No: 309 Bölüm 12 - Gelin Ata Binmiş...

Gelin Ata Binmiş...

Gelin Ata Binmiş ya Nasip Demiş. Bu, Hayatımın Günlüğü - 1 ' de evlenen karakterlerimiz için kullandığımız bir veciz söz. Ancak Lale'nin Ata binişi ile inişi arasında Çeyiz taşıma, Gelin Hamamı ve Daha Pek Çok Curcunalı olay var.
  • İsmet babaanne ve Songül'ün ortak girişimleri ile gerçekleşen harika bir kına gecesinin ardından sıra Çeyiz serme ve Taşıma işlerine geliyor. Songül'ün duygu ile karışık sevinci ve Lale'nin heyecanı görülmeye değer. El emeği göz nuru işlemeler, Danteller, kıyafetler. Hepsi birbirinden güzel ve kaliteli. Daha burada başlayan duygu seli, Eşyalar karşı eve taşınırken katlanarak ve Komedi ile harmanlanarak devam edecekti. Yıldız Tüm bu olayların Formalite olduğunun da verdiği rahatlıkla Her yerde Ağzına geleni söylüyor. Ancak İsmet'in hışmına karşı da dikkatli olmaları şart. Fikret onu sık sık uyarıyor. yapılacak en Küçük bir hata Bütün Aileyi ipe götürür.
  • Gelenek görenekten, Adet ananeden Zerre haberi olmayan Yıldız'ın havası, Betül ve Filiz Olaya Dahil olup, iş Gelin hamamına kadar uzanmaya başladığında söndü. Çeyizlerin Eve Geleceğini Bir Şekilde Haber Alan Betül Soluğu Eltisinin evinde Aldı. Herkes hararetli bir hazırlık içerisinde iken bu ikili de birbirine laf sokmaktan geri durmadı. Ancak bu seferki Katı Koz Yıldız'ın elinde idi ve Yıldız taşınma seremonisi sırasında Betül'ün gençliğinde Çeyizcilik yaptığını herkesin içinde söyleyerek durumu bir nebze olsun kendine çevirmeyi başardı.
  • Kına Olur da Gelin hamamı olmaz mı?! Süper babaanne İsmet bunu da Düşündü ve Büyük bir Otelin Hamamını ailesi için Kapattı. Burada da Görülmeye Değer Hadiseler cereyan etti. Hanımlar Şarkı söylemek için ortada toplandığında Hedefte yine Yıldız vardı. Darbukaya Eşlik edecek bir Def Aranıyordu ve Songül ve Betül'ün ısrarlarına daha fazla karşı koyamayan Yıldız Hem Çalacak Hem de göbek atacaktı! :D Arada kalan kadının hali gerçekten karnınıza kramp sokacak derecede komikti. Eğlence bitip sıra Bakım onarıma geldiğinde de Top Songül'e geçti. Ailece ilk kez böyle bir ortamda bulundukları ve ilk kez bu kadar detaylı bakım yaptırdıkları için şaşkın Olan Songül'ün başlıca sorunu ayak masajı yaptırıp yaptırmamaktı.
  • Düğün günü yaklaştıkça iki aileyi de  telaş almaya başlıyor. Songül'ü kızını Büyük bir aileye gelin veriyor olmak, Yıldız'ı ise kaynanasına yakalanmadan bu işi nihayete erdirmeye çalışmak heyecanlandırıyor. Saruhan ailesi içinde  yanlış zamanda konuşulacak en ufak bir kelime, kırılacak en ufak bir pot İsmet'in bütün aileye karşı tavır almasına ve Lale'yi daha fazla korumaya başlamasına yol açacaktır. Elbette bu da birilerinin hoşuna gitmeyecektir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti

Tozkoparan İskender Bölüm 3 - Dedikoducu...

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..