerinden biri olsa gerek bu konuda  bir türlü başarıya ulaşamıyor. Okuldan Yunus'a yanık. Ama Oğlan pek takmıyor. Belki de sebebi fizikseldir? ne dersiniz? ;)
  • Ve! erkeklerin sonuncusu, Merve'nin platoniği Yunus!! Ekibin geri kalanı kadar vukuatı yok. Okulda Yüzme ve Cankurtaranlık Eğitimleri veriyor. Has Uşak. Gizem ile tanıştıklarında deyim yerinde ise dibi düştü. Kim bilir? belki Bölüm ilerledikçe Kızı Kendine getiren de o olacaktır?
  • Şimdi Dönüyoruz En Başa! Seda ile Gizem'in karşılaşmalarına. Babasının kaybından sonra oldukça içine kapanan ve Asileşen Gizem, İlk Bölüm soluğu gece kulübünde aldı. Aynı Anda Eren'in gruptan olmayan bir arkadaşının Düzenlediği bir parti vardı ve Kız O partinin içine düştü. Eren'in kısa süreli komplimanlarından sonra Aklına Şeytani bir plan geldi ve anında bunu uygulamaya koydu. Çocuğun Saflığından faydalanan Gizem, Garibi hiç bilmedikleri bir villanın havuzuna kaçak yollardan soktu ve yüzme bahanesi ile çocuğu tam da havuza atladığı anda bırakıp kaçtı. Kaçarken yol ortasında çarptığı kişi kim inanamazsınız! Seda! evet Seda! Seda da bu karşılaşmayı hiç beklemiyordu ve Kızı karşısında öyle görünce şoke oldu. Aslında bu karşılaşmanın altında yatan sebep belli. Kızın yaşadığı acılardan yıllarca kendini Mesul tutan Seda'dan bir şekilde intikam almak ve ona da aynını yaşatmak.
TÜM BU YAŞANANLARIN ÜZERİNE GİZEM'İN SEDA İLE AYNI OKULDA OKUYOR OLMASI VE ARKADAŞ GRUBUNA DAHİL OLACAK OLMASINA NE BUYRULUR?! BUNDAN SONRA YAŞANACAKLARIN ŞİDDETİ VE CURCUNANIN DOZU ARTACAĞA BENZER. GÖRELİM MEVLA NEYLER, NEYLESE GÜZEL EYLER...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti