AVM Sakini Bölüm 1 - Bir Garip AVM Sakini

Bir Garip AVM Sakini

Alışveriş Merkezleri Artık Günlük hayatımızın Ayrılmaz bir parçası Kabul. Peki Alışveriş Merkezinde büyüyen ve yıllarını burada geçiren biri için Bu Mantık geçerli olur mu?..

  • Hikayemize isim kaynağı Olan Bir Garip AVM Sakini Mazhar, 3 yaşında Alışveriş merkezine bırakılmış, Daha Sonra burada Dükkanı olan biri tarafından ( Anlatımın Devamında adı geçecek )  Evlatlık edinilen ve Yılları Merkeze hizmet ve çevresindekilere yardım etmekle geçen bir çocuk. Manevi babası Hulusi, Ankara'nın Sevilen ünlü Simalarından Müşü, yapı market personeli Fikret ve daha pek çok harika insanla etrafı çevrili, biraz saf, biraz iyi niyetli. Mazhar'ın Sıradan geçen günleri, bir cinayet haberi ile aksiyon ve heyecan dolmaya başlayacak,  hikayenin devamında yaşanacak olaylar onu fazlasıyla etkisi altına alacaktı.
  • İstanbul'dan Ankara'ya sadece bir kitap peşine düşerek gelir miydiniz?! Sarı Süleyman geldi!! yaşadığı şehirde aradığını bulamayarak Ankara'ya Gelen Sarı, Mazhar'ın babası Sahaf Hulusi'den bir kitap alarak Yoluna Devam Edecekti. Ancak Her ne olduysa başına gelen bir kaza yüzünden Hem Alışveriş Merkezi, hem de Şehir Fazlasıyla çalkalanacak ve olaya  Büyük Dedektif Ceyn ve Yardımcısı Öykü müdahalede bulunacaktı.
  • Taurus'un belki de en renkli simalarından Hulusi, Bağımsız bir Sahaf Dükkanı işletiyor ve Avm Sakinleri tarafından Sevilen Sayılan biri. Manevi Oğlu Mazhar gibi biraz çocuksu, ama bir o kadar da Baskın gene sahip, kendini Her şeyden ala gören bir adam. Cenahta adı Minecraft oynayan Dede ' ye çıkmış. biraz garip ama anlatım ilerledikçe seveceğinizi düşündüğüm bir karakter. 
  • Hulusi'nin Sarı ile, Sarı'nın da Mazhar ile tanışması oldukça garip bir şekilde oldu. Ankara'ya geldiğinde ilk işi Hulusi'yi bulmak olan Sarı, Evvela Müşü'ye, Sonra Mazhar'a tosladı. Serde kabadayı olan Sarı Müşü'den umduğunu bulamayınca, Hulusi'nin dükkanını Mazhar'a sormaya karar verdi. Ancak O da kabadayılıktan nasibini alınca korkusundan baygınlık geçirdi ve Sarı yine eli boş döndü.
  • En sonunda ittir kaktır Hulusi'nin dükkanına ulaşan Sarı, Aradığı kitabı Zorla da olsa almayı başardı. Ancak aynı günün sonunda Gazete'de Sarı'nın öldüğü haberlerinin çıkmaya başlaması Mazhar'ı Sarsmış ve Oldukça etkilemişti. Acaba Sarı'ya ne olmuştu? bir Mafya Olayı mı? yoksa bir kaza mı? Gelecek bölümde hep birlikte öğreneceğiz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi