Kalk Gidelim Bölüm 2 - Efsane Geri Döndü

 Efsane Geri Döndü

Size çok klişe gelecek biliyorum. ama bu başlığı koymamın iki önemli sebebi var. biri Mustafa Ali'nin iflasını öz ağabeyinden ve babasından dahi ustalıkla saklamayı başarması, öbürü de köyün bir problemine çare olması. ama her ikisini de yaparken türlü çeşit eziyete maruz kalmayı sürdürmesine ne demeli? takdiri size bırakıyorum...
  • Geçtiğimiz bölümün burada yer vermediğimiz ancak kilit öneme sahip bir konusundan bahsederek bölüme başlamak istiyorum. Önceki Bölümde ailenin babası Hacı Hüseyin beyin Oğlunu ansızın karşısında görmesi nedeniyle yaşadığı heyecan kalbine vurmuş, Seyfettin ve Mustafa Ali kardeşler soluğu hastanede almıştı. Mustafa Ali'nin hastane koridorunda Meryem'den Yediği acayip tokadı saymazsak her şey güllük gülistanlık bir şekilde devam ediyordu. Ta ki Küçük oğlan babasına dert yanmaya başlayıp, iflasından söz edip, abisinin kulak misafirliğine gark olana kadar. Mustafa Ali 'nin bu üzücü durumunu duyan Seyfettin'in her zamanki gibi ağzı boş durmadı ve önceki bölüm karısına, bu bölümün başında da babasına yetiştirdi.
  • Seyfettin, babasına iyi görünmek için elinden geleni ardına koymayan bir adam. bu konuyu da malzeme yapmayı iyi bildi ve Hacı Hüseyin'e üstünkörü iflas meselesinden bahsetti. Baba yüreği bu durumu da içine sindiremedi ve Mustafa Ali ile konuşup işin aslını öğrenmeye karar verdi.  yine geçen bölüm doktor tarafından yapılan "babanızı üzmeyin" uyarısını hatırlayan Mustafa Ali, kendince yöntemlerle bu meseleden de sıyrılmayı başardı. Hacı Hüseyin ilk etapta olanlara bir mana veremese de Mustafa Ali'nin topu güzel bir şekilde yumuşatmasıyla -arada kabağın Seyfettin'in başına patlamasıyla- durum şimdilik çözülmüş oldu.
  • bizim oğlanı asıl büyük mesele köyde bekliyor! Aylardır hanımağa Meryem tarafından yaptırılmayı bekleyen köy çeşmesi ihalesi bizim garibana kaldı! batık olduğundan kimsenin haberinin olmaması, Muhtarın sinsi planları ve Meryem'in Mustafa Ali'nin adını bu iş ile beraber duyarak işten cayması neticesinde bizim oğlan çeşme işine sponsor oldu. Belediye hoparlöründen yapılan anonsun da duyulmasıyla büyüyen meselenin sonu ne olacak allah bilir. Bu olayın Mustafa Ali için güzel bir yanı vardı. babasının oğluyla gurur duymuş ve güzel bir tebessümle ona sarılmış olması.
  • Bu Bölümün alafranga cinsliği yine Seyfettin'den geliyor! Kurnaz ağabey, kardeşini iflas konusunda denemek için bir oyun ortaya atıyor. oyun planına göre sözde ahalinin işleri iyi gitmiyor ve Seyfettin işleri düzeltebilmek için Kardeşinden borç para istiyor. Mustafa Ali de en az abisi kadar tilki. bu işin içinden de bir şekilde sıyrılmayı başarıyor. Seyfettin başta Mustafa Ali'nin dolambaçlı tavırlarından huylanır gibi olsa da bizim oğlan yine topu doksandan gole çevirmeyi başarıyor. Bölüm geçtikte bu iş Mustafa Ali'nin başına saracak demedi demeyin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi