Tövbeler Olsun Bölüm 1 - Eski Dosttan Düşman Olur Mu??

 Eski Dosttan Düşman Olur Mu??

Öyle bir adam hayal edin ki,  banyo armatürleri az elektrik yaksın diye hareket sensörlü lamba  taksın, çocuklarının aldığı hediyeleri iade ettirip paralarını geri istesin ve kurduğu fabrikaya 3 kuruş daha az masraf etmek için arızalı makineyi tamir edecek usta çağırmasın. Namzet Horanta dediğimiz adam aynen böyle biri işte! 

  • şimdi sizi tanıştıracağım adam, kuyum ve ziynet sektörünün devlerinden. Adı Namzet. ilk eşi vefat ettikten sonra ikinciye evlenmiş. zamanında Kayseri'den büyükşehre  beş parasız gelip, bugün altın içinde yüzen bir holding patronu olmuş. birkaç eleman dışında şirketi tamamen aile yönetiyor. her şey babadan kalma anlayacağınız. bu adamın peşinde bir de düşmanı var ki, yediği ayazı unutmayan kurt misali o da Namzet'ten yediği kazıkları unutmamış. 
  • Namzet dışarıdan göründüğü gibi akça pakça bir adam değil. Kayseri'den birlikte geldiği arkadaşı Osman'ı şirket kurup büyütmek bahanesiyle kandırıp işin üstüne kendisi oturmuş. tabi Osman da bunun acısını ve düştüğü durumu içine sindirememiş yıllar boyu. bugün Namzet ile karşı karşıya gelip eski defterleri açacak, Namzet'in başına gelen trajikomik olaylar eski dostları - yeni rakipleri yeniden buluşturacak. 
  • Horanta ailesinin diğer bireylerine gelecek olursak, Onlardan en büyük evlat Sinan evli. Namzet'in çivi gibi pinti oluşu hanımı Cemre ve kızı Ayşe ile babasının evinde yaşamalarına sebep olmuş. Cemre'nin tepesi atık. bir an evvel ayrı bir eve çıkıp kendi hayatını kurmak istiyor. ancak Sinan'ın ekmek elden su gölden yaşantısı buna pek izin vermiyor. 
  • Sinan evin belki de en dalavereci iki karakterinden biri. Horanta Holding'de kimseye bir kuruş fazladan para verilmezken, kendisi huzur hakkı adı altında paraları cebellezi etmekte usta. bunu şirketin Muhasebecisi Gökhan ile birlikte yapıyor. Namzet'in şu an için haberi yok ancak öğrendiği an işler iyiden iyiye karışacak.
  • evin tek kızı Nazmiye. o da en az abisi kadar köylü kurnazı. zenginden alıyor ana fakire veriyor mu meçhul. genelde Sinan'dan geçiniyor ancak arada küçük oğlan - üvey kardeş Buğra'yı da tırtıkladığı görülüyor. Nazmiye Namzet'i ipe götüren isim oluyor. babası ve cici annesinin katılacakları bir davette davet sahibine götürmeleri gereken hediyeyi nokta atışı buluyor ve sonrasında olanlar oluyor! 
  • Buğra'dan söz açılmışken ondan daha geniş bahsedelim. beyefendi üniversitede çift dikiş. makine mühendisliği okuyor sorsanız ama o da baba parasıyla gönül eğlendirenlerden. babası yediği paralardan habersiz okula gidiyor bilirken paşa orada burada fink atıyor. dünya güzeli bir kıza meftun. ama onun babasıyla Namzet'in ezel Ebed düşman olduklarından habersiz. 
  • eee bu ailenin bir de cici annesi olacak değil mi?! o da Latife! Namzet'in ikinci hanımı. eşi vefat ettikten sonra Namzet ile evlenmiş. ancak onun da derdi para. tutturmuş bir fizik tedavi yalanı?! adamı kuğulu parkın kazları gibi yoldukça yoluyor! tabi Namzet bunu da çatır çatır öğrenecek. ama zamanı var. 
  • Tüm bu tantananın içinde Namzet'in geçireceği bir trafik kazası, herkesin körelen gözlerinin yeniden açılmasına, Namzet'in ise nedamet getirmesine vesile olacak. Namzet Horanta Holding'e ortak olması için bir altın taciri ile irtibat halinde ve bu adam ilk bölüm de bir müzayede ve davet düzenliyor. bu davete katılırken adama vermeleri gereken hediyeyi Nazmiye buldu demiştik ya, o hediye soba borusu kıvamında bir melon şapka oluyor! 
