Kalk Gidelim Bölüm 1 - Kalk Gidelim, Hemen Gidelim!!

 Kalk Gidelim, Hemen Gidelim!!


Yıllarını büyükşehirde Geçirmiş, Ailesinden ayrıldıktan sonraki 15 yılı Türkiye'nin sayılı zenginlerinden biri olarak yaşamış bir adam, şimdi durduk yere neden pılıyı pırtıyı toplayıp köyüne dönmek ister? hem de Başına Gelecekleri bile bile? Mustafa Ali'nin başına gelenler ve çekirdek ailesinden gizlemek durumunda kaldığı gerçekler bütün Dal Ailesini komik Maceralara saracak.

  • Dün Yaptığımız anlatım Duyurusunun başlığının, ilk bölüme ilham vereceği şahsen aklımdan geçmiyordu. Hikayenin odağındaki isim Mustafa Ali'nin yaşadığı ve ansızın gelen olaylar zinciri, Muğla'da yaşayan ailesine kadar uzanacak, Yıllardır görmediği aile efradını oldukça şaşırtacaktı. Peki ne olmuştu da bu adam bütün şaşaalı hayatından, lüksünden ve keyfinden feragat etmek zorunda kalmıştı? 
  • Mustafa Ali, 15 yıl evvel baba ocağından İstanbul'a göç etmiş, bir tekstil Fabrikasına patron olmuş ve Oldukça Lüks bir yaşama adım atmış. Hanımı Nurcan, Çocukları Canberk ve Duru ile güzel keyifli bir yaşam sürerken bir iş gününde aldığı kötü bir haber dünyasını başına yıkmaya yetmiş de artmış bile. 
  • Mustafa Ali'nin patronu olduğu şirket batmak üzere ve Defalarca iflas erteleme başvurusunda bulunmalarına rağmen bir sonuç alınamayarak şirketin battığı kesinleşmiş. Bu Durumdan Evlilik yıldönümü günü Haberdar olan büyük Patron, Hanımı ve Çocuklarına bu durumu anlatmaktan oldukça imtina etmiş. Nurcan garip bir kadın. Adamın evde kutlama talebine bile binlerce liralık organizasyonlar, neredeyse her milletin mutfağından yemekler ve catering, ve devasa sahne şovlarıyla karşılık veriyor. Oğlan Canberk. Aklı on karış havada. Süse taptığı, kullandığı kamyonetin şekli şemalinden belli. O da bir noktada babası gibi. ama aradaki fark, havailiği ve vurdumduymazlığı tabi ki.  Kız evlat Duru, çekirdek ailenin en saf ve gözü kapalı üyesi. hafif çıtkırıldım diyebiliriz onun için. olanları bir öğrense dünyası başına yıkılır büyük ihtimal. 
  • bir sabah işyerine giden ve hiç bir çalışanı masasında göremeyen Mustafa Ali durumdan fazlaca işkilleniyor. en sonunda odasına çıktığında muhasebe müdürünü görüyor ve iflas ertelemenin reddedildiğini de o an öğreniyor. İlk Etapta olan bitenlerin idrakine varamasa da durum oldukça ciddi ve bu olaydan Nurcan ve çocuklar başta olmak üzere kimsenin haberinin olmaması lazım. Ancak Akşam olup, taksiyle eve döndüğünde Nurcan'ın kıyafetlerinden tutun da, evdeki devasa kutlamaya kadar bütün masraf getiren işleri ördüğü an kalpten gidecekti desek yeri var. Kutlama bittikten sonra sabaha kadar gözünü kırpmayan ve kara kara ne yapacağını düşünen Mustafa Ali'ye bomba fikri babaannesi Mümine Hanım veriyor. E tabi, adam yıllardır evini ailesini görmemiş. kadın özlemiş. Mustafa Ali'nin de gelmesi an meselesi olan İcra memurlarından bir an evvel kaçması lazım, Bahaneyle hem ailesini ziyaret edecek, hem de başındaki dertlerden kurtulmanın çaresine bakacaktı. amma ve lakin evde başlayan sorun zinciri, baba evine ilk adımı attığı an çığ olup üzerine gelmeye devam ediyor!
  • Mustafa Ali'nin evi toplayıp ailesine tatil yalanı uydurarak köye geleceğini kimse bilmiyor. Ağzına kadar yüklü arabayla uzun bir yolculuğun ardından köye varan aileyi ilk karşılayan, köyün hanımağası Meryem'in yeğeni Badegül oluyor. Badegül koyunları güderken aniden arabanın önüne atlıyor ve olası bir kaza son anda Mustafa'nın dikkati sayesinde önlenmiş oluyor. Karışılıklı özürleşmelerin ardından asıl bomba evde patlıyor! Oğlunu aniden karşısında göre Hacı Hüseyin bey, Ani bir kalp spazmı geçirip hastaneye kaldırılıyor! Mustafa'nın yıllardır görmediği abisi Seyfettin'in de kıskançlık damarı bu noktada kabarıyor. Gelecek bölüm neler gösterecek hep birlikte göreceğiz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi