Tövbeler Olsun Bölüm 3 - İyilik Yolunda Zorlu Görev...

 İyilik Yolunda Zorlu Görev

İlk Bölümden bu yana Namzet Horanta pek çok zorlukla karşılaştı, pek çok insanla bir şekilde muhatap oldu. Ancak bu kez öyle biriyle karşı karşıya geliyor ki, hem kendisini, hem de karşısındaki insanı zor duruma sokuyor...

  • İlk Bölümde Osman'dan yediği Golü eski sevdalısı Gül'den gelen helallik ile ekarte etmeyi başaran Namzet'i bu bölüm zorlu bir görev bekliyor. kalbini kırdığı o kadar çok insan var ki, içinden seçmekte de zorlanan baba Horanta'nın aklına öyle biri geliyor ki, çık işin içinden çıkabilirsen! 
  • bu kez dümen kime kırılsın diye düşünürken Aklına Cemre'nin babası Remzi geliyor. Remzi ile Namzet, kız isteme aşamasında her dünür adayının yapabileceği gibi birbirlerine girmişler, adamın bakkal dükkanını elinden alan Namzet adamcağızın her şeyini batırmış, o gün bugün de Garip Namzet'e bileyli. ne zaman adını duysa kusmuk görmüş gibi iğreniyor ve ondan gelecek hayır Allah'tan gelsin diyor. 
  • Namzet herkesten hayır duası almayı kafaya koymuş bir kere. başladığı işi bitirmeden de rahat etmeyecek. bu görevde de yanında olan Nazmiye'den gerekli adres ve koordinat bilgilerini alan baba Horanta, Remzi'nin evine doğru yola çıkıyor. ancak bu yolun başı dikenli, ortası çakıllı, sonu dinamitli. 
  • adam Namzet'in ona attığı kazık yüzünden elde avuçta ne varsa satışa çıkarmış ve buna çok sevdiği taklacı güvercini de dahil. Namzet bu durumu çok sonra öğrenecek ama, adamcağızın durumu içler acısı. Namzet adamla helalleşmek için yola çıktığında, Cemre, Sinan ve Ayşe de babalarına doğru yola çıkıyor, Ayşe'nin olumsuz tepkileri Remzi'nin kanına dokunmaya başlıyordu. 
  • Adam dertli. adam üzgün. adam yorgun. tüm bu üzüntü ve yorgunlukların üstüne bir de Namzet ve Nazmiye'yi karşısında görünce neye uğradığını şaşırdı. ilk etapta pek ses çıkarmayan Remzi, Namzet'in karşısına çıkış amacını öğrenince iyiden iyiye küplere bindi ve adamı apar topar evden kovdu. bu noktada olan Nazmiye'ye oldu tabi. 
  • Ama bizim tanıdığımız Namzet Horanta bu işin de peşini bırakmaz! nitekim bırakmadı da! Remzi'nin arabasını ve kuşunu ihtiyaçtan sattığını Öğrenen Namzet, ilk olarak Şirketin finansçısı Ertan'ı oyuna sürdü ve adamın arabasını alıp şirket uhdesine kaydettirmesini istedi. bu plan başarılı oldu. ancak kuş meselesinde pek öyle olduğu söylenemez. 
  • İnternette evcil hayvanların ve bu tip özellikli kuşların satışa çıkarıldığı bir sitede Remzi'nin kuşunun satılık olduğunu gören Namzet, bu konuda Yeğeni ve şoförü Kazım'a güvendi. Kazım salaklığı ve ayarsızlığıyla tüm işi berbat etmeye hazırlanırken devreye giren ahali sayesinde durum az da olsa normale dönüş yoluna girdi. 
  • Remzi Ayşe'nin kendisini ziyaret etmemesinden ve onun evini beğenmemesinden dolayı hayli üzgün ve torununun koşup oynayabileceği, kendisini iyi hissedeceği bir ev alma arzusuyla canından çok sevdiği kuşunu bile satmayı göze almış. Namzet bunları öğrendiğinde o da duygulandı ancak Remzi onun bu işe müdahale etmesini istemedi. tabi baba Horanta'nın aklında yine tilkiler dolanmaya başladı. bakalım neler olacak?..
  • Bu Bölümün bir tuhaf ittifakı da  hizmetçi gelin Cemre ve cici kaynana Latife tarafından kuruluyor. Nazmiye'nin Namzet ile geçirdiği aşırı saatleri garip bulmaya başlayan cadı ikili, Nazmiye'yi evlendirip evden gönderebileceklerine kendilerini o kadar inandırdılar ki, bu planın sonunda kanlı köstebek her şeyi öğrendi ve patron Horantaların peşine düştü! 
  • holdingin iki gözde ismi Anıl ve Ertan'ı yakın markaja alan cadı ittifakı, hangisinin kızdan daha fazla hoşlandığını anlamak için büyük bir mücadeleye girişti. ancak iki taraftan da elle tutulur gözle görülür bir emare çıkmayınca iş bir an için rafa kalktı. 
  • bu noktada Namzet'in Remzi'ye gidiş yolunda kanlı köstebek her şeyi en ince ayrıntısına kadar kurcalayıp öğrendi ve Osman'a haber uçurmayı başardı. olan bitenleri öğrenen Osman ise boş durmadı ve altın tacirinin hem Horantaların, hem de Neciplilerin kucağına devasa bir bomba bırakmasını kendi elleriyle sağladı! 
  • Osman bu bölüm Fuat'a haftalardır gösteremediği takı tasarımlarını gösterip kendini temize çıkarmayı başardı. Osman ile çalışmayı kabul eden Fuat, topu aynı anda hem kornere, hem taca, hem de gole götürmeyi de çok iyi bildi. 
  • kurnaz tüccarın Osman'ın tasarladığı takıları üretime aktarabilecek yeterli donanımı olmadığından hareketle, kahveye davet ettiği Nazmiye'den bir isteği oldu. bu istek Osman'ın tasarımlarını Horanta Holding'in üretmesiydi! evet Namzet ve Osman bu kez de üretimde bir araya gelmek durumunda kalacaktı. önümüzdeki bölümler bize neler gösterir, Osman bu duruma ne der? şuan için merak konusu...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..