Yalaza Bölüm 4 - Gök Gürledi Sağanak Geliyor!

Gök Gürledi Sağanak Geliyor!

En başından beri Taraklı'da yaşanan kötü olayları ortadan kaldıran bir "Yalaza" vardı. ama bu bölüm olacakları değil yalaza, Yalaz baba kurtaramayacak!!
  • Geçtiğimiz bölüm, Alev'in eski kocası Kadir'in Alev'in babasının evi ve hemen yakınında bulunan Yalaz Baba türbesini yakmaya kalkışması, İbrahim'in oğlu Arda'nın bu olaya yakinen şahit olması ve Alev'in durduk yere İbrahim'e evlenme teklif etmesiyle sonlanmıştı. Bu Bölüm Kadir Akartürk ailesi ve Taraklılıların başına oldukça büyük dertler açmaya ve Alev'i iyiden iyiye zor durumda bırakmaya Hazırlanıyor. Haftalardır peşinde olunan ve nereye kaybolduğunu kimsenin bilmediği paralar, geçtiğimiz bölüm Settar baba tarafından koruma altına alınmak üzere henüz diktiği bir yorganın arasına saklanmıştı. Ancak paraların olduğu yorgan bir gece ansızın ortadan kaybolunca, Settar baba ve Santral'in kelimenin tam manasıyla paçaları tutuştu! Settar'ın talimatıyla Kadir baskın verene ve paralar bulunana kadar zaman kazanmak adına yalaza kurmaya girişen Santral, belki de tüm Taraklı'nın kurtuluşu olacaktı.
  • Alev'in şaşkınlıkla ettiği evlenme teklifine aynı şaşkınlıkla olumlu cevap veren İbrahim'in bu hareketi bütün kasabada geniş yankı buldu. İlk Olarak Teklifin yapılışına bizzat Şahit olan Nalan İyiden iyiye kafayı yemeye başladı. Yağmurlu gecede Onların bu yakınlaşmasını izleyip, sonra saatlerde yağmurun altında gezince neredeyse zatürre oluyordu. Nalan'ın eve geldiğini görüp yanına gitmek isteyen Kezban ise, Olanları boylu boyunca duymuş ve Kadını teselli etmeye çalışmıştı. Kendini İbrahim ile birlikte olacağına fazlasıyla inandıran Nalan için bu durum istemeye istemeye ölümle sonuçlanabilecek bir olayın fitilini ateşleyecekti.
  • Bu Büyük karar, İbrahim için de fazlasıyla büyük sorunlara gebe kalacak, Elinde avucunda ne var ise Alev için ortaya koymasına sebep olacaktı. Anlatımın başlığını oluşturan gök gürültüsünü çıkaran Kadir, Sağanak olup yağacak, İbrahim ve ailesini büyük tehlikelere atacaktı! param da param diye tutturan ve Alev'in onu kandırması yüzünden tüm varlığını dayıya kaptıran Kadir, bu bölüm Taraklı'ya baskın verdi! İlk gittiği yer de İbrahim'in evi oldu. canhıraş bir şekilde Alev'i arayan adam Onu orada bulacağından emindi ve Kapıyı kırarcasına yumruklamaya başladı. O Esnada Orada olan Oral ve İsmail ile Daha sonrasında Olaya Müdahil olan İbrahim, Fatih ve Helmut sayesinde Olay daha fazla kızışmadan önlem alındı. Ancak burada da beklenmeyen bir problem çıkacaktı.
  • Ahalinin başını daha fazla derde sokmak istemeyen Alev, Kavga esnasında Ortamdan Uzaklaştı. kadının kaçışını gören Kadir ve diğerleri de onun Peşine düştü. Ücra bir yerde arabasının önünü kesen İbrahim, duydukları karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Alev'in Kadir'e yaptıkları onu oldukça şaşırtmıştı ve Ne diyeceğini bilemedi. Alev ile birlikte Atölyeye döndüklerinde bir sır daha ortaya çıkacak, Sade marangoz İbrahim ciddi ciddi Alev ile evlenecekti.
  • İlk Bölümde Kızların Onun adına Sahte sosyal medya hesabı açıp Alev'i davet ettiklerini öğrenen İbrahim hafiften sinir yaptı. kızların neden böyle bir işe kalkıştıklarını öğrenmeye çalışırken, Nalan'ın düştüğü zor durumlar aklına geldi. kızlara bir ceza ve inat olarak Alev ile evlenmeye karar verdi. Düğün hazırlıkları başlayıp, kasabanın hoparlörlerinde harmandalı çınlamaya başlarken, Nalan'dan gelecek üzücü bir haber bu neşeyi gölgeleyecekti. 
  • İbrahim Düğün ve Nikah Mekanı için Helmut ile Anlaşadursun, Yalazanın büyüğü deli kızlardan geliyor. yine operasyonun başını çeken Aysu'nun kurup, diğer kızlar, Kezban ve emlakçı Yaşar'ın hanımı Nazmiye'nin işbirlikçi olarak yer aldığı  "Nalan -1" Operasyonunda, Adından da anlaşılacağı gibi piyon Nalan idi ve İbrahim'in evlenmesini en istemeyecek kişi o olduğu için doğal yardakçı olarak o seçilmişti. plana göre Nalan kızların onun ağzından kopyaladığı bir mektupla intihar etmiş süsü verecek ve sözümona Alev ile evlenmekten vazgeçecekti. tam da düğün sırasında planı uygulamaya koyan deliler karması, İbrahim'e haber verip ortalığı velveleye verince bütün ahali soluğu sağlık merkezinde aldı. tüm bunların bir yalaza olduğunu anladığında İbrahim'in kızlara vereceği tepki merak konusu...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi