Lise Devriyesi Bölüm 2 - Travmatik Vahraman ve Ateşböceği

Travmatik Vahraman ve Ateşböceği

Fırat karakterini ilk tanıdığım anda Sevgiden, ilgiden ve İyilikten yoksun büyüdüğünün farkına varmıştım. Okuldaki baskın geni de buradan geliyor. Ama bu bölüm Yiğit - Işıl - Fırat üçgeninde yaşananlar bu fikrimizi sorgulamamıza sebep oluyor...

  • Fırat ve Yiğit'in en başından beri birbirlerinden hazzetmedikleri Açık. Bu Bölüm Işıl'ın gereksiz hamleleri, Bu Antipatiyi biraz daha Yükseltmeye, hatta  taşırmaya başlıyor. İlk Bölüm Büfe hasarıyla sonuçlanan bir kavga sonrası Kendini Necdet amirin kucağında Bulan Karebil Lisesi gençliği bu bölüm Durumdan amirin haberinin olmaması için Büyük Savaşlar veriyor. Necdet'in Fırat'ı Nezarethanede görüp Sinirlenmesinden Korkan  Yiğit, Seda ve Meriç Adamı Oraya inmemesi için türlü Çeşit Kılıklara Soktu. Şans Eseri Çocuklar oradaydı. Aksi Durumda yaşanabilecek Şamatayı Necdet Işıl ve Yiğit'i orada gördüğünde Kopacak Kıyameti Düşünmek Dahi İstemiyorum. Zorlukla Merkezden Çocuklarla birlikte kaçmayı Başaran Yiğit'i Daha büyük Sorunlar ve Her geçen Saniye Daha da Psikopatlaşan bir Fırat Soyer bekliyordu.
  • Okulda geçirdiği her saniye eğitim Fobisi Katlanarak Üzerine çöken Yiğit bir taraftan bu sorunuyla Boğuşurken, Diğer yandan Oldukça Önemli bilgilere de Ulaşıyor. Çetin'in Saklandığı Delikte İşlettiği bir Saadet Zinciri var ve bu Zincire 250.000+ Dolar para aktarılmış Durumda. Fırat da bu Tezgaha Okuldaki Zengin Çocuklarından para akıtıyor ve Bu Durum Çetin'in Has adamı, Fırat'ın koruması Kerim'in Dikkatini çekmeye başlıyor. Kerim Fırat'ı yaşanabilecek Tehlikeler Hakkında Uyarmaya çalıştıkça, O bunu Önemsemiyor ve Babasıyla Ortaya Çıkabilecek en küçük bir problemde Her ikisinin de Başının yanabileceğini görmek istemiyor.İçeri atıldığı Babasının Kulağına gittiğinde yaşanan olumsuz diyalog ve Fırat'ın geçirdiği ufak çaplı sinir krizi buna bir örnek. 
  • Bu Bölümün en Kilit Olayı, Işıl'ın babasının Ofisine Yaptığı Küçük operasyon ve Yiğit ile ilgili ulaştığı Can alıcı bilgiler. Yaşadıkları olaylar nedeniyle Yiğit'e kızgın olan Işıl Onun Polis Olduğunu anlamış olacak ki, Necdet'in ofisine Sızarak Personel dosyalarını karıştırdı. Yiğit'in tüm ruhsal yapısını Dosyasındaki bilgilerden öğrendi ve bunu Çocuğun aleyhinde kullanmaya karar verdi. İlk Hamle Beden Eğitimi Dersinde Geldi. Ancak Yiğit'in Kaynayan kanı Işıl'ın amacına ulaşmasına engel olacaktı. 
  • Basketbol Anlatılan Ders esnasında Aniden Ortaya Atılan Zeki Kızımız, Yiğit ile Fırat arasında bir Maç Teklif Etti. İlk Etapta Sakin başlayan ve o şekilde Süreceği Sanılan Maç, Fırat'ın kaybeden "Işıl'dan Uzak Durur" Önerisiyle Daha da Hararetlendi. Belli etmiyor olsa da İçten İçe Işıl'dan hoşlanan Yiğit Olayı Kendine yediremedi ve deli cesareti ile Skoru 6-2'den 10-9 gibi ilginç bir Noktaya Getirdi. Elbette ki bu durum Fırat'ın hoşuna gitmedi. gitmedi ve Salondan çıkarken çocuğun gözüne ben sana bunun hesabını sorarım der gibi baktı. Bu Olay saadet zinciri meselesini de etkileyecekti. Zira Hiç kimse Fırat'a karşı çıkamaz ve Yiğit bunu Üçüncü defadır yapıyor. Son yaşananlardan sonra Yiğit'i sisteme sokacak olan Emrecan isimli çocuk Korktu ve Onunla işbirliği yapmaktan vazgeçti. Tüm bunlar yaşanırken Necdet Yiğit'in sisteme girişi için gerekli olan 50.000 lirayı bulabilmek için tüm merkezi tavaf ediyor, Bulamayınca da çok sevdiği arabasını satışa çıkarmak durumunda kalıyordu...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!