4N1K Yeni Başlangıçlar Bölüm 6 - Görevimiz Ozansoy...

Görevimiz Ozansoy
<< Yaprak'ın Zorla başına aldığı dert niteliğindeki bir ödev, tüm çetenin hayatını nasıl "mahvedebilir"?! işin aslı ne kendisi, ne de ödevi veren hoca böyle bir durum bekliyordu. Ali'nin bir meseleden Barış'ın yerine geçmesi meseleye ayrı bir komedi katıyor... >>
  • Bu bölümü izlerken, olayları ve genel gidişatı nasıl anlatırım diye çok kafa yordum. zira hem olaylar, hem de çetenin yaşadıkları günlük hayatta pek sık rastlanabilecek şeyler değildi. Yaprak'ın dersine giren bir hocayı başına bela etmesiyle başlayan komedi dalgası Ali'nin Barış'ın yerine geçip onun katılması gereken bir iş toplantısına katılmasına kadar uzanacak, bu arada da çetenin diğer üyeleri de kendi dertleriyle boğuşmaya başlayacak.
  • Yaprak'ın yeni hayatına başladığından bu yana ilk defa bu bölüm dillendirdiği aile ve ev hasreti onu farklı bir psikolojiye sevk etti. ailesinden ayrı okuyan her genç gibi Ayvaz kızının da yaşadığı bu durumu fark eden Ali, onu ailesini hatırlatacak bir hediyeyle mutlu etmeye karar verdi. Ali bunu düşünürken, Yaprak da aynı düşlere dalarak derste uyuyakaldı ve elbette bu durum da hocanın tepkisini çekti. Zaten asıl şamata da bundan sonra başladı ya!?
  • Yaprak'ı derste uyurken gören ve uyandırmakta bir hayli güçlük çeken hoca, ona hayatının ilk zorlu görevini verdi. hocaya gelen bir pakette bulunan kozmetik ürünlerini deneyip, her birine birer slogan bulacak ve ertesi gün hocaya teslim edecekti. tabi bizim tanıdığımız Yaprak Ayvaz zora gelemez ve bu işin altından da tek başına kalkamaz. bu noktada kızımıza yardıma koşan çete de, başlarına geleceklerden habersiz iyilik yapmış olmak için ürünleri  teker teker denemeye karar veriyor.
  • Gluten hassasiyeti olan Selin ile, benden uzak durun modundaki Gökhan haricinde herkes birer ürün kaptı. Sinan Kaş bakım serumu, Ali el kremi, Barış dudak nemlendiricisi, Oğuz Brezilya fönü kremi, Yaprak da yüz kremi alarak denemelere başladı. Ancak ertesi sabah herkes farklı şekil ve suratlarla uyandı! Oğuz'un lepiska saçları dümdüz odlu, Barış'ın dudakları balon gibi şişti, Yaprak çil çıkardı, Sinan'ın olan kaşları da uçtu gitti, Ali'nin ise elleri fazla yumuşak ve hassas hale geldi. Ali nispeten daha şanslı gibiydi, zira onun kullandığı ürün fazla bir yan tesir yaratmamıştı.
  • ürünlerin yarattığı kasırgadan en fazla etkilenen Barış'ın babaannesinin potansiyel  iş ortaklarıyla yapması gereken iş yemeği de bu durumdan dolayı tehlikeye girdi. Adamlar taa Korelerden İstanbul'a gelmiş, bu işin anında çözümlenmesi lazım. Barış bu halde gidemeyeceğine göre, ne olacaktı? burada da Devreye Yaprak'ın kıvrak zekası girdi ve Ali Tekelioğlu, Barış Ozansoy oldu! 
  • Kılık kıyafeti ve tarzıyla Barış'a mümkün olduğunca benzeyen Ali, çocukların kurduğu düzenek sayesinde ters bir durum olması halinde çocuklarla iletişim kurabilecek, bu esnada da herhangi bir pot kırılmaması için dua edilecekti. Oğuz'un kronik pisliği nedeniyle kebapçıya gitmek durumunda kalan tayfa için zorun başlangıcı sofrada sözleşme imzalaması gereken adamın rahatsızlanmasıyla başladı. Çocukların kıt kafalarıyla yönlendirmelerinden sonra adama ilk olarak salça yediren Ali işin içinden çıkamayacağını anlayınca yine devreye Yaprak girdi.
  • Barış'tan Korelilerin nasıl bir millet olduğunu detaylıca öğrendikten sonra işe koyulan Yaprak, onların geleneksel kıyafetleri ve Makyajlarını yaparak sahneye çıktı. Elinde annesinin mide sorunları için yaptığı bir karışımla ortama Dahil Olan Yaprak'ı samuray kılıcı hediye edecek kadar çok seven ortaklar sonunda kazasız belasız sözleşmeyi imzalamaya karar verdi. tüm bu olanlardan sonra Hocasına hesap vermesi gereken kızımız, bölüme noktayı şu cümleyle koydu. "inanmadığım şeyin peşinden gidemem". 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi