Yeni Gelin Bölüm 2 - Söze Karşılık Söz. Aşiretler Karşı Karşıya...

Söze Karşılık Söz. Aşiretler Karşı Karşıya...

(Evvela Elimizde olmayan Sebeplerden Ötürü Geç Kalan Anlatım için Okurlarımızdan Özür Diliyoruz)

İlk Bölüm Ortalığı Fazlaca Karıştıran Bella - Hazar birlikteliğinin Ucu Bu Bölüm hiç olmayacak Kişilere Dokunuyor. Kalender ve Kağan'ın verdiği yeni söz. Duran ve Bozok Ailelerini karşı karşıya Getiriyor.

  • Geçtiğimiz Bölümü Televizyon Ekranları ve Buradan Takip Edenler, Hazar'ın Ağabeyi Kağan'ın Duran Aşiretinin Ağabeyi Baran Tarafından Kaçırıldığını Hatırlayacaklar. Bu Bölüm Bir Ordu Gücündeki Ekibi ve Oldukça Ağır Silahlarıyla Baran'ın Evine Baskın Veren Kalender, Suçlu Peşindeki Polis Edasıyla Önce Baran ile Konuşmak İçin Onu Uyardı. Bu Esnada Baran ve Kağan hiç bir Sorun ve Kavga Olmaksızın beraber Oturmuş Kahvelerini Yudumlarken, Kalender'in Yapacakları Konusunda Kritik Yapmakta idi. Bu Muhabbet Devam Ederken Kalender İkinci Defa İçeri Seslendiyse de Bu Seslenişinde de bir Hareket göremedi ve "Allah'ın Cezası" Adını verdiği Ağır Makineli Tüfeği ile (bu arada bu silah Normal Şartlarda Sadece Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde Bulunan Ağır ve Nokta Atışı Yapabilen bir Alet) Uyarı Ateşi Açmaya Başladı. Yaşanan Karmaşadan Sıyrılmaya Çalışan Baran da, Kağan ile birlikte Kalender ve Tayfasının Beklediği Bahçe Kapısına Doğru Yöneldi. İlk etapta Kalender'i Durduramayan Baran, Araya Hayırlı bir iş Sokunca Ağamız biraz olsun yumuşadı.
  • Duran Aşiretinin Konağında bunlar Yaşanırken, Bozoklar Konağında da Bella İşleri iyice Sarpa Sardırmaya başladı. İlk Bölümün Sonunda amcasının Gözetiminde Evden Çıkmasına İzin verilmeyen Hazar, Dışarı Çıkmak ve Hanımını Annelerinin elinden kurtarmak İstediyse de Sesini kimseye Duyuramadı ve Asiye'nin Bella'yı 10 Dakika Boyunca Avluda Kovalamasına Mani Olamadı. Bella bu Olan bitenlere Çok Kızdı ve üzüldü. Bu Yüzden Sinirleri yükseldi ve bu Durum da Asiye'nin Sinirlerine Dokundu. Olanları Duyan Ancak Müdahale edemeyen Hazar, İçeriden Anasını Tehdit Ederek işleri yatıştırmaya Çalıştı.
  • Yine İlk Bölüm Nazgül'den yediği Tokadın da Etkisiyle yarı baygın bir şekilde Odasına Dönen Bella, İşleri kanuni yollardan Halletmeye Çabaladı Ancak Aşiret Silahlı baskına gittiği için Şirin buna izin vermedi. Son Çare Aklına babasını aramak geldi Ancak Aradıktan Sonrası apayrı bir curcuna. Bella Kocasının yanında olmayışından duyduğu rahatsızlıkla Kendini frenlemeye Çalışırken, Türkmen Hala da Onu Sakinleştirmeye Çalışıyor, Ancak Kız Konuştukça onun da sinirleri geriliyordu. En Sonunda Kocasının başına gelen onun da Başına Geldi ve Türkmen Hala Asiye'nin gadrinden Korumak için onu odaya kilitlemeye karar verdi.

Şimdi Gelelim Yüksek Zümre İnsanlarının Emniyet güçleriyle Girdiği Mücadeleye!!
  • Bella'nın aramasıyla İlk Yanlış Anlamanın Fitilini ateşleyen Kamil ve Kamilla, Soluğu Polis Merkezinde Aldı. Kamilla Hazar İçin keçi çobanı Tabirini Kullanıyor ve bu tabiri Komiserin yanında Üst üste Kullanınca Komiserin Doğal olarak Sorduğu soru "Ne istiyorsunuz Çobanın Keçisinden?" Şeklinde Oluyor. Kamilla'nın Aşırılıkları yüzünden Günü Nezarethanede Geçirmek Durumunda Kalan İkili, En Sonunda Adana'ya Doğru yola Çıkıyor!! Burada da Aynı Diyaloglar Jandarma Komutanı ile yaşanıyor Ancak Buradaki Detay, Kalender'in Dünürlerine Hazırlayacağı Ziyafet!! Bu Ziyafette de Başka bir Olay Patlak veriyor.
  • Geceye Düşen Bombalar Baran ve Dilan Ortalığı Karıştırmaya Yetiyor! Ferhat'tan (Sevdiği Çocuk, Aşiretin yayladaki Yardımcısı) Ailesine Bahsedemeyen Şirin Çareyi Bella'dan Yardım istemekte buluyor. Ancak Heyhat! O da Bir Çözüm üretemiyor. Daha öncesinde Şirin'den sevdiği biri olmadığı konusunda teyit alan Hazar'ın durumdan haberi yok. Ta ki Ferhat olanları yanlış anlayıp Hazar'ın yakasına yapışana dek. Şirin'in Ben Ferhat'ımı buldum. Cümlesi Bambaşka Noktalara gidiyor. Bu Cümleyi kurarken Aklından Asıl Ferhat'ı geçiren Şirin, Hazar'ın durumu Çok Yanlış anlamasına ve Baran'da gönlü var sanmasına Sebep Oldu. Kendisi de Ferhat'a artık kavuşacaklarını Müjdeleyince Ortalık Tozduman Oldu! Şimdi Ferhat Hazar'ın peşinden ayrılmıyor. Bakalım Gelecek Bölüm neler olacak...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..