Yalaza Bölüm 2 - Mesafe Hak Getire Haydi Allah Rastgetire!!

Mesafe Hak Getire Haydi Allah Rast Getire!!


Taraklı Ahalisi yeni güne Santral'in yeni yalazası ile uyanıyor. Bu Yeni gün, Aynı Zamanda Türlü Çeşit Belaları da beraberinde Getiriyor...

  • İlk Bölüm Oldukça curcunalı bir cenaze merasimi silsilesi geçiren Taraklı Halkını bu bölüm yeni bir Yalaza ve bu yalazanın peşinden getireceği bir bela bekliyor. İlk Bölümün sonunda eski kocasının adamlarının saldırısına uğrayan ve Santral'in içindeki paraların yerine kese kağıdı Doldurduğundan habersiz çantasını kaptıran Alev, bu bölüm Saldırıya uğradığı yerde İbrahim tarafından bulunarak Sağlık Merkezine kaldırılıyor. Hafızasını yitirdiği için o ana kadar olan hiç bir olayı Hatırlamayan Alev'i iyileştirme görevi ise Zavallı İbrahim'e kalıyor. 
  • Alev'in önümüzdeki 48 saat boyunca uyanık kalması talimatıyla eve dönen ikili, burada da Çocukların hışmına uğruyor. Kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşen Kafadar kızlar, Alev'in bu durumundan oldukça Rahatsız oluyor. Üstelik rahatsız olan sadece onlar da değil! Nalan'ı da bir ateş basıyor ki sormayın gitsin! Kadının eve girip çıktığını gören Nalan Her seferinde daha fazla sinir ve hırsla doluyor ve Hırsını İbrahim'in Alev ile adlarının harflerini kazıdıkları ağaçtan çıkarıyor. Bu Olayların Tek bir kişiye değil, cem - i Cümle Taraklı'ya komik şekillerde tesir edeceği aşikar. 
  • Alev yeni hayatına adapte olmaya çalışırken, Kocasının batakhanesinde de işler birazcık karışmış durumda. Paraların yerinde kağıt parçalarını gören adam kelimenin tam manasıyla küplere binmiş vaziyette ve adamlara parayı bulmadan gelmeyin diye emir verdi. Paraların izini sürmek üzere Taraklı'ya doğru yola çıkan bu seri bela, Settar babayı da hafiften işkillendiriyor. 
  • Santral'in Alev'i göndermemek için yediği haltı öğrenen Settar baba, Ceza olarak onu yeni bir yalaza ile görevlendirdi. Bu yalazanın gerçeğe dönüşüp, Paraları arayan adamların Bildiğiniz Osmanlı Ordusu ile Taraklı Meydan Muharebesine gireceği kimin aklına gelirdi!? bu yalazadan İbrahim de nasibini aldı. Üstelik Onun tek derdi bu da değildi! Öldü Sanılarak Traktör tepesinde saman balyası gibi gasile götürülen İbrahim, Kızlar ve Oral - Fatih - İsmail Üçlüsü arasındaki Aşk Dolu Diyalogları bir bir duydu. Gecenin bir yarısı traktör tepesinde flashback yöntemi ile dediklerini hatırlamaya çalışan Saftirikler söylediklerini kelimesi kelimesine hatırlayınca Köşe bucak İbrahim'den kaçmaya başladı. İbrahim'in bu tayfayı ilk gördüğü yer sağlık merkezinin önü oldu. Ondan sonra Settar'ın İbrahim'e yapması için bir liste vermesiyle Taraklı'da mehter marşları inlemeye başladı.
  • Santral'in yalazası ile aynı gece elindeki listeyi yerine getirmeye girişen İbrahim, Kızlarına Yapışan belayı def mi etmeli? yoksa bağrına mı basmalı buna karar vermek için Settar'ın Planını uygulamaya koydu. Dev bir asma kilitli sandığı yerin 7 kat dibine gömen İbrahim, Oral'dan sandığın olduğu alanı kazmasını istedi. Ancak Oral sandığın orada gömülü olduğunu bilmediğinden İbrahim ona mezar kazdırıyor zannetti ve Fatih ile İsmail'den yardım istedi. Çakma abimizi kurtarmaya giderken Kızlarla karşılaşan çocuklar onları da arabaya atarak yola koyuldu. Ancak bu sırada İbrahim ve Oral Sırtlarında - Daha Doğrusu Oral'ın sırtında - Sandıkla birlikte İbrahim'in maragozhanesine giriş yapmıştı bile. Yolda Çocukları gören ancak Durdurmayı beceremeyen Oral, İbrahim'den sandık hakkında uydurma olduğunu bilmediği bir hikaye dinledi. Hikayenin tesirinde öyle bir kalmıştı ki, Sandığı adamın gözü önünde açmamak için kendini zor tuttu. Oral'ın tüm çabalarına rağmen arabada kızlar olduğu için duramayan İsmail ve Fatih ise neredeyse Sakarya'dan çıkmış Ankara yollarına düşmüştü. Kızlar ne yaptı ne etti ise çocuklar korkularından geri dönemedi ve HGS Gişelerine yol almak üzereyken başka bir yöne doğru yola çıkıldı.
BELA GELİYORUM DEMEDİ, GELDİ!!
  • İstanbul'dan Alev'i bulmak için yola çıkan Mafya Tayfasının Taraklı'da Uğradığı ilk Mekan, Helmut'un kahvesi oldu. Oradakilerden cevap alamayan Tayfaya  başlarındaki dayı isimli büyükbaş yardım edecekti. Tabi bu yardıma da yardım eden biri vardı.En başından beri Alev'in etrafta olmasını -ağacın köküne çamaşır suyu dökecek kadar- Hazmedemeyen Nalan, Kadının rahatsızlığından yararlanarak büyük belayı kasabaya getirmiş oldu. İbrahim'in evinde kızların hışmına daha fazla dayanamayan Alev Evden ayrıldı. yekten Nalan'ın lokantasına giden Alev Nalan Tarafından Kıstırıldı ve eli kolu bağlanarak hapsedildi. Bu Sırada kadının çantasını karıştıran Psikopat, dayının kartına ulaştı. bu delinin Dayı'yı araması ile Taraklı tarihinde görmediği bir curcunaya Kucak açmış oldu. 
  • Uzun Uğraşlar sonucu Yalaz baba türbesinin Önünde Alev'e rastlayan Tayfa, İbrahim'in oğlu Arda ile ikisini rehin aldı. Kadının hafıza sorunu olduğunu kestiremeyen sümsükler bir de üstüne Santral'i Alıkoyunca Bölüme Adını veren Nida duyuldu. MESAFE HAK GETİRE, HAYDİ ALLAH RAST GETİRE!! Bölüm başında bahsini ettiğim yalazanın bir parçası olarak Osmanlı  ve Helmut için bizans kıyafetlerine bürünen Taraklı erkekleri, Arda'nın arkadaşlarından birinin Arda ve Alev'in rehin alındığını haber vermesiyle Gerçek hücuma Kalkacak, bu hücum sırasında duyulan silah sesi herkesi korkutacaktı...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti