Yeni Gelin Bölüm 4 - Gelinler Göçü

Gelinler Göçü

Bu Bölümü Özellikle Hanım Okurlarımın Dikkatle, Tane tane Okuyarak Haline Şükretmelerini İstiyorum. Çünkü bu bölüm Bozok Hanımağalarının Başına Gelen Olayları Okuduktan Sonra Hepinizin buna ihtiyacı olacak...

  • Bu Bölüm Anlatımımın Başında Anlatacağım olay, Bu Bölüm yaşanan onlarca komik, Absürt ve şok edici olaydan sadece birisi. Geçtiğimiz bölüm Sonunda Evi Terk eden Möhteber, Asiye ve Ayşe, Bu Bölüm kendilerini yeniden kürkçü Dükkanında buluyor. Üstelik Başlarına Tonla olay geldikten sonra.
  • Kalender Ağa'nın baskılarına ve Israrlarına daha fazla dayanamayan Hanımağalar Evi Terk etti. Planı yapan Ayşe'nin "Ben Buraya kadar Düşündüm" Cümlesiyle başlayan Olaylar Zincirinin ilk Halkası, Möhteber'in baba evine dönmesi, Diğer ikilinin de Çukurova'yı boydan boya Dolaştıktan Sonra Durdurdukları bir kamyoncu tarafından Sözlü Tacize uğramaları oldu. Baran'ın evine geri Dönen Möhteber'i ikinci bir Şok Dalgası Bekliyordu. Yine geçtiğimiz bölüm Kalender Ağa'nın İhbarıyla Gözaltına alınan ve Şartlı Salınan Baran, Kinini Kusacak yer arıyor ve Ablasıyla karşılaşması bu kini daha da alevlendiriyor. Baran ve Dilan'ın ağır konuşmaları yüzünden orayı da terk etmek durumunda kalan En Büyük kaynana, Daha sonra Zoraki Yoldaşları Asiye ve Ayşe ile yollarını birleştiriyor. 
  • Asiye ve Ayşe cephesini detaylandırdığımızda, Otostop Çektikleri kamyoncunun Kelimenin tam manasıyla azgın teke olduğunu anlayan hatunların adamı döve döve arabadan inip kaçmayı başardıklarını görüyoruz. Ancak Güvenlik endişesiyle Altın ve Ziynetlerini doldurdukları ve diğer eşyalarının bulunduğu bavullar o hengamede Kamyonda kalmıştı ve Hatunlar ne yapacaklarını şaşırmışlardı. Bu Sırada Tarım İşçilerini taşıyan bir traktörü Gören Ayşe Bu Kez de traktörü Durdurdu ve İşçilerin bulunduğu Römorka Binmeye Çalıştı. bu Girişimde Asiye Ona karşı çıkmadı. Ancak Orada Kendini gizleyen Tanıdık bir sima vardı. Kim mi? Tabi ki Möhteber! baba evinden de şutlanan Möhteber onlardan hemen evvel Traktöre binmiş şehre gitmeye çalışıyordu. Kumalarıyla Karşılaşan Hanımağa kendini gizlemeye çalıştıysa da Asiye Dikkatli bakınca Onu tanıdı ve Asıl Macera bundan sonra başladı.
  • Uzun Süre Şehirde dolaştıktan Sonra Açlıkları İyiden iyiye kendini gösteren Hanımları yeni bir şok da girdikleri lokantada Bekliyordu. Çantaları Kaptırdıkları için kuruş paraları olmayan Asiye ve Ayşe, Yedikleri esaslı yemeğin parasını ödemek için Möhteber'den yardım istedi. Ancak Onun da Bavuluyla beraber yere bıraktığı çantası Kapkaççılar tarafından götürülünce Ortalık toz duman bir hale geldi! Gaspa uğradıklarına kendilerini inandıramadılar ve her bu tip olayın sonucu olan bulaşık yıkama göreviyle şereflendirildiler. Parasız, kocasız ve yatacak yersiz ne yapacaklarını bilemeyen Hanımların imdadına oradaki başka bir bulaşıkçı kadın yetişti. Daha fazla para kazanabilecekleri ancak şimdikinden daha ağır bir iş önerdi. Bu İşi yaparken de karşılarına Kalender, Müsellim ve Kamil bey çıktı!!
  • Aynı işi Kalender'in bir ahbabının Gazinosunda Yapmaya başlayan özgür kızlar, Ayşe'nin kendini müzik ve oryantalin Ritmine Kaptırmasıyla İşi gücü bırakıp onun peşinden koşmaya başladı. Kadınlar evden ayrıldığında bütün planı Kurup Kamil'i de Peşinden Sürükleyen Kalender, Her şey güllük gülistanlık iken Karşısında, üstelik de Sahnede Hanımlarını görünce büyük bir şok geçirdi. Kızgınlığı gözlerinden belli olan Ağamızın Kağan'ı araması, Kağan'ın analarını otele götürmesi ve Aynı otelde Kağan'ın Sevgilisinin çalışması İşleri bambaşka bir boyuta taşıyacaktı!
  • Evet Yanlış Okumadınız! Kağan Nazgül ile evlenmeden önce sevdiği ve birlikte olduğu Elmas ile hala beraber ve Möhteber bu durumu bizzat olayın Muhatabından öğreniyor. Aynı gece Hazar ile çilingir sofrasında buluşan ve Durumu ona Anlatan Kağan da, Möhteber'e Olayları Hazar'ın anlattığına kanaat getirdi ve Direkt Olarak ona Saldırdı. Bu Noktada Olaylar yine garibem Bella'mın başına patladı. Çünkü Hazar da, Bella'ya Bu Yaşananları anlatmıştı ve Hazar Bella'yı Sorgulamaya başladı. Tabi yeni gelin yine Derdini anlatamadı ve Kocasının güvenini bilmeden kaybetme tehlikesiyle burun buruna geldi. Gelecek bölüm olaylar nereye varır, kardeşler gerçekleri nasıl öğrenir hep birlikte göreceğiz...






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi