4N1K Yeni Başlangıçlar Bölüm 8 - Deli Deliyi Görünce...

Deli Deliyi Görünce
<< Her bölüm ayrı bir curcuna, her bölüm ayrı bir komedya. ancak bu bölüm çetenin başına öyle işler geliyor ki, kolay kolay atlatılacak türden değil. birilerinin kurtulmak istediği başka biri, çeteyi yine hiç olmadık işlere bulaştırıyor... >>
  • Bu bölümün şamata konusu ne çetenin, ne de etrafındaki diğerlerinin tanıdığı, ancak yaptıkları yapacaklarının teminatı olan delinin biri. Ali'nin zorunluluktan katıldığı bir müzik grubunun başına sardığı bir deli, bütün günü karıştırmaya ant içiyor. işin tuhafı, aynı deli bizim demirbaş deli Ercü'yü görünce süt dökmüş kediye dönüyor! 
  • Bu Bölüm Fab Cafe'de bir müzik grubu sahne alacak ancak grubun solisti beklenmeyen bir şekilde ortamı bırakıp kaçmış. Çağla'dan konserin iptal olacağını öğrenen çeteyi bir an bir üzüntü alıyor, fakat Yaprak'ın aklına gelen muhteşem bir fikirle grup konsere çıkmayı başarıyor. Grubun kaçan solist ve gitaristi yerine sahneye çıkan Ali'yi takip eden bir çift göz de, geliyor gelmekte olan diye çığlık atarcasına toslamaya hazırlanıyor! 
  • Ali'yi her yerde, okulda, arabada, hatta evinde gölge gibi takip eden bu kızın adı Ahsen. daha önce gruptan biriyle çıkmış, ancak çocuk onu terk edince gruba her giren adamın başına bela olmuş. Ekibin geri kalanı da yakamızdan düşsün diye kızı Ali'nin üstüne salmış tabi. ilk olarak kafede ortaya çıkan kız kelimenin tam anlamıyla dişi terminatör ve İlk andan itibaren çocukları canından bezdirmeye muktedir. 
  • Çete ve Ali hakkında en ince ayrıntısına kadar araştırma yapan bu deli, Yaprak'ın oğlan dörtlüsüne taktığı lakaplara kadar her şeyi biliyor ve bunları teker teker taklit etmeye başlıyor. bir sabah aniden çocukların kapısında bitmesiyle duruma uyanan Ali ve çete de kurtuluş çareleri aramaya başlıyor. Ancak çare bulunana kadar geçen süreçte oğlanların yüreği ağzına geliyor elbette.
  • Sinan'ın yaşlı kadınlardan korkması, Gökhan'ın yatağında kopuk at kafası bulması, Ali'nin ise başucunda duran su bardağında gördüğü ruj izi ve onun yanında bulduğu mektup işleri daha farklı bir noktaya getirmişti. Olayların başladığı noktada Ali'nin arabasında kruvasan dolu bir paket bulması, derste bozulan kaleminin yerine aniden yedek bir kalemin ortaya çıkması da caba.
  • tüm bu olanlara bir anlam vermeye ve bu deliden nasıl kurtuluruz? un cevabını arayan çeteye ilk dahiyane fikir Yaprak'tan geldi. Ali ile ikisi sevgili rolü yapacak ve kız oradan uzaklaşacaktı. Ancak bu plan karavana idi. Zira kız hala ve inatla Ali'yi sevgilisi, Yaprak'ı da yuva yıkan kadın olarak görmekte ve işler bu noktada iyiden iyiye raydan çıkmaktaydı.  kız bir anlık sinirle oradan ayrıldıysa da, dönüşü muhteşem oldu! 
  • Yaprak'ın araştırmasıyla kızın bir İnternet sitesi yaptığı da ortaya çıktı. Sitenin adını "Ali'nin gamzeleri" koymuş ve site baştan başa Photoshop'lu resimlerle doluydu. bu da demek oluyordu ki artık bu iş iyice zıvanadan çıkmadan bir çözüm bulunmalıydı. ama nasıl?! 
  • çetenin kafa kafaya verip geliştirdiği yeni planda, kızın gazabına en çok uğrayanlardan ikincisi olan Gökhan da var. Kızın babası SAT komandosu ve Gökhan'a oldukça benziyor. Kurulan mizansen ile Gökhan kızın babasıymış gibi davranıp, onu bu yaptıklarından vazgeçirmeye çalışacaktı. Gel gelelim bu plan da bir işe yaramadı. hatta bir martının canına mal oldu diyebiliriz. 
  • Ahsen'in Ali'ye yazmaya başladığı dakikalarda Ercü de Ahsen'e meftun olmuş, kızın başka birinden hoşlandığını öğrenince de aşiret dizilerine bağlayıp bulduğum yerde hesabını sorarım demeye başlamıştı. tam da bu noktada çetenin son çaresi olarak gördüğümüz Ercü, daha önce kafede çalan grupla birlikte yine aynı yerde, aynı saatte şarkı söyleyerek kızı Ali'den uzaklaştırmayı başardı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi