4N1K Yeni Başlangıçlar Bölüm 4 - Kuralları Baştan Yaz...

 Kuralları Baştan Yaz
<< Evet Sevgili okuyucu, bu bölümün seferberlik konusu Yaprak'ın kahve bağımlılığı ve Sonrasında gelişen komik olaylar. Henüz Dört bölüm olmasına rağmen şamatanın dozu bir hayli yüksek... >>
  • İtiraf etmek gerekir ki, bu bölüm Yaprak başkanı daha önceki hal ve kişiliğinden çok farklı bir modda göreceğiz. Önemli bir Sınav öncesi kendini kafeine ve kahveye vuran Yaprak, hem kendisi, hem de çetenin geri kalanı için içinden çıkılması güç bir olaylar silsilesinin ilk halkasını oluşturacak. Çete bununla uğraşırken de, Oğlan Dörtlüsünün ev düzeni ve kuralları baştan yazılacak.
  • Bu Bölüm Yaprak'ı Sosyoloji Sınavına hazırlanırken görüyoruz. Her öğrencinin üniversite hayatı boyunca ne az bir kere yakalanmak durumunda kalacağı uykusuzluk ve halsizliğin ilk belirtilerini gösteren Ayvaz Kızı için Düğüm olmaya hazır bir ipin ilk ilmeği atılmaya başlıyor. Kafede ilk görüştüğü ve konuştuğu kişi olan Barış, daha kızı o halde gördüğü an geliyor gelmekte olan moduna girerek olanları kestirmeye çalıştı. buraya kadar her şey normal giderken, daha sonra masadaki yarı dolu yarı boş kahve bardakları gelen çığın ilk kartopunu oluşturacak, iş bir kez daha büyüyerek Tuna'nın hipnozuna kadar varacaktı. 
  • Yaprak'ın kendini frenlemeye, bu gidişe bir dur demeye kesinlikle niyeti yok ve bu durum Barış'ı oldukça korkutmaya başlıyor. Kafede Yaprak'ı kahve bardaklarının arasında gören barış ilk müdahaleyi yapıyor ancak kızda bağımlılığın tüm belirtileri baş göstermeye çoktan başlamış. bu durumu yine çete el birliği ile çözecek, kızımız en sonunda kendini banyo küvetinde uyurken bulacaktı. 
  • Bağımlılığının zirve yaptığı noktada Kızı Çocukların evine getiren Barış olan biten her şeyi oğlanlara da anlattı. Kız uyuşturucu gibi cebinde kahve çekirdeği paketi taşımaya başlamış, el kremine kahve karıştırıp onu koklama ile devam etmiş, Kafede  kaçak kahve siparişi verirken Ali'ye yakalanmış ve en sonunda çocuklar ve Barış'tan bir hayır göremeyince Ercü'ye kahve siparişi vererek olayı zirveye taşımıştı. her üç olayda da ona çocuklardan biri engel olmaya çalışmış, Ancak başarılı olamamıştı. en sonunda devreye Tuna girerek olayları bir nebze olsun çözümlemeye çalıştı. 
  • her ne kadar hoşlanmasalar da Çocuklar Tuna'nın insafına bakar hale geldi ve Ondan ivedilikle yardım istediler. Tuna durumu ilk etapta kavrayamadıysa da sonunda ne yapılması gerektiğine karar verdi ve Yaprak'a hipnoz uygulamayı önerdi. Ancak Hipnoz öyle her babayiğidin harcı değil ve bazı riskleri var. bu risklerin en büyüğü Kazara Sinan'ın hipnotize olması oldu. ancak fazla hasar oluşmadı. 
  • Hipnozun net etkisi Yaprak'ın uyumasıyla gösterebileceğinin altını çizen Tuna evden ayrıldıktan sonra bu kez uyku seferberliği ilan edildi. kızı uyutmak için türlü çeşit çaba harcayan çetenin bu iş için kullandıkları perdemsi şey de ayrıca dikkat çekiciydi. 
  • Tüm bu olan bitenin içinde bir büyük olay da oğlan dörtlüsü arasında yaşandı. Gökhan, Sinan ve Oğuz Ali'nin düzen ve tertip odaklı ev hayatından rahatsız olmaya başladılar ve bu durumu isyan vari bir tavırla dile getirdiler. Kafeinin yavaş yavaş vücudunda zehir tesiri yarattığı Yaprak olaya evin kurallarını yeniden yazmak şeklinde müdahalede bulundu ve yazılan kurallar ilk etapta oğlanların tümünden güvenoyu aldı. Ancak bu da uzun sürmedi tabi.
  • evin dağınıklığı, her şeyin ele ayağa dolanması, Ali'nin proje malzemelerini ve hatta çok önemli bir ödev projesini Çocukların pervasızlığı ve sorumsuzluğu yüzünden kaybetmesi, işlerin kopma noktasına geldiğinin göstergesiydi. Demek ki başlarına buyruk hareket ettiklerinde sonuç kötü oluyormuş.
  • bu bölüm bir de çok uzaklardan gelen güzel mi güzel, şirin mi şirin bir misafirimiz var! Barış'ın kuzeni Selin İtalya'dan geliyor ve daha ilk andan çeteye uyum sağlamayı başarıyor. öyle ki Normalde Oğuz'dan görmeye alışık olduğumuz pisliklerin bir bölümünü de Selin Gökhan ve Sinan'a yapıyor! 
  • Selin Çölyak hastası ve pek çok unlu mamulü tüketemiyor. Bundan Sonradan haberdar olan Çocuklar, birbirlerini ekarte edip kızı tavlayabilmek için önce kek hazırlığına girişiyor. Hazırlık dediysem yanlış anlamayın hazır kek alıp süsleyip kıza götürdüler.  bu noktadan itibaren sabotajlar ardı ardına gelmeye başlıyor ve Çocuklar kızın gözünde oldukça komik durumlara düşüyor. Aynı amaç için İtalyanca öğrenip kızın gözüne girmeye çalışan Gökhan Sinan'ın sabotajıyla kıza bildiğiniz küfrü basıyor, Ancak kız bozuntuya vermiyor.
  • İkinci misilleme ise Gökhan'dan geliyor Ancak bu ateş biraz kahkahalara biraz da garipliklere yol açıyor. Sinan yine Gökhan'dan önce davranıp Selin'e film izleme teklifinde bulundu. Kız Çocuğu içeri aldığında elinde bir DVD ve bir poster vardı. Ancak olaylar tam da bu noktada kopuyor. çünkü Sinan'ın kız verdiği afiş filmin değil, daha önce rol aldığı Banasur reklamının idi!! afişi görünce gülme krizine giren Selin'e eşlik eden Gökhan'ın yüzündeki zafer ve mutluluk ifadesi görülmeye değerdi. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti