4N1K Yeni Başlangıçlar Bölüm 5 - Muhteşem Süleyman...

 Muhteşem Süleyman
<< Bir günlük bebek bakıcılığı Yaprak ve çete için ne kadar zor olabilir? Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Yaprak başta olmak üzere Çetenin hiç bir üyesinden ebeveyn olmaz!! >>
  • Hikayemizde ilk beş bölümü geride bırakırken, Çetenin  başının yeni ve tatlı belası 10 aylık bebek Süleyman Ortama Muhteşem bir giriş yaparak bu bölümün ortalığı karıştıranı olmaya hazırlanıyor!  Yaprak'ın kuzeninin bir akrabasının hastalığı nedeniyle ona bıraktığı bebek Süleyman, hem yaşadıkları, hem de yaşattıklarıyla güldürmeye hazır. 
  • Son Zamanlarda çetenin her bir üyesinin aklı beş karış havalarda. Yaprak kendince dersleriyle boğuşuyor, Gökhan ve Sinan kız peşinde koşuyor, Ali deseniz hülyalara dalıp gidiyor, Oğuz da yeni Dostu Selin ile vakit geçirmeye başlıyor. Ancak bu aklı beş karış havada topluluğu bir araya getirecek konu, bebek Süleyman'ın kaybolması ve o ana kadar yaşanan komik süreç. 
  • Üstte de bahsettiğim gibi Yaprak'ın kuzeni bir iş için bebek Süleyman'ı onlara bırakıyor ve Yaprak'tan nasıl anne "olmayacağı" sorusunun cevabı bu bölüm alınıyor. Çocuk büyü yapılmışçasına geniş bir çanta ile geliyor ve mamadan tutun, süt pompasına kadar emvayi çeşit malzeme var. ( pompa daha sonra Oğuz'un  gazabına uğruyor ama o ayrı dava ). 
  • Malzeme listesini ve bakım konusunda uygulanması gereken talimatları okumaya başlayan çete daha bu aşamada yoruldu desem abartmış olmam. çünkü çantanın içeriği bakımın ne derece zor olacağının kanıtı niteliğinde ve Yaprak bu işin altından tek başına kalkabilecek gibi görünmüyor.  bu konuda da dahiyane fikir Ali'den geliyor ve bebeğe kimin, hangi saatlerde bakacağına dair bir çizelge hazırlanıyor. Ancak Gökhan ve Sinan'ın bazı planları ve Selin ve Oğuz'un kafa kafaya vererek hazırladıkları ilk pislik planı bu çizelgeyi sekteye uğratıyor. 
  • şunu burada sizlerle paylaşmazsam içim rahat etmeyecek. Ali'nin ertesi güne yetiştirmesi gereken çok önemli bir projesi var ve tek başına yapmakta zorlanıyor. bunun için yardıma çağırdığı bir arkadaşı öyle bir zamanda geliyor ki, Hem bebek Süleyman'ın, hem de Yaprak'ın hışmına aynı anda uğruyor.
  • kız fazlasıyla güzel ve alımlı. hani bizimkiler görse allah yarattı demez yapışırlar o derece. Yaprak Ali'den onun kız olduğunu bilmeden ismini duyduğunda ilk etapta yadırgamamış olsa da, kız kapıdan içeri girdiği an bir kıskançlık dalgası tüm vücuduna yayıldı. 
  • kızcağız hem bebekle ilgilenmeye, hem de proje hazırlarken onları gözetlemeye çalışıyor ve bu noktada Yaprak'ın intikamını bebek Süleyman alıyor desem herhalde yanlış olmaz! zira çocuklar dam projeyi yarıladıkları esnada Süleyman kızın üstüne işedi! :D evet aynen bunu yaptı ve hem Yaprak'ı, hem de bizi bir gülme krizi tuttu! :D 
  • şimdi Gökhan ve Sinan'a dönecek olursak, Bakım çizelgesinin sapmasındaki en büyük etken onlar ve buluştukları kızlar. İnternetten sözüm ona düşürdükleri kızlar benim çocukluğumun gelin kaynana yarışmalarındaki gibi analarını yanlarında taşıyorlarmış ve bu dörtlü evlenecek gözüyle bakan kadın elinde alışveriş listesi ve sağlık kontrolü çizelgeleriyle geldi! 
  • Çocuklar yok yoluna evliliğe doğru adım adım giderken, sağlık kontrolleri için gittikleri hastaneye mecburen bakmak zorunda oldukları Süleyman da geldi. geldi ve ne olduysa o esnada oldu! küçük kıyamet geliyorum dedi ve bizim saftirikler bebek arabasını kapının önünde unutarak taksiye atladıkları gibi topuklamayı başardı! o sırada derste olan Yaprak, arabadayken durumu fark eden salaklardan olayı öğrenince çetenin Whatsapp grubu cadı kazanı gibi kaynamaya başladı! 
  • Sinirden dersten nasıl çıktığını bilemeyen Yaprak olağanca kızgınlığıyla arama çalışmalarına dahil oldu ve bu bölümün seferberliği de böylelikle başlamış oldu. yana döne her yerde bebeği arayan çetenin bilmediği bir şey vardı. bebek önce Ercü'ye, oradan da Tuna'ya zıplayacak, zar zor bulunan yavru bu kez Tuna'yı delirtecekti. 
  • Daha öncesinde Gökhan ve Sinan ile kafeden çıkan bebeği, şimdi tek başına görüyoruz. tabi sadece biz değil, Ercü de görüyor ve tanıdığı için bebeği de yanına alarak kafeden çıkıyor. uzun bir turun ardından apartmana dönüş yapan kafadarların yolu çocukların kapısının önünde ayrıldı. ancak bu kez de Olayları Tuna karıştırdı. 
  • bebeği kapının önünde gören Tuna da işi abartıp yavruyu eve götürdü. aradan bir süre geçtikten sonra Çocuklarla karşılaşan Çakma Einstein bebeğin onda olduğunu ve vereceğini söyleyecekti. tabi bizimkiler ondan evvel davranıp çocuğu gizliden gizliden kaçırarak eve döndürmeseydi.  
  • Bu bölümün pisliği Oğuz ve Selin'den geliyor. ikisi kafede bebekle ilgilenirken yanlarına  gelen bir kadın, onlara yeni bir pislik alanı açmaya hazırlanıyor. Kadın Oğuz'u dünyaca ünlü bir estetik cerrah ile karıştırarak onun çalıştığı güzellik merkezinde randevu verdi. adamın adını internetten arayan Selin, Oğuz'un o adama fazlaca benzediğini fark etti ve asıl şamata bu noktadan sonra başladı.
  • Adamın yurt dışında bir konferansta olduğunu bilmeden pislik operasyonuna başlayan kafadarlar, muayene masasında iki seksen yatan kadınla bildiğiniz dalga geçmeye başladı. burnuna pamuk sokmaktan tutun da, tıraş köpüğü ile sıvamaya kadar zavallıya yapmadıklarını bırakmadılar. eh. bir noktada anlaşılması gerekiyordu zaten, o nokta da güzellik merkezinin çalışanından asıl adamın orada olmadığının haberinin gelmesiydi. bu andan sonra ikilinin yaşadıklarını az çok tahmin edersiniz. bana öyle geliyor ki, Selin Oğuz ile gelecek bölümlerde de maceradan maceraya koşacak ;) 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi