Yalaza Bölüm 7 - Yalaza Zamanı

Yalaza Zamanı 

Geçtiğimiz bölüm televizyon ekranından takip edenler için bayağı curcunalı ve hareketli geçti. Alev Taraklı'ya geldiğinden beri ilk defa bir yalaza Tertip etti. Kadir'i onunla evleneceğine inandırıp İbrahim'i kelimenin tam manasıyla ipten aldı. Ancak bu yalaza zaten bulanık olan suyu daha da karartmaya muktedir.
  • Önceki bölümde Kadir şerefsizi  yine ortalığı birbirine katmış, Alev'in borcuna kefil olan İbrahim'in evini mühürletip eşyalarına haciz koydurtmuştu.  Durumun farkına Varan Alev herkesten gizli kurduğu bir yalaza ile Adamı onunla evlenip İstanbul'a geri döneceğine ikna edip senetleri imha etmeye karar vermişti. nitekim başarılı da oldu. Kahvenin bahçesinde Kurdukları nikah masası ve sahte nikah memuru ile Taraklı'nın şimdiye kadar gördüğü en esaslı yalazayı kuran Alev, Aynı anda hem adamın mal varlığını üzerine geçirdi, hem de İbrahim'i büyük bir borcun altından kurtardı. Olayların bir yalaza olduğunu Öğrenen Kadir ise sinirden kıpkırmızı kesilmiş vaziyette ortamı terk etti. Ancak bu terk edişin dönüşü azar ziyan olacağa çok benzer!
  • Akartürk ailesini yeniden evlerine kavuşturmanın sevincini yaşayan Alev'in içindeki korku ve endişe hala tükenmiş değil. Kadir'in İbrahim ve ailesine yapabileceği kötülüklerden korkuyor. bunun önünü alabilmek için ise Yalaz baba türbesinin de içerisinde bulunduğu babadan kalma araziyi satmaya girişiyor. Ancak orada türbe değil, Settar ve Santral'in yalaza karargahı olduğunu bilmeyen halk satış haberini alınca Alev ve İbrahim'e ateş püskürmeye başladı. Alev İbrahim'i daha fazla zorda bırakmamak adına o araziyi satmak durumunda. Ancak bu noktada ortaya çıkan bir gerçek ortalığı fazlasıyla karıştırıyor!
  • Araziyi satın almak isteyen Yaşar, Yalaza ile kadını durdurup araziyi elde tutmak isteyen Santral ile karşı karşıya. kadının ağzından girip burnundan çıkıp tapu müdürlüğüne götürmeyi başaran Yaşar'ın arazi üzerindeki hayalleri çok çok kısa sürüyor. Alev'in Taraklı'da mukim bir amcası olduğu ortaya çıkıyor ve bu durum Onun geçmişini sorgulamasına, daha kötüsü amcasına ulaşıp ortalığı biraz daha karıştırmasına yol açıyor.
  • Bizim Santral diye tanıdığımız adam Alev'in amcası imiş! arazi olayını ve yapılan yalazayı duyan Settar Soluğu Santral'in Nam - ı diğer Ahmet Yanardağ'ın  evinde alıyor!  bu olayda yalaza istemeyen Settar, adamın gerçek kimliği ortaya çıktığında Yaşanabilecek sorunlar hakkında Ahmet beyi uyarıyor ancak iş işten geçti, bombanın fitili ateşlendi. Alev Soyağacının köklerine inmeye karar verdi! tabi bunu yapan yalnızca Alev değildi.
  • En başından beri yaşanan türlü olayın sorumlusu olan Akartürk kızları yine bir plan peşinde. bu kez işleri düzeltmeyi amaç edinen kızlar da, Alev hakkında bilgi toplayıp hakkında öğrenilmedik detay bırakmayacaktı. Ekibin başında yine Aysu var ve Okudukları ilkokuldan başlayarak Nalan'a kadar pek çok detay Aysu'nun not defterinde yerini almıştı. burada atlanmaması gereken önemli detay, ilkokul hademesi Şemsi amcanın anlattığı bir anı. Nalan ve  Alev bahçede oynarken Alev ayak bileğini burkmuş ve aynı Anda Nalan'ın da bileği ağrımaya başlamış. buradan önemli gerçekler ve beklenmedik akrabalıklar çıkacak gibi görünüyor. Belki de Nalan'ın Alev'i sevmemesinin sebebi aşk değil, GÖZDE KARDEŞ OLMASIDIR. Ne dersiniz??..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti