Yalaza Bölüm 8 - Taraklı'ya Yayılan Büyük Sır, Muska Gibi Yazılan Gelecek

 Taraklı'ya Yayılan Büyük Sır, Muska Gibi Yazılan Gelecek

İlk Bölümün Anlatımını yaparken Başlıkta Taraklı karışıyor Cümlesini Kullanmıştık. Meğerse Taraklı'yı karıştıracak bölüm bu imiş! 37 yıl evvel, daha bebekken kardeşi Nalan'dan ayrılan ve onu tanımadan yıllarını geçirdikten Sonra memleketine dönen Alev, geçmişi ile ilgili bilgi edinmeye çalışıyor. Bütün Taraklı'nın bildiği durumdan sadece Nalan ve Alev'in haberi olmuyor. 
  • Bölümün başında Nalan ve Alev'in kardeşlik durumu ve birbirlerinden nasıl ayrılmak durumunda kaldıklarından bahsetmek istiyorum. 37 yıl evvel Nalan'ın hemen Sonrasında Alev doğmuş, Anneleri ikisine birden bakmakta güçlük çektiği için bir öğretmen ve hanımına evlatlık verilmiş. bu şekilde yaklaşık 40 yıl geçiren Alev, Türbe arazisini satmaya yeltendiğinde yaşadığını öğrendiği amcasının peşine düşüyor. Taraklı'da o dönemi hatırlayan tek kişi olan ve bizzat Alev'in evlatlık verilmesini sağlayan Faik dede ise bu durumun açığa çıkmasını istemiyor. o kadar ki sırf bu yüzden Adamcağız kalp krizi dahi geçiriyor!
  • İlk bölümde babasının Taraklı'ya dönmesini istemediğinden Bahseden Alev'in neden böyle bir ikaz aldığı bu bölüm ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz bölüm Amcasını aramaya başlayan Alev Başta Settar olmak üzere Taraklı'nın tüm eskilerinden amcasıyla ilgili bilgi almaya girişiyor. Ancak bu bilgiyi vermeye kimse yanaşmıyor. İlk Etapta Aysu'nun kapısını çaldığı ve o yıllarda kasabadaki tüm bebeleri doğurtan ebe kadına İbrahim de yol yordam danışıyor ancak hiç kimse bu konuda ağzını açmak istemiyor. Ebe az fırıldak değil! Aysu ve kızlar geldiğinde sağır numarasına yattı, İbrahim geldiğinde de hiç bir şey hatırlamıyor gibi davrandı. İbrahim'in hatırladıklarına bakılacak olursa olayın yegane şahidi Faik dede idi ve bu durum örselendikçe adamcağız daha çok sıkılmaya başladı.
  • Kasabada kimseden hayır gelmeyince Son çare olarak Faik'ten aman dileyen Alev buradan da eli boş döndü. Kadın kiminle bağı olduğunu açıkladığında suratı sirke satmaya başlayan dede, eve de bir tuhaf halde döndü. ikilinin konuşmalarına şahit olan İbrahim ise Olayları daha fazla kurcalamaya başladı. sonuçta o da az çok olayların tanığıydı ve gerçekleri bilmesi hakkıydı. Ancak dedemiz ona karşı da sessiz kaldı. tüm bu olanların üzerine bir de kızların saçma sapan bir konu yüzünden girdikleri kavga eklenince adamın kalbine vurdu ve Akartürk neferleri bir kez daha soluğu sağlık merkezinde aldı! 
  • Uzun uğraşlar sonucu ölümün kıyısından dönen yaşlı kurt durgun suyu bulandıracak şartı koşmayı da ihmal etmedi. Alev evden gidecek, bu mesele bitecek. Ancak Alev'in İbrahim'in kararsızlığı ve kızların aşırı asabi tavırları yüzünden evi terk etmesi de uzun sürmedi. İbrahim Alev'e ev tuttuğunu müjdeleyecek iken evden ayrıldığını görünce şoke oldu. bu amca meselesi kasaba eşrafında daha ne çeşit sorunlar yaratacak hep birlikte göreceğiz...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti