Yeni Gelin Bölüm 20 - Bozok Konağına Düşen Yıldırım

Bozok Konağına Düşen Yıldırım

İlk Bölümden bu yana Bella ve Asiye Arasında Çok tek taraflı Çatışma, çok kaynana zulmü ve çok alttan alma çabası gördük. Ama bu sefer süslü yılan konağa öyle bir bomba düşürüyor ki? ucu Kalender'e kadar dokunuyor!...
  • Geçtiğimiz bölümde arada kaynayan ve bu bölüme Kavga olarak yansıyan bir olayı kısaca anlatarak bu bölümle başlayalım. Önceki bölümün sonunda Konağı kaçıncı olduğunu sayamadığım bir defa daha jandarma komutanı Ziyarete gelmiş, Hazar'ın askerliğini yapmadığı ortaya çıkmıştı. Kalender Herkesi sorguya çekip, kimsenin ihbar etmediğini öğrendiği anda Ortaya çıkan Asiye, Ben ihbar ettim diyerek ortalığı bir kez daha bulandırmış ve Kalender'in sinirlerini iyiden iyiye germişti. Bu Bölüm Hazar'ı götürmeye gelen Askerler Bella'yı fazlaca korkuturken, Asiye'yi de ağası ile karşı karşıya getiriyor. Üstelik Konaktakilerin diline sakız ediyor.
  • Hazar üniversite okuduğu için yedek subay olarak görevini yapacak. Ancak tecil işlemlerini yaptırmamış ve bu durum Asiye'nin ihbarı ile ortaya çıkıyor. tam kahvaltı sofrasında iken Düşen bu bomba başta olayın muhatabı Hazar Olmak üzere herkesi-en çok da Bella'yı- korkutuyor. Askerlik konusunda bilgili olan Gökhan Yengesini abisinin hemen askere alınmayacağı konusunda ikna etmeye çalışırken, Asiye ile Kalender arasında bu olaydan dolayı ipler gerilmeye başlıyor. Oğlunun vatanperverliğinden en ufak bir şüphe duymayan Ağamız, Asiye'nin neden böyle bir işe kalkıştığını çözemiyor. Asiye ağzında bir sürü laf gevelese de Kalender'in gözünden düşmekten kurtulamıyor ve bu durum içten içe Bella'ya daha fazla kin beslemesine sebep oluyor. 
  • tüm bu olanların üzerine bir de Hazar'ın subaylık sınavlarına gireceğini öğrenen Asiye iyiden iyiyden çıldırma noktasına geliyor. Yoklama işlemleri bitip konağa döndüğünde durumu Bella ile konuşan Hazar'ın söylediklerini kapıdan duyan süslü yılan Oğluna gitmesi konusunda feci şekilde baskı kuruyor. Bella da saf aşık giderse başına geleceklerden korkuyor ve bu nedenle tam tersi baskı yapıyor. Asiye'nin fitili ateşlendi bir kere! daha durur mu?! tüm bu kapışmanın üzerine gelen Kalender de muhabbetin ortasına düşüp olan biteni işitince Asiye ile olan tüm ilişkisini kesme kararı alıyor. Yaptığı yenir yutulur şey değil. kim olsa kaldıramaz ama Kalender zaten kumaları 1 eksiltmek için bahane arardı, bu olay tuzu biberi oldu, piyango süslü Asiye'ye vurdu!.
KARADENİZ'DEN "AĞIR" MİSAFİRLER VAR!
  • Karadeniz macerası boyunca çok olay yaşandı. Bella Hazar'ın amcaoğlu tarafından kaçırıldı, Baran Hiç tanımadığı bir aileye damat çıkmaktan son anda kurtuldu. bu olayların izini süren Asiye'nin Amcası Şevki reis ve anası Zevkiye, bu bölüm sürpriz bir şekilde Adana'nın yolunu tutuyor! hiç beklemediği bir anda yakalanan Kalender, Sevdiği silahi Allah'ın Cezası'nı da ortaya koyarak akrabalarını buyur etti. yaşananlardan haberi olmayan kaynana Asiye'yi düşkün suratla görünce biraz şaşakaldı. tabi bu sürpriz ziyaret Kalender'i iyiden iyiye çileden çıkardı ve onları Asiye'nin isteklerini yaptırmaları için çağırdığını düşündü. Oysa olay çok başkaydı. Baran Rize'de çocukların kumpası neticesinde kırdığı bir testinin sahibi olan Hüsne isimli kızla evlenmek durumunda idi ve bu akraba-i talukat bu yüzden konakta bitmişti. Ancak Asiye şaşkınlığını ve annesinin neden geldiğini bilmediğini Kalender'e anlatamadı ve olay fazlaca farklı bir noktaya taşındı...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti