Jet Sosyete Bölüm 1 - Gecekondudan Jet Sosyete'ye

Gecekondudan Jet Sosyete'ye

Tarih boyunca insanlar iki kısma ayrılmıştır. Çok Zenginler - Burjuvalar ve Düşük profilli fakir halk tabakası. bu hikaye, fakir halk tabakasında yaşamaya çalışırken, patronunun oğluyla girdiği inatlaşma neticesinde Burjuva tabakasına hiç düşünmeden atlayan Yaşar ve ailesinin bir garip öyküsünü konu alır...

  • Bu Hikayenin derinine inmek için, öncelikle odak noktamızdaki ilk isim Olan Yaşar ve ailesinden söz etmek icap eder. Yaşar, önceden de yakından tanıdığı, yıllarca geçimini pasajlarda kot satarak sağladıktan sonra holding kurmaya karar veren şimdilerin ünlü tekstil firması sahibi Cengiz'in hiç bilinmeyen elemanı olarak yaşamını sürdürmeye ve kalabalık bir nüfusa bakmaya çalışırken, Cengiz'in hayta ve haşarı oğlu Ozan ile girdiği bir münakaşa hayatını oldukça derinden etkileyecek ve Burjuvaziye terfi etmesini sağlayacaktı.
  • Yaşar, Hanımı Safiye, Kayıp gençlik kızı Yıldız, Bağ bahçe uzmanı Baldızı Melike ve Bela mıknatısı Kayınçosu Gündüz ile, kimi zaman yiyecek bir dilim ekmek bulamaz, kimi zaman aç açına işe gitmek zorunda kalır Ama yine de ailesini ve çevresini kırmamaya, onlara sevgiyle yaklaşmaya çaba sarf ederdi. Yaşar için olayların kopma noktası, Cengiz'in Aldığı süper ötesi kararlar olacak, Kendisi ve ailesi için Jet Sosyete'nin kapıları ardında kadar açılacaktı.
  • Yaşar'ın çalıştığı tekstil firmasının patronu Cengiz ise, kaçak kot satmaktan başlayan iş hayatını kurduğu firma ile zirveye çıkarmış, oldukça zengin ve aynı sitede iki ev sahibi bir adam. Oğlu Ozan,  İkinci eşi Gizem ve annesi ile birlikte jetset konakları diye lüks ve bildiğiniz kalantor insanların yaşadığı bir muhitte yaşıyor. Cengiz'in en büyük derdi Ozan'ın bitmek tükenmek bilmeyen hovardalıkları ve zıpırlıkları. Yaşar'ın kızı Yıldız'ı eve atacak kadar Cüretkar, işlerden ve şirketten bihaber olacak kadar da sorumsuz ve Uçarı. o kadar ki, Devşirme kız arkadaşı İlayda'nın babası ile Cengiz'in Ortak yapacakları iş dahi bu sebepten dolayı battı ve kız kaçtı. oğlanın bu durumuna daha fazla Sabredemeyen Cengiz ise, onu cezalandırmanın bir yolunu aramaya başladı. Nitekim buldu da!
  • Şirketin genel müdürlüğünden azledilen Ozan, Ailesinden ayrı olarak yaşadığı evden de, babasının vermiş olduğu bütün haklardan da Mahrum bırakıldı ve Cengiz'in evine, ergen odasına geri dönmek durumunda kaldı. Bu arada baba patron da, gariban Yaşar'ı odasına çağırttı. Yaşar ne bilsin havdan genel müdür olacağını?! bir heyecan adamın odasına çıktı. Cengiz'in onu genel müdür yaptığını ve sitede Ozan'ın yaşadığı evi vereceğini duyan Yaşar Önce duyduklarına inanamadıysa da, daha sonra işin farkına vardı ve yıllar sonra gelen şaşaalı hayatın sevincini yaşamaya başladı. Ancak Yaşar'ın Cengiz ile, Safiye'nin Cengiz'in hanımı Gizem ile, çocukların da çevre sakinleriyle başlarına gelecek ve gelmesi muhtemel olaylar büyük komedilerin habercisi olacak gibi görünüyor...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi