Yeni Gelin Bölüm 13 - Bozok Konağında Rütbe Değişikliği

Bozok Konağında Rütbe Değişikliği 

Son 3 -4 Bölümdür Gündemimizi Meşgul Eden Altın Meselesi bu bölüm açıklığa kavuşuyor. Öyle bir Kavuşuyor ki, Konakta yer yerinden oynuyor!!
  • Çukurtarla ve kadınların altın Maceraları hepinizin Malumu. Bu Bölüm altınları elden çıkartıp Paraya çevirmeye karar veren hanımağaları öyle bir sürpriz bekliyor ki, bu sürpriz onları Hanımağalıktan Irgatlığa Düşürüyor!
  • Geçtiğimiz bölümde Kaynanaların Altınların paraya çevrilmesi için müracaat ettikleri Baran bu bölüm Gece Ansızın Soluğu Bozok Konağında alıyor. Başına gelen pek çok paranoyak olaydan Ötürü Dili tutulan Ayşe'nin Konak ahalisine durumu açık etmemesi için Dua Eden Asiye ve Möhteber can havli ile onu odaya götürdü. Yine geçtiğimiz bölümde gördüğünü sandığı Gulyabani'nin Tesiri ile korkudan bayılan Ayşe, Daha Öncesinde Sakladıkları yerden kaybolan altınlar tekrar odasında görünce ikinci bir şok geçirdi.  Dili tutulduğu için kimseye Meramını anlatamıyor olması Möhteber ve Asiye için büyük bir şanstı. Ancak gece yarısı Konağa gelen ve Altınları almak isteyen kişinin bir an önce değiş tokuş yapmak istediğini haber veren Baran'ın ortalığı ayağa kaldırmasıyla işlerin seyri fazlasıyla değişiyor!
  • Dediğim gibi Baran Alıcının bir an önce değiş tokuşu yapmak istediğini Söyledi ve Kadınları bir yeraltı otoparkına götürdü. Burada Onları bir minibüs bekliyordu. Bu minibüsün içinde kim vardı tahmin dahi edemezsiniz! Kalender Ağa!!!! evet onları bekleyen Alıcı Kalender ağa idi ve her şeyi bir bir Öğrenmişti! İşlerin bu noktaya geleceğini tahmin edemeyen Ağamız Bu duruma fazlaca sinirlendi ve Hatunların Cezalarını kesmeye karar verdi.  Uzunca bir zaman Düşündükten sonra kararını verdi ve Kadınlara Tenzili Rütbe (kademe düşürme) Uygulamaya karar verdi!! bu Durum Neticesinde Hanımağalıktan Irgatlığa Tepeleme Düşüş yapan kadınlar neye uğradıklarını şaşırdılar. Ama Kalender bu durumdan fazlaca memnundu. İlk İş Altın bulmak için kazdıkları çukurtarla'yı yeniden düzeltmekti. Durumu Haber alan Hazar ve Kaan Olay Yerine intikal ettiklerinde gördükleri manzara Trajikomik Cinstendi. 
  • Kalender'in ""Öğlene kadar odalarınızı boşaltın, Irgathanede kalacaksınız!!"" talimatıyla öfkeleri iyiden iyiye başlarına vuran hanımlar bu kez sahiden evi terk etmeye karar verdi. Madem odaları boşaltıyoruz, evi de boşaltırız mantığıyla harekete geçen kaynanalar yine baltayı taşa vurdu. Artvin'e gidecek olan Asiye Adana'dan tek sefer otobüs kalktığı, Halep'e gidecek Ayşe ise iç karışıklık nedeniyle Otobüs Kalkmadığı için Orada kalmak durumunda kaldı ve Soluğu yine Möhteber'in yanında aldı. İlk etapta Baba evine kumalarla gidilmez diyerek terslenen Möhteber'in yine yufka yüreği baskın geldi ve kumalarını eve kabul etti. Ayşe ve Asiye burada da boş durmadı ve kaynanalıklarını bu kez Dilan'a Kusmaya çalıştı. Dilan işin üstesinden gelebiliyor gibi görünse de Bella kadar çelik sinirlere sahip olamadığı için sinirini içine akıtmak zorunda kaldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti