Tövbeler Olsun Bölüm 4 - Kanlı Köstebeğin İzinde...

 Kanlı Köstebeğin İzinde

Osman git öte diyor, Fuat gel beri diyor. Arada kalan yine Namzet olurken, yaşanan pek çok kötü hadise birilerinin işine yarayacak gibi görünüyor!

  • Geçtiğimiz bölümün sonunda bu bölüm yaşanacak karmaşanın fitilini ateşleyen olay Fuat'ın Osman'ın takı tasarımlarını üretmek isteyip, Namzet'i bu projenin Dökümcüsü yapması, ardından da Nazmiye ile şapka meselesi hakkında konuşması olmuştu. Bu Bölüm hem Horantalar, hem de Neciplilerin evine bomba düşüyor, Osman'ın okumadığı sözleşme başını ağrıtmaya başlıyor! 
  • Fuat tasarımda Osman'dan, üretimde Namzet'ten faydalanmakta kararlı. bu kararını geçtiğimiz bölümün sonunda Nazmiye'nin karşısında da dile getiren müflis tüccar, bir konunun daha ortaya çıkmasını sağlayarak ilk kıvılcımı çakmıştı. bu kıvılcım ilk bölümlerdeki Şapka olayının Osman tarafından açık edildiğini Nazmiye'nin bilmesi oldu ve bunu duyan Nazmiye kelimenin tam manasıyla şok geçirdi. 
  • ilk etapta duyduklarını idrak etmekte zorlanan ve babasına nasıl açıklayabileceğini düşünen Nazmiye'nin dili en sonunda çözüldü ve duyduklarını tüm ailenin karşısında açıklamaya karar verdi. ancak bu karar Namzet'i Osman'dan helallik almaktan döndürmeyeceği gibi, Horanta çiftini Necipli çiftine ortaklık kutlamasına gitmeye zorlayacaktı! 
  • Namzet pisliklerini temizlemekte kararlı dedik ya, Osman'ın dolaylı olarak ortağı olacağını öğrenince sevinçten havalara uçtu! Ancak Osman için aynı şey geçerli değildi ve Fuat'tan okumaktan erindiği sözleşmedeki maddeler ve üretimi kimin yapacağı konusundaki gerçekleri öğrenince adamın tansiyon 30'lara fırladı. Namzet'in adını duyunca ortaklıktan vazgeçmek için atılımda bulunan Osman'ı bu kez, 3 milyon dolarlık dev tazminat bekliyordu. bölüm alıntısında başını ağrıtacak dediğim olay tam da buydu işte! 
  • Namzet Latife'yi yalvar  yakar ikna edip ortamı yumuşatmaya giderken, Osman'ın evinde de ayrı bir curcuna koptu. Fuat'tan gerçekleri öğrenen Nazmiye Neciplilerin kapısına dayandı ve babasına olanlar hakkında Osman'dan hesap sordu. Nazmiye'nin söyledikleri karşısında tabiri caizse dumura uğrayan Hülya ve Aylin Duyduklarına inanamamış olsalar da Osman hem Fuat'a Namzet'i ispiyonlamış, hem de kaza geçirmesine sebep olmuştu. 
  • Namzet'in ortaklık kutlamasına geri dönecek olursak, orada da işler karıştı diyebiliriz, zira Osman Namzet ve Latife'yi karşısında görünce sinir krizi geçirip insanları yaka paça dükkandan attı! orada da hem zihnen, hem bedenen tansiyon yükselse de ortamı yatıştıran bu kez Hülya oldu. ancak bu noktada bilinmeyen bir detay vardı. 
  • bu detay sözleşme metninde üçlü bir ortaklıktan söz ediliyor oluşu, ortaklardan birinin Namzet oluşu ve ortaklardan herhangi birinin sözleşmeyi feshetmek istemesi halinde yüklü bir tazminat ödemeye mahkum edileceği maddeleri idi. bu maddeleri sonradan okuyan Osman Soluğu Horanta Holding'de alıyor ve işler bir kez de burada karışmaya başlıyor! 
  • Namzet'in ortaklıktan çekilerek sözleşmeyi feshetmesini isteyen Osman bu kez işi eşkıyalığa vurdu ve Holding binasını birbirine kattı. Namzet'in helallik isteğini de araya koyarak işi bozmasını istedi ancak Namzet bu konuya pek de sıcak bakacak gibi görünmüyor. hayırlısı bakalım. 
  • Baba Horanta ve baba Necipli'nin arasındaki soğukluk Aylin ve Buğra'nın işine yarayacak galiba! olayları ve Osman'ın yaptıklarını öğrenen Aylin, durumlardan haberi olup olmadığını Buğra'ya sordu ancak aldığı cevap Negatif oldu. bu noktada Horanta Jr. ın aklına dahiyane bir plan geldi!
  • Plana göre Osman'ın istemediği, Namzet'in ise çekimser kaldığı Ortaklık konusunda aileler gaza getirilmeye çalışılacak, plan işe yararsa gençlerin görüşmesi daha da kolaylaşacaktı. Buğra'nın planı anlatırken ki heyecanına bakılacak olursa bu planın sonu bugün nişan yarın düğün. ancak Osman'ın deve kini başlarına ne işler açar? şimdilik meçhul. 
bu bölüm bir de kanlı köstebeğin peşine düşülüyor! Hedefte birileri var, ancak bu işi bu kadar sessiz ve bu kadar kanlı yapabilen kim var?! 
  • İlk Bölümden itibaren Osman'on manyaklıklarına ve yediği haltlara büyüğümdür, üstümde emeği var diyerek katlanan avukat Anıl, bu kez Sinan'ın radarına takılıyor. Cemre'nin dürtüklemesiyle köstebeği aramaya girişen kılıbık Sinan için iş günü ayrı bir macera olarak geçiyor. 
  • hanımının " köstebeği önce sen bul babanın gözüne gir " taktikleri sonrası Holdingte cadı avına başlayan Sinan, çalışan gözlemleri ve anlamadığı halde didik didik ettiği güvenlik kamerası görüntülerinin ardından aileye Anıl'ın da içinde bulunduğu potansiyel suçlu listesiyle geldi. Osman'ın sıkı tembihlerinden sonra pek renk vermemeye çalışan kanlı köstebek sanırım artık yolun sonunda. görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler... 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..