Yeni Gelin Bölüm 8 - Kuma Fırtınası

Kuma Fırtınası 
Bozok Konağına yıldırımlar Birbiri Ardına Düşmeye Devam Ediyor. Kaan - Elmas İkilisinin Eve el ele Kol kola girmesi Ortalığı bir defa daha Yangın Yerine Çeviriyor...

  • Elmas'ın ilk ortaya Çıktığı Bölümden Beri Ben bunların olacağını tahmin ediyordum. Metreslikten Kumalığa Terfi etmekte Anormal Derece İnat eden Hatun bu bölüm Zincirlerinden boşandı ve Kendini Kaan'a Karı Yapmayı başardı. Yıllarca Gizli Gizli ikinci Hayatını yaşayan Kaan'ın beklenmeyen Hamlesi Konağa Bomba gibi Düştü. Geçtiğimiz bölümün Sonunda Elmas'ı konağa getiren Kaan hiç Utanmadan Sıkılmadan Kadını ahaliye "Yeni Gelin" Olarak Tanıttı. Olay olduğunda Orada Olan Nazgül için bu durum Daha Üzücü bir Hal Aldı. On yıl hiç kimseye tek bir kelime etmeden İkinci hayatını yaşayan Kaan'ın birden bire getirdiği bu Çözüm, Nazgül'ü psikolojik olarak derinden yaraladı. 
  • Nazgül Sinirinden ve Üzüntüsünden camı çerçeveyi indirirken, Elmas da Konağa nasıl Postu Sererim?'in Planlarını yapıyor. Kalender yıllar önce  bu birlikteliğe Sıcak Bakmadığı Halde Kaan'dan Ayrılmayıp Üstüne bir de Metres görevi gören Elmas için de artık ağa Hanımı Olma zamanı gelmişti. Ancak Aşması gereken Oldukça büyük engeller vardı! Kaynana Üçlüsü! evet yanlış okumadınız! Möhteber'in Emr-ü komutası altındaki Şer ittifakı, bu kez Elmas'ı sepetlemek için bir araya geldi. Yapılan planlar Hatunu evden kaçırmaya yeter mi bilinmez. Ama benim tanıdığım Möhteber bu işin peşini bırakmaz! Kalender'in bölüm içinde kurduğu ve hoşuma giden bir cümle var. Elimizi nereye atsak ya bir geline ya bir kumaya ya bir kaynanaya çarpıyor!
  • Elmas yekten karavana ile imitasyon gelinlik Macerasına başlarken, Küçük ağanın da bir yandan karısı, öbür yandan babasıyla başı dertte. Yaşanan olaylara sesini yükselten Nazgül kontrolden çıkmış vaziyette ve Nereye Kinin Kusacağını şaşırdı. Kaan'ı Elmas ile her görüşünde daha fazla kızıyor, üzülüyor ve bu durum çocuklarına da yansıyor. Bu alışılması gereken bir durum değil Ama Kaan Nazgül'den Alışmasını talep ediyor. bu cümleyi duyduktan sonra daha fazla Harap Olan Nazgül Önce ağlamaktan Kutu Kutu Mendil eskitip, Sonra da sinirinden Odada Sağlam eşya bırakmıyor. Olayın Kalender Tarafına gelirsek de, Bu Birlikteliği en başından beri istemeyen Ağamız En sert şekilde tavrını koydu. Bu tavra Tavırla karşılık veren Küçük ağa da Resti Çekip Olaylara zirve yaptırınca işler iyiden iyiye çığırından çıktı. Son nokta olarak Kalender Kaan'ı işten kovdu ve evdeki bütün forsunu söndürdü. dedik ya bu defter açıldı, daha da kapanmaz diye. bu yaşananlar sonraki bölümler için sinyal niteliğinde. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi