4N1K Yeni Başlangıçlar Bölüm 3 - Aura Etkisi...

Aura Etkisi

<< Bu Bölümü anlatım için takip ederken çok farklı düşüncelerim vardı. Ancak Ali'nin başına gelenler ve çetenin Ercü marifetiyle sebep olduğu garip olaylar işleri tersine çevirdi... >>

  • Aslını İsterseniz bu bölümün odak noktaları Gökhan ve Sinan olacaktı. Gökhan'ın hiç anlamamasına rağmen soyunduğu yoga macerası, Sinan'ın bir kız için bulaştığı saçma sapan reklam macerası. gerçekten çok kaynak ve komik bir bölüm olması olasıydı. Ancak Ali'nin basit boya alerjisine çetenin verdiği gereksiz tepkiler ve Ercü'nün buna tüy dikmesi hem bölümün gidişatını, hem de benim anlatım sıramı ters yüz etmeye yetti de arttı bile.
  • Bu Bölümün başında Ali'nin sırtında, omzuna yakın bir noktada belli bir şekli olmayan, Ancak bir silueti andıran bir kabarcık çıktığı anlaşıldı. İzin fotoğrafını çeken Oğuz başta işi makaraya vursa da, Ali daha başta bir tedirgin olmuştu. Ancak işin içine Ercü girip, Oğuz'u Ali'nin öleceğine inandırmaya başlamasıyla ortalık yangın yerine dönecek, en aklı başında olan Ali de sonunda araziye uyup delirmeyi başaracaktı! 
  • Çocukların her zaman gittiği kafede Ercü ile karşılaşan Oğuz, adama Ali'nin sırtındaki yara izinden bahsetti. ortalığı ayağa kaldırması için bir işaret fişeği yeterli olan Ercü de, eski karısının aynı hastalıktan öldüğünü ve bu durumun çok kötü bir sonuca doğru gidebileceğini anlatınca işler birden karışmaya başladı! Oğuz ilk etapta bu işe bir mana veremedi ve pek de inanmak istemedi. Ancak biraz düşünüp, Ali'nin başına gelenlerle geçirdiği belirtileri de göz önünde bulundurunca ister istemez o da büyük bir yanılgıya düşerek çocuk her an ölebilir korkusuna kapıldı. 
  • Olanca üzüntüsüyle evin kapısının önünde arpacı kumrusu gibi düşüncelere Dalan Oğuz'u Kapının önünde Barış Karşıladı. Başta ağzından tek kelime çıkmayan çocuğu telkin etmek de yine sırık oğlana düştü. Oğuz'un moral bozukluğu çetenin geri kalanına da sirayet edip, işler daha da düğümlenmeye başladığında Barış'ı daha büyük ve çetin bir görevin beklediği anlaşılacak,  kurunun yanında yanan yaş Ali olacaktı. Barış her ne kadar bunun abartılacak bir şey olmadığını anlatmaya çalışsa, çocukları bir doktora gitme konusunda ikna etmeye uğraşsa da başarılı olamadı ve konu en sonunda asıl muhatabına. yani Ali'ye kadar ulaştı ve en aklı başında, en ağırbaşlı dediğimiz Ali bile sonunda kendini öleceğine inandırmayı başardı! 
  • Delinin kuyuya attığı taşı tek başına çıkarmakla cebelleşen Barış tam taşı yakaladık bu kez hallolacak diye düşünürken, Çete de Ali'ye son gecesini iyi geçirmesi için bir plan hazırlamaya karar verdi. Plaja çevrilen apartman terasından tutun da, mevsimi olmadığı halde aranıp taranıp bulunan karpuza kadar  pek çok şey oğlanın rahatı ve mutluluğu içindi. Barış yine en mantıklı düşünen taraf oldu, çünkü bu olayların bu noktalara geleceğini önceden görüp babaannesinin doktorundan randevu almıştı. 
  • sonu kaosla biten gecenin ardından Barış ile hastaneye giden Ali'nin yara izinin hikmeti sonunda anlaşıldı! mürekkep ve boya türü maddelere karşı alerji geliştirmişti ve bu durum bu kabarcıklı yara izine sebep olmuştu. Tabi çete de gerçekleri öğrendiğinde derin bir nefes almış, huzura kavuşmuştu. Ancak şamata hala bitmemiş, Sinan'ın oynadığı reklam filmi de görücüye çıkmıştı! 
  • kafede karşılaştığı ve ağına düşürmek istediği bir kızla koyu bir muhabbete giren kazanova, kızın bir reklam setinde asistan olarak çalıştığını öğrendi ve unuttuğu telefonunu ona geri vermek için setin yolunu tuttu. bu sırada çekimler devam ediyor, yönetmen oyuncusuyla kavga etmekle meşgul oluyordu. tam o anda ortama dahil olan Sinan, reklamın ne olduğunu öğrenmeden, sırf kıza hava basmak için oynamayı kabul etti, yönetmen de bozuntuya vermedi. 
  • Dambıl reklamı diye kandırılarak oynatıldığı ve neyin ne olduğunu hiç sorgulamadığı reklam kafede herkesin gözleri önünde televizyona çıkınca ne yapacağını şaşıran Çakma hovarda neye uğradığını şaşırdı. reklamın konusu ne mi? BASUR KREMİ! evet banasur adında bir basur kremi reklamıydı ve reklamın metni dahil her şeyi Sinan üzerinden ilerliyordu. filmi gören çete ve kafenin garsonu Çağla başta olmak üzere herkes kahkahalarına hakim olamadı! :D

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi