Lise Devriyesi Bölüm 4 - Korku Evi Kabusu

Korku Evi Kabusu

Atalarımızın güzel bir veciz sözü vardır. "Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner". Peki Yanlış İstihbarat nereden Döner? İşte bu sorunun yanıtı ve daha pek çok civcivli olay yeni bölümümüzde...
  • Karebil Lisesinde 1. ayını dolduran Yiğit ve Lise Devriyesi, türlü Çeşit Sorunlarla boğuşurken bir taraftan da Çetin Soyer'in yakalanması için ipuçlarını toplamaya çalışıyor. Geçtiğimiz bölümden arta kalan pek çok sorun da bu bölüm katlanarak artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz bölüm Fırat, Işıl ve arkadaşları Eğlenmek amacıyla bir korku evine gitmiş, Işıl'ın yanlış alarm vermesiyle Yiğit'in haberdar ettiği  Necdet, Kaya Komiser ve bir bölük polis Soluğu Mekanda Almıştı. Bu Bölüm Hem Işıl babasına açık olmamak için kılıktan kılığa girecek, Hem de Yiğit Operasyondan çıkarılmamak için büyük bir Mücadele verecek.
  • Başta da Belirttiğim gibi Yiğit'in bu hafta başı büyük dertte. Işıl'ın Bilmeden Korkuyla verdiği Yanlış İstihbarat Neticesinde Necdet'in komutasında kapıya yığılan polisler Ortalığı birbirine Katmış, Yiğit Aynı anda Hem Fırat'ları oradan kaçırmak, Hem de Işıl'ı açık etmemek için Kelimenin tam manasıyla Maymuna dönmüştü. Yanlış alarm verdiği için Yiğit'e kızan Necdet Neden böyle bir şey yapıldığı konusunda Malumat almaya çalıştı. Garibim Yiğit'im de Fırat'ın kız arkadaşından hoşlandığı ve onu takip ettiği yalanını uydurdu. Durumda iyiden iyiye sinir yapan Necdet'in Çocuğa vereceği büyük emir işleri daha da içinden Çıkılmaz bir hale getirecekti.Yiğit kendini kanıtlamaya Çalıştıkça İşi daha fazla Yokuşa Süren Necdet'in bu seferki tepkisi oldukça sert oldu. Fırat'ın saadet zinciri işi için bulunan 50.000 Lira Elinde ve Yiğit Akşama kadar Fırat ile Dostluğunu kanıtlayan bir fotoğraf getirmez ise parayı vermemekle tehdit etti. Bu Noktada Mevzu bir tık daha Ayyuka Çıkmış oldu.  Kara kara ne yapacağını düşünen Vahraman'ın Kurtarıcısı elbette ki Ateşböceği olacaktı. 
  • Meriç'in yine kendi çapında bulduğu bir plan sayesinde işler nihayet yoluna girer gibi oldu. Ancak burada da Aksilikler ekibimizin peşini bırakmadı. Seda ile Meriç'in Cast Ajansından bulup Çıkarttıkları kız Son anda gelmeyince, Çocuklar ne yapacaklarını bilemez duruma geldiler. Burada Çocukların İmdadına Bilmeden Masasına oturup sohbete başladığı kız yetişti. Tam bu Sırada Işıl da Firat ile birlikte Mekana giriş Yapmış, Olan biteni izlemekteydi. Masalar birleşip, Çiftler karşı karşıya oturmaya başladıklarında ise konu koptu ve Işıl Yiğit'i kıskanan gözlerle izlemeye başladı! İçindeki sönmeyen polislik sevdasının da etkisiyle bu işlere bulaşan Işıl için Artık Mevzu çok farklı noktalara gitmeye başlıyor. Çünkü Yiğit'le girdikleri bu zorunlu Ortaklığın ucunda bir Aşk Ateşinin fitili var ve bu durum İkiliyi fazlasıyla korkutuyor.
Dipnot - Necdet'in mıntıkasında devriye gezerken yol kenarında rastladıkları bir arabanın izini süren Seda ve Meriç Büyük bir Detayın Açığa Çıkmasına Yol açtı. Emrecan Rahatsızlandığı ve İstifra ettiği için duran ailesini farklı birileri sanan ikili insanlara sille tokat girişmek suretiyle soluğu Komiserin karşısında aldı. Bu noktada ortaya daha evvel çocuğun yazdığı intihar mektubu çıktı ve bu durum Oğlanı Oldukça sinirlendirdi. Necdet'in önerisiyle Karebil'den ayrılmak zorunda kalan Küçük Piyonun Başına gelen bu olay ailesini de üzmüş olsa da Operasyonun daha fazla yayılmaması açısından alınmak durumunda kalınan bir önlemdi. Emrecan'ın Bu asabi tavrına daha fazla dayanamayan Seda'dan da iyi bir Ders niteliğinde konuşma geldi.

Yazardan: İlk üç bölümde Işıl ve Yiğit arasında farkında olmadan gerçekleşen elektriklenme bu bölüm biraz daha kendini belli etmeye başladı. Operasyona Işıl'ın da dahil olması, Yiğit'in Özellikle onu korumaya çalışması, Yemekteki İçten içe gelen Kıskançlık krizleri. Tüm bunlar  kafadar Ortakların gelecekte birbirlerine Nasıl Bağlanabileceklerinin (Her manada) işaretleri. Şu an için belli etmiyorlar fakat gelecek bölümlerde - Fırat'a rağmen -  bir kıvılcım çakabilir...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti