Tövbeler Olsun Bölüm 6 - Dönüş Yok...

  Dönüş Yok

Bu Bölüm size anlatmak istediğim çok olay var. Hülya ve Latife karşılaşması, Osman - Namzet - Fuat Ortaklığı ve getirileri, nereden başlasam emin olamıyorum!

  • Bu Bölümün ilk paragraflarını kötü haberlere ayırmak zorunda kalacağım zira Hülya ve Latife'nin karşılaşması Aylin ve Buğra için hiç ama hiç iyi olmadı. geçtiğimiz bölümü burada okuyanlar Latife'nin Fuat'ın kızı ve eşine verdiği beş çayının Hülya tarafından basıldığını ve Hülya'nın Latife'den borç gerçeğini öğrendiğini hatırlayacak. bu bölüm bu haber Necipli cephesinde pek de olumlu yankı bulmuyor desem yeri var, zira Buğra Aylin'i kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyor.
  • Latife ve Hülya kendi aralarında ağız dalaşına girmişken Fuat'ın kızıyla Buğra'yı sarmaş dolaş gören Aylin'de bu kez şalterler tümüyle attı ve kız sinirden eli kolu titrer vaziyette evi terk etti. bu esnada Latife'de Hülya'yı borç konusunda kıskaca almış, taramalı gibi lafları birbiri ardına saydırmakla meşguldü. ana kız sinir krizleri içinde evi terk ederken Latife de Buğra'yı zorla çay masasına döndürmüş, işine geldiği gibi davranmaya devam ediyordu. 
  • daha öncesinde gerçek borç meblağından habersiz olan Hülya ilk etapta ufak çaplı bir sarsıntı geçirse de, toparlanmayı bildi ve eşine destek olmak için dik duruşunu bozmamaya çalıştı. eve döndüklerinde kapıda Osman ile karşılaşan Hülya, gerçekleri bir de Osman'dan dinledi ve artık bir çözüm bulmak için kollar sıvandı. tabi bu noktada da Necipli dayanışması devreye girdi ve olan bitenler hakkında gerektiği gibi bilgi vermediği için Osman'dan bir özür de duyulmuş oldu.
  • tüm bunlar yaşanırken Buğra'ya kızgın Olan Aylin de gemileri tamamen yakmış ve çocukcağızı bu kez toptan yargısız infaz etmişti. aramalarına cevap vermiyor, mesajlarına bakmıyor ve  her zamanki tersliğiyle davranıyordu. bu durum Buğra'yı öylesine üzüyor ve kızdırıyordu ki, artık kızın camına keklik gibi tüneyip olanları anlatmaya karar verdi! Osman'a yakalanmak pahasına cama tüneyen Buğra derdini anlatmadan oradan ayrılmaya niyetli değil. son çare evin kapısında yatarak kıza derdini anlatmak istedi, ancak bu noktada esas kıyamet koptu!
  • evin kapısında Aylin'i görmeyi beklerken ana Necipli ile karşılaşan saf aşık, aslında kim olduğunu açıklayarak Aylin'i ne kadar çok sevdiğini Hülya'ya açıkladı. beklemediği bu tepki karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen ana Necipli'yi şaşırtan bir olay da, Latife'nin tam da o an kapıda belirmesi oldu. asıl curcuna da burada başladı.
  • çocukların beraberliğini artık iki taraf da biliyor ve Osman ile Namzet'in ortaklığı olmayacak gözüyle bakarak bu beraberliği de onaylamadılar. Latife bir yandan, Hülya karşıdan birbirlerine dakikalarca laf ettikten sonra kesin karar verildi, kalem kırıldı! Buğra ve Aylin kesinlikle birlikteliği sürdürmeyecek! ancak Hülya'ya Osman'dan, Latife'ye de Namzet'ten gelecek bomba haber işlerin seyrini değiştirecek, oyunda yeni seviyeye geçilecekti. 

Osman ve Namzet resmen ortak oluyor! üstelik binbir türlü terane ile! 

  • Eski Dosttan düşman olmayacağını hepimiz biliyorduk. ancak bu kez işler çok farklı! artık herkes gözünü dört açacak, oyunda hile yapılmasına izin verilmeyecek. yani kartlar açık oynanacak. 
  • Namzet'in bölümlerdir verdiği uğraş, döktüğü dil nihayet bu bölüm işe yaradı ve Osman ortaklığı nihayet kabul etti! beklenen büyük an sonunda gelip çatmıştı. ancak iki tarafın da oyunu daha başta bozmaya niyetlenecekleri aşikar. Tasarımların sahibi olduğu için Osman'ın ortalığın karışmasına ve bir kez daha altta kalmaya tahammülü yok. kuralları baştan koyan Osman Tasarımların dökümünden, taş işlemeciliğinin kimin tarafından yapılacağına kadar  işin kontrolünü ele almaya başladı. Namzet serde  he dese de Latife'nin gazıyla yapabileceklerinin sınır yok.
  • Osman'ın yaptığı tasarımlardan biri için yapılması gereken taş işlemesi el emeği gerektiriyor ve bunun için Namzet'in ikna etmesini istediği usta da Namzet'in çarkından geçmiş bir emektar. Zarif usta dedikleri adam uzun yıllar hiç bir teknolojisi olmadan, üstelik borç batağına girerek hem zanaatını yürütmeye, hem de aslan gibi oğlunu yetiştirmeye çalışmış. 
  • ikna turları Kazım ile olmayınca adamın yanına kendisi giden Namzet'in burada da gerçekler ve hüzün peşini bırakmadı ve adam daha öncesinde Kazım'a yaptığı gibi yaka paça onu dükkanından kovdu. Oğluyla kapı eşiğinde yaptığı kısacık sohbette öğrendiği kadarıyla çocuk iktisat mezunuymuş ve babasına yardım etmek için atölyede çalışıyormuş.
Horanta Holding’te zarar üstüne zarar! öküz öldü ortaklık bitti diyen Sinan için ölüm fermanı imzalanıyor! hem de çifte imzayla!
  • bu Sinan kelimenin tam anlamıyla kazma! önceki bölümde ortaklık olacak diye makine siparişi vermiş, ortaklık olmamıştı, şimdi de makineler elden çıktı ortaklık başladı! bunu böyle söylememin iki sebebi var.
  • birincisi daha öncesinde Makineleri geri göndermeye çalışan Namzet'in gözüne girebilmek için saçma bir yol deneyen Sinan, makineleri ederinin oldukça altı bir fiyattan satışa çıkararak yine makineler için çekilen kredilerin borçlarını kapattı. buraya kadar her şey normal gibi görünüyor, ancak Namzet çekirdek kadroyu toplantıya çağırında işler arapsaçına dönüyor!
  • Namzet ekibi acil olarak çağırdığı toplantıda Sinan ve Ertan'ın kucağına parça tesirli bombayı bıraktı! Ortaklığın gerçekleşeceğini öğrenen safrtik ikili, daha makinelerin elden çıkarıldığını söyleyemeden bomba kucaklarında patladı! Osman holdingi ilk gün teftişine çıktığında makinelerin gümrükte kaldığını öğrenince işler daha da düğüm oldu. görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler. gelecek bölümlerin şamatasına şimdiden hazır olun!..

Başlık ekle


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..