Tövbeler Olsun Bölüm 8 - Bir Dübeşe Beş Köfte...

Bir Dübeşe Beş Köfte

 Osman ve Namzet'in bu kez girişecekleri macerada 25 yıllık köfte kokusu, bir ustanın emekleri ve delirmek üzere olan bir haminnenin desteksiz atışları var. ama evvela başlığımızı anlamlandıracak tavla maçına gidelim...

  • Namzet ve Osman'ı ilk defa bu bölüm karşılıklı atışırlarken görüyorum. durduk yere başlayan bir tavla iddiası, ortaya konan ödüller ve bu ödüllerin Namzet'in başına açacağı yeni dertler sizi hem güldürüp, hem de düşündürecek. yıllar önce oynadıkları tavla oyunlarını hatırlayan zıpır ikilinin birbirlerini kendi bakış açılarından nasıl yendiklerini ortaya dökmeleriyle başlayan süreç, Namzet'i yeni bir helallik alma macerasına doğru yelken açtırıyor. 
  • Namzet'in tavlada kendisini yendiği iddiasına karşı sessiz kalamayan Osman, tüm esnafı da arkasına alarak Namzet'i yeni bir iddianın eşiğine getirdi. iddiada kaybeden bıyıkları kesecek ve eskiden köfte yedikleri köfteciden köfte ısmarlayacak. bu noktada arada bir de Sinan kaynıyor onu daha sonra anlatırız.
  • oldukça çetin ve bol düşeşli geçen tavla maçının ardından kazanan Osman oldu ve baba Necipli hem bıyıkları, hem de bir yarım ekmek köfteyi kazanmış oldu. İddiayı tersine çeviren Namzet bıyıklarını feda etmek istemediği için, o sırada tavla maçını seyreden Sinan'ı masaya sürdü ve Namzet kaybedince otomatik olarak onun bıyıkları budanmış oldu! ( bölüm fotoğraflarına ekleyeceğim gülmekten yarılacaksınız! :D )
  • işin köfte kısmına geldiğimizde, asıl mesele bizi burada bekliyor olacak. Zira yıllar önce yedikleri köfteci dükkanı kapatmış ve merkezi bir noktada seyyara dönüşmüş. ancak burada da Köfteci Ömer ustanın oğlu işleri yürütmeye çalışıyor ve o Namzet ve Osman da dahil herkesin sevdiği köfte tarifini yapamadığı için kazancı pek iyi değil. 
  • Osman ve Namzet de köfteyi beğenmeyince konu öyle bir yerden açılıyor ki, Namzet oraya gittiğine gideceğine binpişman oluyor desem yeridir! yıllar önce yine Osman ile birlikte Ömer'in dükkanında yemek yedikleri esnada köftenin osmanlıca yazılı formülünü gözüne kestiren Namzet, Formulü okumak istiyor ancak Osman buna engel olmaya çalışırken Formülün yazılı olduğu kağıt köfte közünde yanıp yok oluyor! o sırada olaylardan haberdar olan usta bir de kaza geçirip hafızasını kaybedince, tarif de sahibiyle birlikte yok olup gidiyor! 
  • Osman'ın bu konuda kendisiyle eşit derecede hatalı olduğunu öne süren Namzet, bu kez helallik operasyonuna onu da dahil ediyor ve tarifin bulunması için çalışmalar başlıyor! ustanın oğlundan öğrendikleri kadarıyla köfte tarifi en son Zahide isminde  epeyce yaş almış bir kadından ustaya geçmiş ve Namzet allem edip kallem edip kadını bulmayı başardı! 
  • kadın epeyce yaş almış dedik ya, daha Kazım'ı kapıda gördüğü an saçmalamaya başlayan haminne, Namzet ile ikisi gittiğinde çıtayı bir tık daha yükseltti tabi! köfte tarifini isteyen Namzet'in umduğunu bulamayacağı başından belliydi zaten. köfte tarifi vereceğim diye oldukça saçmalayan teyzeyi orada bırakarak yavaştan topuklayan Namzet ve Kazım, köftenin tarifini kendi yöntemleriyle bulmaya karar verdi. 
  • adamı rüyasında pek de iyi bir şekilde görmeyen Namzet için artık ipler gerilme noktasında. bir çok defa kendisi köfte pişirip denemesine rağmen başarılı olmayacağını anlayınca Osman'dan destek talep ediyorsa da Osman lafı yine döndürüp dolaştırıp eski meselelere getiriyor. tam da bu noktada, haminnenin Namzet'e verdiği bir cevşen kabı ortaya çıkıyor. 
  • Cevşen Namzet'in boynundan düşüp kırılınca ortaya çıkan yazı herkesi şaşırtmaya yetiyor da artıyor bile! zira Osman'ın yazıyı çözümlemesiyle kağıdın aslında ilk sahibi Ziya Paşa'dan kalma esas köfte tarifi olduğu ortaya çıkıyor ve Namzet bir kez daha paçayı kurtarmayı başarıyor! 
  • Asırlık köfte tarifinin ulaştığı genç esnafın yüzündeki mutluluk ve heyecan görülmeye değerdi. orijinal tarifle yapılan köfte tadımından Namzet ve Osman'dan tam not almayı başarınca işler burada da normale dönmeye başladı. Namzet bir kişinin daha helalliğini almayı başarmış, biraz daha fazla yürek huzuruyla sıradaki talihlisini aramaya koyulacak. görelim Mevla neyler? neylerse güzel eyler...





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..