4N1K Yeni Başlangıçlar Bölüm 7 - Anti Prenses...

Anti Prenses

<< Cahil başımla şu blogda 600'e yakın bölüm proje anlattım, çok dizi gördüm çok karakter tanıdım. ama Yaprak gibisini görmedim! bedeni üniversitede aklı lisede kalan kızımızın bu bölüm uğraşacağı çok büyük dertler var. üstelik biri bütün hayatına mal olabilir! >>
  • Yaprak ile ilgili Geçtiğimiz bölümden bugüne  sarkan önemli ve güzel bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. geçtiğimiz bölümdeki kozmetik faciasının ardından reklamcılık hocasıyla karşı karşıya gelen ve arkadaşlarının yaşadığı talihsiz olaylar nedeniyle yapması gereken ödevi reddeden Yaprak'a  hocanın çalıştığı reklam ajansından staj teklif edildi! evet Yaprak Ayvaz iş hayatına atılıyor! ancak bunu yaparken de boğuşması gereken türlü çeşit problem, Barış ve Ali'nin tüy diktiği olaylar ve işin içinde kısa adı KÖS olan kızsal östrojen sendromu var!
  • Yaprak bu bölüm staja başlıyor ve eli ayağına dolanmış vaziyette. bir taraftan heyecanını bastırmaya çalışırken, diğer yandan da sinirlerine hakim olup sessizliğini korumaya çabalıyor. ancak bu pek de mümkün olmuyor, zira okulda yaşanan bir hadise daha ilk andan patlamasına yetiyor da artıyor bile. kızın çantasından bir eşyanın düştüğünü gören bir genç arkasından erkekmiş gibi seslenip, üstüne bunu birkaç kere tekrarlayınca Ayvaz kızının tepesinin tası attı! o durumu çakıp arkasına bakana kadar çocuk gitti ve iki tarafın da birbirine söylediği laflar havada kaldı. Ancak bu durum bile kızımızın stresini atmasına yetmedi. 
  • İlk defa çalışma hayatına ve iş ortamına girecek olan Yaprak için kendisine hiç uymayan bir tarz yapmak zorunluluğu da doğmuştu. nasıl bir ortama dahil olacağını bilmediğinden bir bankacı edasıyla ajansa gitmesi, hem müstakbel çalışma arkadaşları arasında alay konusu olmuş, hem de sinir katsayısını daha da arttırmıştı. Ancak asıl şamata evde başlıyor, Ali ve Barış Yaprak için bir kez daha  karşı karşıya geliyor! 
  • Barış ve Ali'nin Yaprak'tan ne kadar hoşlansalar da bunu göstermek adına bir şey yapamadıkları herkesin malumu. Yaşadıkları ve ilk günün stresinden ötürü keyfi kaçık olan Yaprak'ın rahatlaması ve keyiflenmesi için kendinde çözümler  üretmeye çalışan gençlerin birbirleriyle olan atışmaları kızı keyiflendirmek yerine daha da mutsuz etti. Ali Yaprak'ı doğal görünmeye, kendi olmaya yönlendirirken, Barış içindeki prensesi ortaya çıkar mottosunu yineliyor. ve bunun için de yeni bir rekabete girişiyorlar. 
  • bu yeni rekabet konusunda ilk adım her zaman olduğu gibi Ali'den geliyor. Yaprak'ın lise anılarının canlanması ve biraz olsun yüzünün gülmesi için onu bisiklete binmeye davet eden Ali, Yaprak'ın şehirde bunu yapamayacağını anlayınca aksiyonu ormana taşıdı. bu noktada bir küçük anekdot da onlarla birlikteydi. Yaprak'ın lisedeyken şehre kar yağdığında taktığı bere. bu sayede biraz olsun tebessüm etmeyi başaran kızımızı, Barış'ın sürprizi yerle yeksan etmeye yetti de arttı bile. 
  • ben Ali ve Barış'ı iki farklı dönem insanı gibi görmüşümdür. Ali 1990'ların saflığını taşırken, Barış daha milenyum çağının çocuğudur benim için. İşte Barış'ın Yaprak'a hazırladığı sürpriz de böyle bir dönemden esinlenilmiş gibiydi! gizli bir yerde, kuaförler, makyözler ve güzellik uzmanlarıyla dolu bir odada hayatının hatasını  yaparak kızı baştan yaratmaya çalışan Barış'ın bu planı da akamete uğradı ve ters tepti.
  • Bir Prenses -Değil- Anti Prenses Doğuyor! olayların son noktasında kafede birbirleriyle hararetli bir tartışmaya giren Çocukları o halde gören Yaprak'ın asfalyalar iyiden iyiye attı ve kız herkesin sadece kendini düşündüğünü, onu kimsenin önemsemediğini iddia etti. ancak çocuklara tek bir kelime etme fırsatı vermeden oradan ayrıldı ve yalnız başına kaldı. Stajın ikinci günü, bir depilasyon ürünleri üreten firmanın uzun bir süre kullanacağı reklam fikri de kızımızdan gelmiş, artık hürriyetini ilan etmek isteyen kızlar ve kadınlar için "Anti prenses" akımı başlatılmıştı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi