Yeni Gelin Bölüm 18 - Bir Başkadır Bozok Konağı

Bir Başkadır Bozok Konağı 

Bozok Ailesi için aylar süren karantina esareti sona erdi. Karadeniz Macerası türlü çeşit marazalarla noktalandı. Ancak Kalender Ağa ve Konakta kalanlar için asıl curcuna yeni başlıyor...

  • Geçtiğimiz bölümlerde Karadeniz'in muhteşem havası ve ortamında yakaladığımız Bozok aşireti, karantinanın kalkmasıyla yuvalarına, Konaklarına ve Adana'ya geri dönüyor. Önceki Bölümde Hazar'ın Anası ve diğer sülale efradı tarafından getirildiği oyundan sonra Oradan bir an evvel kaçmak isteyen Kalender başta olmak üzere bütün aile Konağın kapısında Neredeyse toprağı öpecek vaziyete gelmiş, yaşadıkları sevincin haddi hesabı yoktu. Ancak Kalender,  daha kapında içeri adım atar atmaz Karşılaştığı manzara nedeniyle şoka girmişti. Ağabeyinin evde olmamasından yararlanarak ağalığa soyunan deli Müsellim kolunda pompalı tüfek, ayağında Kalender'in ağa Çizmeleriyle balkona görünüp, üstüne bir de ateş etmeye kalkınca ortalık tozduman hale geldi! İlk etapta duruma bir anlam veremeyen Ahali, Korkut dedeyi de sevgilisi diye kucağında konu mankeniyle görünce durumda iyice uyandı ve ağamız çılgına döndü. babasıyla birlikte Hikayenin başladığı yere, yani yaylaya sürülen Müsellim, ne yaptı ne etti ise ağabeyine kendini affettiremedi ve sürgünden kurtulamadı. Zaten yayla  her Bozok neferinin mutlaka gideceği ender sürgün noktalarından biri haline gelmişti ;)
  • Bu Bölümün güzel haberi ise Bella ve Hazar'dan geliyor. Eve döndükleri dakikalarda Mide bulantısı geçiren Yeni Gelin, Nazgül'ün dikkatini çekti ve Deli gelin anında Bella Hamile diye Ortalığı ayağa kaldırdı! her bulantının hamileliğe işaret olmayacağının bilincinde olan Bella ise Haberi alır almaz boynuna atlayan kocasını, sevinçten deliye dönen babalarını ve sırf torunu olacak diye depresyona giren (doğrusu onu bile beceremeyen) anasının Gazını almak için doktora gitti. Test sonuçlarından yine bir çocuk emaresi çıkmadı ancak işin sevindirici yani, Bella'nın haftalardır süregelen hastalığının düzelmeye başlaması ve gebelik şansının artıyor olması. haberi alır almaz denemelere girişen güzel çiftimiz bu sefer golü doksandan atacak gibi görünüyor. :)
  • Alma Mazlumun Ahını, çıkar aheste aheste! ilk 3 bölüm içerisinde iş konusunda Kalender ağa ve oğullarının iliğini kurutan Baran, bu bölüm Jandarma Baskını ile sarsılıyor. Kalender'in ilk bölümlerde verdiği dosyadan yola çıkarak konaklarına Baskın yiyen Baran Çareyi Möhteber'e. Dolayısıyla Kalender'e sığınmakta buldu. Ancak Kalender bu üşütük bacı -kardeşi konakta saklamakla iyi mi etti kötü mü orası meçhul. Zira Hazar Dilan'ın dilinden, Kalender ise Baran'ın sülük misali yapışkanlığından çok çekmişti. Ancak Mezopotamya yürekli ağamız bunu da kendine vicdan azabı yaparak Baran'ı Müsellim'in Atölyesinde, Dilan'ı da konakta saklamaya karar verdi.  Bu karar Ferhat ile karşılaşan Baran için hiç de iyi olmayacak, Sürekli  kedi - köpek gibi birbirlerini yeyip Şirin'i de, Kalender'i de zorlayacaklardı. 
Bozok konağı uzun zaman sonra Gelin Gönderiyor. Üstelik Arap Yarımadasına!
  • Kalender'in haftalar evvelinden Türkmen için yaydığı Kız verme Anonsu bu bölüm Karşılığını buluyor. Üstelik Kızı İstemeye gelenler kelimenin tam manasıyla Suriye Ordusu gibi! Çeşit Çeşit Limuzinler, Ağır Silahlar ve türlü eğlence ile Kalender'e haber gönderen aile Türkiye'nin de yakın ilişkiler kurduğu Katar'dan. Kalender Adamları karşılama safhasında biraz garipsedi. Bir Japonlar bir araplar misali bu gelenler de birbirlerine çok benziyordu ve Bozok ahalisi ilk etapta kimin damat adayı olduğunu kestiremedi. Ayşe ve Bozok kadınlarının yardımıyla görücü merasimine Tam tekmil Hazırlanan Türkmen de Katar'a gelin gidip gitmeme konusunda biraz afalladı desem yanlış olmaz. Kamil'in Katar'ın nasıl bir ülke olduğunu anlatmasıyla Kalender de kardeşini göndermek konusunda arafta kaldı. ancak isteme merasimi için haber gönderildi ve aynı yediuyurlar yine sahneye çıktı. Ancak ailenin Türkmen'i değil, Şirin'i istemeye geldikleri anlaşılınca Türkmen kelimenin tam anlamıyla sinir krizi geçirdi!
  • En Büyük Asker Bizim Asker! Aylardır yolu gözlenen asker bu hafta Yurduna, Ailesine ve Sevenlerine kavuşuyor. Evet Gökhan Geri Dönüyor! Ancak bu Dönüş Sanıldığı kadar da Sevindirici olmuyor. Daha Doğrusu Sevinci ikiye bölüyor. Bu Noktada Flashback moduna girerek ilk bölüme dönüyoruz. İlk Bölümde Hazar Bella ile konağa geldiğinde Asiye ve Bella Baygınlık geçirmişti. Bu Bölüm benzer bir durum da Ayşe ve Gökhan'ın yeni gelin diyerek tanıttığı kıza oluyor. evet Gökhan yanında bir kızla gelmiş ve Onu ahaliye yeni gelin diye tanıtmıştı. Kalender'in başına bir dert daha açıldı. Bakalım nasıl çözülecek? Olanlara şahit olan Afet'in ise, sinir ve hüzün gözlerinden okunuyordu...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi