4N1K İlk Aşk Bölüm 2 - Gençlik Düellosu Başlıyor

Gençlik Düellosu Başlıyor

Barış okulda adımını ilk attığı dakikalarda neler yapacağının sinyallerini vermişti. ama Ali'yi Gitar Düellosuna davet etmek sanırım ucun da ucu bir nokta olacak. üstelik bu işe bir disiplin ve bir adli olay damgasını vuracak...

  • Geçtiğimiz bölümde Yaprak ve Ali arasında geçen güzel bir sohbet vardı. Ali bir Beste yapmış, Sevdiği kıza okumak üzere saklamıştı. Bu bölüm bu besteyi çocuklara dinletmek üzere gitarını sırtına vurup gelen Ali'yi büyük bir sürpriz bekliyordu. Barış da Bas gitar çalmak konusunda iddialıydı ve Ali'yi bu konuda oldukça tahrik etti. tahrik diyorum, çünkü Barış Ali'yi bu konuda oldukça zorlamıştı. bu muhabbetin sonunda Yaprak ve çete başta olmak üzere bütün okul kendini konferans salonunda Barış ve Ali'nin gitar sololarını dinlerken buldu. İtiraf etmek gerekir ki, bu konuda Ali daha iyi ve daha karizmatikti. bunu okuyan ve işi ekrandan takip eden çoğu takipçim de böyle düşünecektir.
  • Barış aslında iyi çocuk. saf çocuk ama iyiliğini ve saflığını belli etme şekilleri bazen başına iş açıyor. bu açılan işlerin ilki, Gece sürpriz yapmak için gittiği Yaprak'ın evinde motosikletinin çalınması ve bu motosikletle kuyumcu soygunu ve bir yayaya çarpma suçlarının işlenmesi. ikincisi ise yine aynı yerde Yaprak'ın anne - babasına yakalanıp ailenin müstakbel damadı muamelesi görmeye başlayarak kızı delirtmesi oldu. Yaprak'ın babası Taner, ilk etapta çocuğu yadırgamış olsa da, muhabbetin devamında Oldukça fazla sıkı fıkı oldular. O kadar ki, Taner Barış'ı mangala bile davet etti! ama asıl olay tabi ki bu değildi.
  • Gece kızın odasında uyuyakalan Barış, Yaprak ile birlikte bu badireyi de atlattıktan sonra evin önüne çıktığında motorunun yerinde olmadığını fark etti. Yaprak her zamanki tavrıyla olaya yaklaştı ancak işin ucu ona da dokunacak, Belki de çocuğu geleceğini yakmaktan kurtaracaktı.çocukların kavga dövüş gittikleri okulun bahçesi polis sirenleri ile yankılandı. Gelen memurlar apar topar çocuğu polis otosuna bindirip götürdüler. Ancak bu noktada işler öyle bir duruma geldi ki, çete bu işin içinden nasıl sıyrılacak, şuan için net değil.
  • Yaprak'ın okulda aynı spor takımında olduğu Bade, ona büyük bir şantaj yapmaya başladı. kızın hiç ama hiç yapmayacağı türden şakalar, taklitler ve haşarılıklar yaptıran Bade, Kızı en sonunda disipline göndertmeyi başardı.  ama tabi bahsettiğimiz kişi Yaprak Ayvaz! elinden uçan da kaçan da kurtulamaz! Bade'nin Yaprak'ın tablet bilgisayarından çektiği ona ait olan görüntüleri, Yaprak kendi lehine çevirmeyi başardı. ele geçirdiği görüntülerde Barış'ın motosikletinin çalındığı dakikalarda neler yaptığı ayan beyan ortada ve net bir şekilde görünüyordu. Ancak ailesinin haberi olmadığı için bu görüntüleri polislere vermekten çekinen Yaprak umarız ki çocuğu kurtarır.
  • Bu Bölümün bir gelgitli olayı da, Ali ve babası Tekin cephesinden geliyor. Tekin ikinci eşiyle birlikte yurtdışında yaşıyor ve Ali'yi yanında götürme konusundaki ısrarcı tutumu daha ilk bölümden başlamıştı. Bu bölüm ise, Ali'nin gerçek annesi, çetenin okulunun da rehber öğretmeni olan Ela ile hararetli bir tartışma sonrasında evi toplamaya girişti. Ela ne yaptı ne etti ise adamı yolundan çevirmeyi başaramadı. Oğluna ait çok az hatırayı taşıyabilen Ela için bu durum kelimenin tam anlamıyla yıkım oldu. ama bu yıkımın bir de toparlanması olacak elbet.
  • Tekin'e ikinci şok Ali'den geldi. Evdeki bütün eşyaların toplanıp, kapıya satılık yazısının asıldığını gören Ali, ilk etapta ufak bir şok geçirdi ise de sonrasında toparlanıp babasına arkadaşlarını bırakmayacağını ve onunla gelmeyeceğini sert bir dille ifade etti.  babasının türlü baskılarına aldırış etmeden ceketini alıp evden çıkan gamzeli kahramanımız, soluğu bilmediği annesinin. yani Ela'nın yanında aldı. Tekin oraya da baskın verdi ancak Ela Ali'yi bırakmadı. zaten o da gitmek istemedi. bakalım bu işin sonu nereye varacak?.
Barış'ın geleceği Yaprak'ın iki dudağının arasında. ancak çocuğun gece eve sızıp sonra orada uyuyakaldığından kimsenin haberi yok. umarım Yaprak gerekeni yapar ve bu durumdan herkesi kurtarır. Ali, bu bölüm yaptığı besteyi çocuklara dinletecekti ya, bu olay yüzünden o da yalan oldu. onu bunu bilmem de, gelecek bölüme uçuşa geçeceğimiz aşikar! bekleyin ve görün! :)






Yorumlar

  1. Çok sıcacık bir yorumlama olmuş! Çok sevdim bu yorumu. Ayrıca o bizim Amazon kızımız. Sırïk oğlan da olsa onu orada bırakmayacaktır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti