Yalaza Bölüm 5 - Yalaza İçinde Yalaza

Yalaza İçinde Yalaza

Taraklı'nın yüz yıllık yalaza geleneği bu son olan olaylarla Komediye zirve yaptırıyor. bu bölümün yalazasının kurbanları birbirlerinin sevgilileriyle evlenmek zorunda kalırken, yalazayı Akıl alan da kına gecesiyle ortalığı birbirine katıyor!
  • Bölümlerdir kah Alev'e, Kah da Nalan'a yaptıklarıyla Kasabayı birbirine katan Akartürk kızlarının en son bombası, geçtiğimiz bölümde Nalan'ı intihar etmiş süsü verdirip Babalarını Alev ile evlenmekten vazgeçirmekti. Ancak bu yalaza oldukça ters tepip, İbrahim'in Doktordan İlaç şişesinin içindekilerin aslında bonbon şeker olduğunu öğrenmesiyle işler fazlaca tersine gitmeye başladı. Nalan'a ayrı kızlara Ayrı sinirlenen İbrahim için Kızlara esaslı bir ders vermenin vakti gelmişti. ama nasıl?! bu konuda da İmdada Kasabanın yalaza ustası Settar yetişecekti. 
  • Settar'dan aldığı fikirle yeni bir yalaza kurmaya girişen İbrahim, Önce Oral - İsmail - Fatih üçlüsünü Dükkana Çağırdı. Çocuklar yine asmalı kesmeli hülyalarla kendilerini korkutmayı başarırken, İbrahim Müzakere masasını çoktan kurmuş, yalazanın ilk kısmını uygulamaya geçmişti. Olası bir zehirlenme vakasına karşı sehpanın üzerinde duran şerbet bardaklarına dokunmayan oğlanlar, İbrahim'in banko sorusunu duyunca küçük çaplı bir dumur durumu yaşadı. İbrahim, Damadı olmaları ve kararlarına saygı göstermeleri konusunda onlardan söz ve cevap aldıktan sonra isteme günü aile büyüklerine verilmek üzere üzerlerinde isimleri yazılı birer zarf verdi. bu zarflar isteme anına kadar açılmayacak, içinde ne olduğunu yalnız büyükler görebilecekti. nitekim öyle de oldu. babalarının yalazalı kumpasını öğrenen kızlar bu durumdan habersiz isteme merasiminin yapılacağı kahveye doğru yol alırken, çocukların da yersiz heyecanı görülmeye değerdi.
  • İsteme konusu açıldığı an içlerini bir korku alan çocuklar ilk defa akıl danışmak üzere soluğu Settar'ın yanında aldı. Settar İbrahim'in yalaza yaptığını söyledi ancak konusu hakkında bir detay vermedi. isteme anına kadar olayın bir yalazadan ibaret olduğunun bilincinde olan ve sükunetle olayın altından kalkmaya çabalasalar da büyük bomba kahvenin orta yerine aniden düşüverdi! Aysu Oral ile, Burcu İsmail ile, Tuba da Fatih ile evlenmek durumundaydı ve İbrahim'in bir adım geri gitmeye niyeti yoktu. Aysu'yu Yaşar, Burcu'yu Asil, Tuba'yı da Helmut istemişti ancak tabi ki onların da bu yalazadan haberi yoktu ve Yaşar ve Helmut'un hatunlarının elinden çekecekleri var bunu bilir bunu söylerim!
  • Son İki - Üç bölümde Alev ve İbrahim'in başına Musallat olan Kadir şerefsizi yine ortalıkta! üstelik bu Kez İbrahim'in varını yoğunu almaya geliyor! haftalar evvel kaybolan yorganın içinde Alev'in Santral yüzünden kaybettiği paralar var ve bu paralar yorganla birlikte tüm Taraklı'yı dolaşıyor. En Son İbrahim'in yemek verip doyurduğu bir evsizin sırtında Marangozhaneye gelen yorganın orada olduğundan kimsenin haberi yok ve Settar ile Santral yana döne o yorganı arıyor. O yorgan Ortaya çıkmadıkça da İbrahim daha fazla riske giriyor çünkü Kadir Alev'in borcuna karşılık İbrahim'in atölyesini ipotek altına alıyor. para uzun zaman bulunamayınca kemeri gevşetmeye karar veren Kadir, Güya kolaylık sağlamak için İbrahim'e senet teklifi ediyor. İbrahim da safım Alev için canını vermeye muktedir. Ancak ne o bu yükün altından kalkabilir, ne de Kadir onun peşini bırakır. gün ola harman ola bakalım bu iş başımıza daha nasıl yalazalar getirecek...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi