Yeni Gelin Bölüm 1 - Bahtsız Aşiret Güzeli Bella...

Bahtsız Aşiret Güzeli Bella...

Yıllarca Birlikte okuyup, birbirine sevdalanıp Evlenmeye Karar veren Masum bir Çift, İki Aşireti birbirine Düşürebilir mi? Hazar ve Bella'nın Hikayesi tam da bu sorunun yanıtı Niteliğinde!!

  • Yörük Türkmenleri İçerisindeki En Geniş, en Kalabalık ve En Köklü Aile Bozok Ailesi, Oğullarından biri olan Hazar'ı İstanbul'a Okumaya göndermiş. Hazar Sırım gibi, Yakışıklı, Her genç Kızın Rüyası. Bu Rüyayı Kendi Lehine Çevirmeyi Başaran İspanyol Güzeli Bella, Başına Geleceklerden Habersiz Aşkının Peşinden Adana Yollarına Düşüyor.  Ancak Ailenin Kaynanaları, Kızları ve Diğer Dış Mihraklar bu Aşkı Yaşamasına Engel Olmaya Çalışıyor.
  • Dedim ya Geniş Kalabalık aile diye, Ailenin Reisi ve Ağası Kalender, Farklı Kültürler ve Dünyalardan Üç Kadınla Evlenmiş. Möhteber, Ayşe ve Asiye. Möhteber Kürt, Asiye Karadenizli Ayşe de Arap Kökenli. Asiye Aynı Zamanda Hazar'ın anası. Oğlunu El üstünde tutuyor ve Kimseyle paylaşmak istemiyor. İlk Bölüm Bella'nın başa çıkması gereken pek çok sorunun da planlayıcısı ve azmettiricisi diyebiliriz.
  • Biraz da Bella ve Ailesinden Söz edelim. Babası Kamil Üst Düzey Diplomat, Anası Kamilla İspanya'nın jet sosyetesine Haiz. Türk ve Türkmen Kültürü Hakkında en ufak bilgiye sahip değiller ve Kızlarının jet hızıyla yaptığı evliliğe oldukça karşı çıkıyorlar. Hazar'ın Sürpriz Evlilik Teklifini Olumlu Karşılayan Bella'nın Çektiği Restten Sonra Türlü Çeşit Yol Deneyen Ebeveynler, Ne yaptıysa Kızı Caydırmayı başaramadılar ve Adana'nın yollarını tutmasına Mani Olamadılar.
  • Büyük Aşkıyla Birlikte Hiç bilmediği bir Dünyanın Kapısının Eşiğine Kadar Gelen Bella Tozpembe bir Dünyaya Adım Attığını Zannederken, Üç Kaynana, İki Elti ve Bunların Evlatlarıyla Amansız bir Mücadeleye girişecekti.  Yapılan bu Evlilikten Kalender'in Haberinin Olmadığı Düğün Yapılıp Çocuklar Eve Yerleştiğinde Netlik Kazandı. Karşı Aşirete verilen Sözün Bozulmasına İçerleyen Kalender Hazar'ı Bir Kaşık Suda Boğacaktı Desem Abartmış Olmam. Bu Durum Evin içişlerine Bomba gibi Düşerken, Yeni Gelin Bella da Kaynanalarıyla Cebelleşmek Durumunda Kalıyor. 

Aşiretler bitti Sanılan Kan Davasını Yeniden Alevlendiriyor, Ortalık Barut Kokuyor!!

  • Hazar'ın Sözü Bozduğu Kız Dilan ve Duran Aşireti Bardağı Taşıran Son Damlayı da Damlatmayı Başarıyor! Kızın Abisi Baran ile Hazar Her Karşılaştıkları yerde birbirleriyle Atışmaya Başladılar. Bu Atışmanın Son Noktası Hazar'ın Bella'yı Hastaneye Götürdüğü Esnada Oldu ve bu atışmaların tümünde Araya Hazar'ın abisi Kaan Girerek Ortamı Yumuşatmaya Çalıştı. Ancak İki Taraf da En sert Çarpışmasını Henüz Yaşamamıştı! Kaan'ı Kaçırtan Baran Yeni bir Kan davasının Fitilini ateşlemiş oldu. Kalender ve Bozok Aşiretinin Diğer Erkekleri Silahları Kuşanıp Cephede Yer almaya Hazırlanırken, Hazar Babasına Hatasını Düzeltmek istediğini Söylediyse de Kabul ettiremedi ve Konağın Mahzenine Kapatılmaktan Kurtulamadı. Yaşananları Camdan İzleyen bella da Kocasını Kurtarmaya Çalıştı Ancak bu Çaba da Sonuçsuz Kaldı. 
DİPNOT: HAZAR'IN BU UMARSIZ TAVRINI CEZALANDIRMAK İSTEYEN KALENDER, BELLA İLE İKİSİNİ YÖRÜK ÇADIRININ BULUNDUĞU YAYLAYA GÖNDERMEYE KARAR VERDİ. BELLA MERADAKİ SÜRÜYE KURT DADANDIĞINI ÖĞRENEN VE İTLAF İÇİN YARDIMA GİDEN HAZAR'I MERAK EDİP PEŞİNDEN GİTMEYE KALKINCA ORANIN SOĞUK HAVASI ÇARPTI VE HASTALANDI. AŞİRET ABİLERİNİN SON KAVGASI DA BU SIRADA GERÇEKLEŞTİ. DİLAN DA BELLA İLE AYNI ODADA SERUM YEMEK MECBURİYETİNDE KALMIŞTI...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..