4N1K Yeni Başlangıçlar Bölüm 1 - Yeni Bir Hayat, "Yeni Başlangıçlar"...

Yeni Bir Hayat, "Yeni Başlangıçlar"

<< Çeteyi görmediğimiz sekiz ayda oldukça garip ve duygu patlamalarıyla dolu olaylar yaşandı. Kah güldük, kah ağladık. O dönem lise çağlarında olan bu beş kanı deli arkadaşı, bu kez "Üniversiteli" olarak görüyoruz. ama bu bile işin komedisini, aşk acılarını ve aksiyonlarını azaltmıyor!... >>
  • Yıl 2019.  Lise hayatları boyunca türlü çeşit çılgınlıklar yapan, sürekli başlarını derde sokan ve kendilerini gün aşırı müdür odasında bulan 4N1K çetesi geride kaldı. Yaprak, Ali, Oğuz ve Sinan için "Yeni Başlangıçlar " yapmanın zamanı gelmiş, kendileri bundan sonraki hayatlarının çizgisini çekecek harika bölümler kazanmışlardı. Yaprak Reklamcılık, Ali Mimarlık, Sinan Orman Mühendisliği, Oğuz ise Grafik tasarımı ve çizerlik üzerine eğitim almaya Hazırlanırken, beklenmedik bir şekilde sınavda bir bölüm tutturmayı başaramayan Gökhan ise yeniden sınavlara hazırlanma zorunluluğu doğmasının ızdırabını çekmekteydi. 
  • Oğlanlar kendilerine güç bela bir ev tutmayı başarmış, Yaprak ise okula çok yakın bir noktada bir yurt kiralamıştı. Oda arkadaşı konusunda pek çok öğrenci kadar şanssız olan Yaprak, kelimenin tam manasıyla tımarhane kaçkını bir tiple aynı odaya düşmüş, geceleri uyku uyumaya korkar olmuştu. Ancak Yaprak başkan için ilk günün tek sürprizi bu değildi. Çok uzaklardan tanıdık bir sima ile ayın okulda karşılaşmış, üstelik bu simanın getirdiği sorunlara da ayrıca zaman ayırması gerekecekti. peki kimdi bu tanıdık sima? Tabi ki de Barış!!
  • Barış yaz tatilini Amerika'da geçirdikten sonra yurda dönmüş, orada gitmesi muhtemel en iyi üniversiteleri elini tersiyle itmişti. Soranlara memleket hasreti dese de, işin aslı çok başkaydı.  Okulda oldukça garip bir tesadüf sonucu Yaprak ile karşılaşan Barış, Dönüş sebebini ona da anlattığında ilk etapta iyi bir dalga konusu oldu. Ancak Yaprak'ın bu dönüşten ve karşılaşmadan memnun ve mutlu olduğu yüzünden okunuyordu. bakalım bundan sonra neler olacak?

Bir günde, kaç tane sorundan bir zincir oluşturabilirsiniz?! çetenin mıknatıs gibi belayı çekmesi sayesinde ilk bölüm iki büyük problem oluşuyor, oğlanların zar zor tuttukları ev elden gitme riskiyle karşı karşıya kalıyor! 

  • Oyun oynadıkları oyun konsolunun yavaşlığından şikayet eden gençler, kendilerine yeni bir konsol almaya karar verdiler. Yapılan plana göre elde olan satılacak, ev kirası için ayrılan parayla konsol alınacak ve eski konsolun satışından gelecek para da kiraya aktarılacak. Ancak bu plan Sinan'ın başarısız çapkınlık denemelerinin yenisi ve bu plan yüzünden dolandırılmasıyla yerle yeksan oluyor!
  • İnternetten tanıştıkları biriyle satış için buluşmaya karar veren Sinan, buluşma mekanına gittiğinde gördüğü kızın etkisinde kalarak peşinden sürüklenmeye başladı. Saf çocuk nereden bilsin kızın dolandırıcı şebekesinin bir üyesi olduğunu?! Çocuğun  hem elinden konsolu, hem de üstünden kıyafetlerini alarak çırılçıplak bırakıp postalamışlar! e yeni konsol almak için kira parası da gömüldü, ne olacak şimdi?! bu noktada Devreye giren ev sahibi parasını almak konusunda ısrarcı. 
  • İlk Bölüm aramıza hoşgeldin diyeceğimiz yeni karakterimizin Adı Ercüment. Oğlan Dörtlüsünün ev sahibi ve o da Sıyırtıklıkta Yaprak'ın oda arkadaşı kıvamında. Acayip tatlı bağımlısı ve hiç beklenmedik zamanlarda, hiç beklenmedik yerlerden fırlamaya bayılıyor. Çocuklar usulünce dertlerini anlatıp, kira için zaman istediklerinde de ortalığı birbirine katmayı başarıyor ve parasını kesin kez almaya karar veriyor. 
  • Kira parasının yerine konulabilmesi için oldukça fazla çaba sarf edildi. herkes bir iş tutup parayı tamamlamaya çalıştı ancak herkesin yaptığı işlerden 200 lira zar zor çıktı. işte bu noktada da Dümeni Oğuz Devraldı çok garip ama etkili bir yöntemle kirayı kurtarmayı başardı!
  • Satranç, Jenga, tavla, İskambil ve Okey oyunlarının hem kendilerini, hem de isimlerini birleştirerek kurduğu bir karma oyunla bir turnuva düzenleyen Oğuz kitleleri peşinden Sürükleyerek(?) çıkacak neticeye göre tam da hesaplanan kira miktarı parayı toplamaya başardı. Bazen en uçuk gibi görünen fikirler en zor anda yardımcı olabilir. olmaz olmaz dememeli.
  • Yıl 2029. Yaprak evlenmek üzere, Ancak o bunu yapmak konusunda kararsız. Çocukların türlü çeşit yalvarmaları ve ikna çabalarına rağmen kendini gelin odasına kilitlemiş. şu an için damat kim, Yaprak neden böyle davranıyor bir bilgi yok. Ancak belli ki korktuğu bir şeyler var. bekleyip göreceğiz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi