Yalaza Bölüm 1 - Gelmeyecek Olan Geliyor, Taraklı Karışıyor!!

Gelmeyecek Olan Geliyor, Taraklı Karışıyor!!

Küçücük bir Kasaba, Diri diri mezara gömeceği bir adam için ne kadar ayağa kalkabilir? Üstelik Onu ölmüşten beter eden de, Diri diri toprağa koyduran da kadın gibi kadın!

  • Hikayemizin Odağındaki isimlerin ilki İbrahim. Taraklı'da Beş Evladı ve Babası ile Sade bir hayat Sürüyor ve Marangozluktan Ekmeğini Kazanıyor. Hanımı bu beş evladı ona emanet edip Aramızdan ayrılalı on yıldan fazla olmuş. O gün bugündür de Hayatına kimseyi sokmamış. Ta ki Çocukluk aşkı, Tek ve En deli sevdası Alev Doğup büyüdüğü, Çocuk Olduğu Kasabaya Jet hızı ile geri dönene kadar. 
  • Alev ise, Babasının tayini nedeniyle gittiği İstanbul'da Kendi düzenini kurmuş, iyi bir İş Kadını olmuş ve İyi bir noktaya gelmiş. Onun Taraklı'ya dönüşü Sizce muhteşem midir bilemem ama Taraklı Halkı için Oldukça Curcunalı ve Komik Olacak Orası Kesin!
  • İbrahim'in beş evladından dördü kız. Her birinin Farklı Olayları, Ama Taraklı'yı karıştıracak Maceraları var! Alev'in gelişindeki Başlıca Etken Kızlardan Aysu'nun Sosyal Medya Sitelerinden birinde ona ait bir profile rastlaması ve Babasını Dış Mihrakların Saldırılarından kurtarmak istemesi. evlendiğinden beri İbrahim'i bekleyen, kelimenin tam manasıyla Karadul gibi görünen Nalan, İbrahim'e kendini yamamak için elinden geleni Ardına koymuyor. Bu Durumdan rahatsız olan Kızlar ise babalarının tanımadıkları bir kadınla birlikte olmasını istemiyor. Bu Durumun Çözümü için çare arayışına giren Kızkardeşler, Oldukça büyük bir bilgiye ulaşıyor ve bu bilgiyi babaları aleyhine kullanmaya karar veriyor. Bundan Sonra yaşanacaklar ve Nalan'ın lokantasında başlayıp cami avlusunda bitecek bu macera Bütün Sakarya'yı birbirine katacağa benziyor!
  • Eski Kocası Onu aldattığı için kızgın olan ve İzini kaybettirmek isteyen Alev, Nereye gideceğini kara kara düşünürken İbrahim'in cin tayfasının Onun adına açtıkları sosyal medya profilinden gelen bir Arkadaşlık isteği görüyor. İşin içine çocukluk anıları ve İbrahim ile yaşadığı güzel anlar da girince Bu fettan kadın Soluğu Taraklı'da almaya karar veriyor. Ancak bu Soluğun Ciğerden çıkması Fazlaca acılı ve Hareketli bir şekilde oluyor. Otomobilinin Navigasyon sistemi ile Yola çıkmaya kalkan Alev yolu kaybediyor. Yolda bizim tayfadan ilk Olarak Yaşar ile karşılaşıyor. Bu Karşılaşmadan yol tarifi çıkmayınca Yolu kendi bulmaya çalıştı ve en Sonunda Taraklı'nın ermişlerinden Yalaz Baba'nın Türbesinin önüne ulaştı. Burada da onu karşılayan İsim, Türbenin bekçisi ve kasabanın Akıllı delisi Santral oldu. Santral ile de Kısa süreli bir kapışmanın ardından (İçinde para dolu çantayı da düşürerek) korkudan oradan hızla uzaklaşan Alev için asıl komedi bu noktadan itibaren başlıyor!
  • Santral'in deli deli hareketlerinden korkan ve Otomobiline atladığı gibi Oradan uzaklaşan Şehirli güzel, Kasabaya girişin yolunu ararken O Esnada İbrahim de, Nalan'ın lokantasında onun zoru ile yediği bir yemekten dolayı şaşkına dönmüş, felç geçirmek üzere idi. Felç hali ve kendini toparlayamamasından dolayı kendini birden yolun ortasına atan İbrahim, Alev'in arabasının altında kaldı! O anda felç durumu da tetiklenen İbrahim Usta ne yapacağını şaşırdı. Lokantanın önündeki halk başta olmak üzere bütün kasaba ayağa kalktı ve İbrahim Kendini anlatamadığı için herkes onu öldü sandı! Haber eve ulaştığında Kızlar da, babalarını telekulak şeklinde takip etmekte ve Nalan ile olup bitenleri izlemekteydi. 
  • Yaşar'ın Anlamadan dinlemeden Adamı Ölü ilan etmesi ve İbrahim'in bir türlü geçmek bilmeyen kilitlenme durumu Ahaliyi Önce gasilhaneye, daha sonra Cami avlusuna Taşıdı. Gassalın ortalıkta olmamasından ötürü Cemaat Merhumu kim yıkayacak Diye Düşünürken, Hanımlar da (güya) Rahmetlinin şerbetini içmeye girişmişlerdi. Yaşananlardan dolayı tedirgin ve üzgün olan Alev ise, Nalan ve Aysu'nun Gazabından nasibini almayı ihmal etmedi elbette. Bu Noktadan sonra bir karışıklık da Cenazenin gömülmesi sırasında yaşandı.
  • İbrahim ne yapsa, ne etse kendini ifade edemiyor. diri diri gömülecek az kaldı! Belediye hoparlörlerinden Yalaz baba türbesi yanıyor anonsunu duyan ahali Soluğu Türbenin önünde aldı ise de ortada yangın falan yoktu. Hepsi Santral'in numarasıydı. Çünkü gitmemesi gereken gitmeyecek, gelmemesi gereken kalacaktı. Cenaze taşıtına yüklenen Tabut, Kullanan gerizekalının aracı sürekli sarsması,  ( bu gerizekalı Aysu'nun Sevgilisi İsmail Oluyor ) yolların bozuk olması ve tabutun sabitlenmemiş olmasından dolayı kayıp yol kenarına fırlıyor!  Arkaya bakmak kimsenin aklına gelmediği için Durum Mezarlığa giriş yapıldığında ortaya çıkıyor. 
  • Tabutun yerinde olmadığını gören cemaat bu kez de mevtayı aramaya koyuluyor. Uzun uğraşlardan sonra bulunan Cenaze, Yanında bir de Merhume ile camiye geri dönüyor. ikinci kez kılınan cenaze namazı sırasında İyileşen ve kendi Duasına kendisi de iştirak eden İbrahim Sonunda Ayıldı ve kendine gelerek Ortalığı ayağa kaldırdı! Kızlardan Burcu'nun çalıştığı Aile Sağlığı Merkezi'nde tedavisi yapılan İbrahim, tüm bu yaşananların üstüne bir de Alev'in çantasını kafasına yemişti. Bu Sırada olup bitenler ise Alev'i ya Taraklı'da tutacak, yada Başını derde sokacaktı...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..