  • bu şapkanın adama hediye edilip şirketlerin birleştirilmesi lazım ve Namzet'in bu fırsatı kaçırmaya hiç ama hiç niyeti yok. şapkanın antika olduğunun sanılması için dahiyane bir plan yine patron Horanta'dan geliyor. şapkaya sahte bir sertifika düzenlenerek adamın bunun antika olduğuna ikna edilmesi sağlanıyor. Ancak Namzet'in bilmediği bir önemli detay daha var. Şirketin en mahrem kalması gereken köşelerinde Osman'ın muhbiri var!
  • Şirketin avukatı Anıl'ı zamanında Osman okutup avukat yapmış. garibim de Namzet'in şirketinde çalışmaya başlayınca muhaberat piyangosu ona vurmuş . Osman Namzet'i batırmak için gereken bütün bilgileri ondan alıyor. bu bilgilerden en  önemli olanı da bu şapka olayı oluyor haliyle! 
  • Şapkanın sahte olduğunu öğrenen ve daha öncesinde ortak adayının düzenlediği partiye alınmayan Osman, Namzet'i kurşuna dizmek için bunu kullanıyor. adam tam Namzet'in fabrikasına doğru yola çıkmışken arayan Osman, her şeyin bir düzmece olduğunu ve o şapkanın antika olmadığını açık ediyor. 
  • durumu anladığında antikacıları arayan adam da işi daha başlamadan bozuyor. ne oluyorsa bundan sonra oluyor zaten! hurda bir Mercedes ile ev - iş arasında seyahat eden Namzet adamın teklifini geri çevirdiğini öğrenince, fren hidroliği boşalmış arabayla basıyor gaza! ancak araçta gaz var fren yok ve Namzet bunu anladığında kendini önce arabayla bir duvarın içinde, sonra ambulansla hastanede buluyor! 
  • olay tam Buğra sevgilisinin annesiyle  tanışmaya giderken patlak verince işler bir de buradan karışmaya başladı. Horantalar can derdindeyken kız oğlanı merak ediyor, bir de anasına rezil oluyor! bu durum ailesinin gerçek yüzünü görmesi konusunda Namzet'e  yardımcı olurken, Osman'ı da Namzet ile bir kez daha karşılaştırıyor. 
  • Namzet ölüm döşeğinde iken kendisini gördüğü bir rüyanın ardından can havliyle uyanıyor ve bu durum nedametin başlangıcı oluyor. elleri yüreklerinde babalarından iyi haberler bekleyen çocuklar da bir an için şirazeyi kaydırıp paradan ve Namzet'in mirasından konu açınca ipler geriliyor ve her şey hiç olmadığı kadar aleni bir şekilde ortaya saçılıyor. 
  • olanları ve öz evlatları tarafından yıllar yılı kandırıldığını öğrenen Namzet, radikal bir kararla bugüne kadar insanlara yaptığı tüm haksızlık ve adaletsizlikleri temizlemeye karar veriyor. şirketin dava dosyalarını incelerken bulduğu bir klasör, kimden başlaması gerektiğine karar vermesini sağlıyor. 
  • Horanta Holding ile en çok davası olanların başında gelen Osman'ı arayarak kendini affettirmeye karar veren Namzet için bu sanıldığı kadar kolay olmayacak. adam kinlenmiş bir kere. bırakın affetmeyi. Namzet'in konuşma çağrısına bile yarım ağız yanıt veriyor. 
  • gençliklerinde buluştukları sarnıca giden Osman ve Namzet, burada eski defterlerin gizli kalmış sayfalarını kurcalamaya başlıyor. Ancak sayfalar hep Osman'ın lehine açılıyor ki, Namzet'in başka bir milletin mücevher tasarımlarıyla Osman'ı kandırması da doğru değil zaten. burada yeri gelmişken ufak bir detayı da sizlerle paylaşalım, Namzet kaza geçirdiğinde kan kaybı vardı ve neredeyse ölebilirdi. burada yardımına yetişen Osman Namzet'e kanını bağışlayarak onu hayata tutundurmuştu. 

Daha iyisi, daha disiplinlisi olsun isterken başına gelmeyen kalmadı. kim bilir. Belki Namzet bile değişir ne dersiniz?





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti