Yalaza Bölüm 6 - Taraklı Cephesinden Top Atışı Başlıyor

Taraklı Cephesinden Top Atışı Başlıyor

Başlığı böyle koymamızın çok sebebi var. Oral'ın abuk fikri ile Taraklı'da Babalarıyla köşe kapmaca oynayan kızlar, birbirine düşman kesilen Komşular, Tehdit kıyamet kadın alıkoyan keresteler. hepsini teker teker anlatacağım. Anlatacağım ve bir yalaza nasıl kitlesel silaha dönüşebilir göstereceğim...

  • Geçtiğimiz bölümü takip edenler İbrahim ve Kadir'in Alev için girdiği savaşın ilk kıvılcımını çakan Para ve senet mevzusunu hatırlayacak. bu bölüm Kadir'in aklına şeytanın aklına gelmeyecek bir plan düşüyor. Ancak Alev olacakları seziyor ve ondan evvel plan kurmaya girişiyor. Kadir'in tehdidi ile İstanbul'a dönmek durumunda kalan Alev, Kızların yalaza kınasında bir bahaneyle ortadan kaybolup arabasına atladığı gibi Taraklı'yı terk etti. Kadir ile buluşacağı noktaya gelmesinin ardından tek araba yola devam eden ikiliyi Kadir'in arabasının bozulması tetikliyor. Bu Noktada Alev oldukça büyük bir sürprizle karşılaşıyor. 
  • Kadir arabanın motoruna bakmak için indiği esnada çıkardığı ceketinin iç cebinden bir kağıt destesinin sarktığını gören Alev, onları gizlice incelemeye başlıyor ve büyük bomba bu noktada patlıyor! Alev'in imha ettim sandığı kağıtlar sahte imiş ve cepten düşen kağıtlar hakiki senetler imiş! yani İbrahim Hala Topun ağzında. Alev olanları kısa sürede kestiriyor ve Kadir ile evlenmek için bazı şartlar koşuyor. Şimdiye kadar olan olayların hiç biri yaşanmamış gibi Taraklı'ya dönecek ve İbrahim ve ailesinin zarar görmesini engelleyecek. Ancak Kadir adisi de misilleme yapmayı ihmal etmiyor. O da bu şartları kabul ediyor ancak bir sorun olması durumunda Kadını alenen ölümle tehdit ediyor. Akartürk ailesi için durum git gide daha fazla sarpa sarmaya başlıyor desek yeridir.
  • İbrahim Cephesinde sular yine durulmuyor! İbrahim'in geçen hafta yaptığı yalazayı ve Kızlarını Onlara vermeyeceğini öğrenen Üç Silahşörler, Karşı Yalaza ile duruma el koyuyor. Ancak işler yine karışıyor ve bütün aile, Hatta Helmut ve Kezban, Hatta ve Hatta Yaşar havarileri kendilerini Jandarma komutanının karşısında buluyor. 
  • Oral Angutunun Cami minaresine tırmanıp bütün kasabaya biz kaçıyoruz diye naklen yayın yapmasının ardından eli ayağı birbirine dolanan kızlar çareyi sahiden kaçmakta buldu. İsmail'in yönlendirmesiyle orman yoluna sapan gençler yorgunluktan feleği şaşmış vaziyette yolu aşmaya çabalarken karşılarına bir kamyonet  çıkıyor. lastiği patladığı için tam önlerinde duran kamyonetin kasasına doluşan tayfa yola çıktığı esnada İbrahim, Nalan ve yukarıda isimleri geçen tayfa haldır haldır adamın peşinden kızları aramaya girişti. Aslında diğerlerinin meramı kızlar falan değildi ya? neyse.
  • İbrahim, Cenge gider gibi adamın evine doluşan tayfayı olacaklardan habersiz yana döne aramaya devam ediyor. Saklandıkları evin önüne geldiklerinde Tuba'nın kaftanından düşen başlığı bulan İbrahim evin kapısını çalıyor. yine İsmail'in sıkıştırmasıyla kendileri için yok dedirttikleri adamı Aysu'nun cırtlak cırtlak bağırması ele veriyor ve evin kapısı bu kez de İbrahim tarafından kırılıyor! Çok geçmeden olaya bir de jandarmaların Tarihi eser kaçakçılığı gerekçesiyle dahil olmasıyla işler iyiden iyiye içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Zira Kızları arama bahanesiyle Hafiyelik peşinde koşan tayfa da geceyi nezarette geçirmişti ve hem suçlu hem güçlü edasıyla zavallı adama çemkirmeyi ihmal etmediler. Daha sonrasında bu durum bütün Taraklı Halkına kavga olarak yansıyacak, Çareyi yine Settar ve Santral bulacaktı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi