Yeni Gelin Bölüm 16 - Yeni Sezon - : Eski Köye Yeni Gelin

Eski Köye Yeni Gelin


Yeni Gelin'imiz Bella ve Bozok Aşireti'nin Maceraları Yeni Sezonda da Devam ediyor. Anlattığımız en son bölümde Deli Dana Hastalığı Sebebiyle Konakta Karantina Altında Bıraktığımız Bozok Ailesi, Yeni Bölümde Gözlerini Karadeniz'in Engin Mavisi, Uçsuz Bucaksız Yeşilinde Açıyor. Kaçak olarak çıktıkları bu karadeniz Yolculuğu Süslü Asiye'nin Ailesinin başlarına açacağı yeni yeni belalarla daha da komik bir hal almaya başlayacak...

  • 15. Bölümün Sonunda Kamil ve Kamilla'nın aldıkları buzağıda deli dana Hastalığı Çıkması Nedeniyle Karantina altına alınan ve aylarca konakta kalmak zorunda kalan Bozok Aşiretinin önemli bir kısmını bu bölüm bir teknede mülteci kıvamında yakalıyoruz. Ancak bu İltica Herhangi bir Ülkeye değil. Asiye'nin memleketi Rize'ye! Kalender nereden aklına geldi ise kimsenin bulamayacağı düşüncesi ve kaynanasını görme arzusuyla Rotasını Rize'nin Çamlıhemşin İlçesine doğru çevirdi. kaynanası ve bilumum akrabalarıyla başına gelecekler ,Yolculuğun başında karantina kalkana kadar orada kalmak ve gizli bir tatil yapmak hayalleriyle yola çıkan Kalender ağa'nın Ağzının tadını oldukça kaçıracağa benzer.
  • Akdeniz'den Karadeniz'e Uzun ve Meşakkatli bir yolculuğun ardından karaya ayak basan Adana Lazları, (bu kelimenin açılımı bir sonraki paragrafta) ilk iş olarak Kamufle olmaya girişti. Asiye'nin yardımıyla yöresel kıyafetler bulan tayfa kelimenin tam manasıyla horon ekibi gibi görünüyordu! :D Baran'ın da araç temin etmesiyle yaylaya doğu yola çıkan ekibimizi büyük bir sürpriz bekliyordu. çıktıkları yaylada turist kafilesi gezdiren bir rehber, bizimkileri bekledikleri  horon ekibi sanınca ortalık birbirine girdi! bırakın horonu, kendi yörelerinin halkoyunlarını bilmeyen adamlardan horon oynamaları istenince bizim tayfada her kafadan bir ses çıkmaya başladı.  Tam Tulumcu Tulumu öttürmeye başladığı esnada araya giren Kalender, yaylacılık geleneğine adana çiftetellisi ile yeni bir soluk getirdi. Herkes Kaynamaya başlayıp Rehber Çiftetelli oynamaya ikna edilmek suretiyle ilk badire atlatılmıştı. Ancak Daha büyük olaylar Asiye'nin evinde idi!
  • Zor Bela eve ulaşan Bozok aşiretini kapıda karşılaması gereken kişi Asiye'nin annesi Zevkiye idi. Ancak Kapıyı çalan Kalender'i görür görmez geri içeri kaçtı. Asiye'nin araya girmesiyle kapıyı açmayı beceren kaynana, olanları Kalender'e anlatınca ipler bir kez daha gerildi. Hazar Bir de Memlekette Sözlü imiş ve sözlüsü ile evlenmesi gerek. Ancak Halaları Rukiye ve Amcaları Şevki'nin durumdan haberlerinin olmadığı Eve geçen ilk muhabbette öğreniliyor. Şevki bildiğiniz MKE fabrikası gibi belinde her çeşit silah var! bu durumu öğrendiğinde çıkarabileceği katliamı bir karadenizli olarak size anlatmam çok da kolay değil. Ancak Kalender'in Akıllıca Manevralarıyla bu durumun da üstesinden gelinmesi muhtemel. 
  • Asiye'nin akrabaları da en az kendisi kadar deli ve Giderli. Ahaliyi ilk etapta eve almak istemeyen kaynanasının ağzından laf almaya çabalayan Kalender'i şoke eden Gol yine kaynanadan gelmişti. Onları evde saklamak için şart koşan Zevkiye'nin büyük golü, Kalender'in Asiye'ye Resmi nikah kıymasını istemek Oldu! Bunu duyan Möhteber ve Ayşe ise deyim yerinde ise ortalığı birbirine kattı. bu durumdan kendine pay çıkaranlar da olmadı değil tabi.
  • Hazar'ın hala kızı Hüsne bariz yapışkan ve sulu bir tip. Hazar'ın evliliğinden kimsenin haberi olmadığı için Kendini Hazar'ın sözlüsü sanan bu garip kız, nereye gitse oğlanın peşini bırakmıyor. Bella da içten içe çıldırıyor elbet. bu duruma Kalender'in nihai çözümü, Bella ve ailesini, Bozok konağını hizmetçileri olarak tanıtmak oldu. Ancak bu durumu da Kamilla fazlasıyla içerledi. 
  • Kalender bir taraftan bu işin içinden çıkmanın yollarını ararken, müjdeli haber Adana'ya Çabuk ulaşıyor. Ahalinin bu maceralı yolculuğundan haberi olmayan Jandarma Komutanı, Geride kalanlar için yiyecek ve su getiriyor. yine böyle bir kumanya teslimi sırasında Buzağıdaki hastalığım bulaşıcı olmadığını, karantinanın kalkacağının Müjdesini verdi. Durumu Öğrenen Müsellim ise abisinden intikam almak için ağalığını ilan etti. evdeki ilk icraatı ise, Ferhat ve Kör Hasan'ı Kalender'e haber vermek istedikleri için bir kafese kapatmak oldu. ağalık heyecanının kursağında kalmasını istemeyen deli Müsellim, garibanları atölyesinde kurduğu bir hücreye kapattı. Kalender boşa yaşadığı Kalp krizlerinin ve bu haberin ona iletilmemesinin intikamını kardeşinden fana halde alacaktır...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti