Tövbeler Olsun Bölüm 10 - Gönüller Bir Olsun...

 Gönüller Bir Olsun.

Bu Bölümde Namzet Hayırlı bir işe vesile olmak için kolları sıvıyor. Ancak bu Süreçte başına gelmeyen kalmıyor elbet :) bu seferki helallik macerası kelimenin tam anlamıyla curcuna! 

  • Namzet'in her bölüm bir aksiyona, bir maceraya atılmasına artık alıştık. Ancak bu sefer öyle bir yerde öyle biriyle karşılaşıp, öyle işlere bulaşıyor ki, tarifi imkansız! ama biz yine de anlatmaya çalışacağız tabi.
  • bu bölümün curcunası Horanta malikanesinde başlıyor. Latife Sultan bahçedeki eski mobilyaları atıp bahçede yer açmaya niyetleniyor. tabi bunu duyan Namzet'in eli ayağı birbirine dolanıyor desek yeridir! binlerce lira para döküp aldığı bahçe mobilyalarının göz göre göre çöpe gitmesine göz yumamayan baba Horanta'nın aklına eşyaları bir hurdacıya satıp nakde çevirmek geliyor. bu noktada yanına aldığı saftirik ikili Sinan ve Kazım sayesinde Namzet bir helallik problemiyle daha acı bir şekilde yüzleşmek durumunda kalıyor. 
  • Bütün mahallede dolandıktan sonra buldukları tek hurdacı olan Bahri, 25 yıl evvelinde Namzet Osman ile Ortak dükkan işletirken aile yadigarı bir kolyeyi tamir ettirmek için Namzet'e getiriyor. O sıralar Namzet'in de gözü gibi baktığı ve türlü aksesuarla donattığı fiyakalı bir arabası var. Namzet o zamanki şark kurnazlığıyla adamdan tamir için getirdiği kolyeyi satın almak istiyor ancak adam aile mirası olduğundan kabul etmiyor.
  • Namzet ağzından girip burnundan çıkarak ikna ettiği adama en ufak bir çizik gelse oturup ağlayacağı arabasını verip kolyeyi ondan alıyor. Ancak kolye adamın nişanlısına hediyeydi ve Nişanlısı bu durumu öğrendiği an adamcağızı geri almamak üzere kapının önüne koydu! 
  • Durumu öğrenen Namzet, başına gelecek bir kısım gereksiz aksiyondan habersiz kolyeyi bulmak için harekete geçiyor. kolye evvela Namzet'in sattığı bir diğer kuyumcuda Sinan ve Kazım tarafından aranıyor ancak kolye adamda çıkmıyor. Sinan kolyenin kimde olduğunu sorduğunda asıl kıyamet burada kopuyor! 
  • Kuyumcunun tarif ettiği kahvehaneyi işleten mafya kılıklı bir adam Kazım ve Sinan'ı oldukça zor duruma sokmaya başlıyor. adam usta tavlacı ve yendiği kişilerden mallarını gasp ediyor. kendine Ercan baba dedirten bu hödüğün son kurbanları da bizim saftirik ikili oluyor ve aynı anda hem araba, hem de şoför olarak Kazım elden gidiyor! zaten bu işi de beceremeyecekleri belli olan, ancak şansını deneyen bitirim ikili arabayı da şoförü de dükkanda bırakınca Sinan yana döne yardım aramaya koyuluyor.
  • ilk etapta yardım etmeye yanaşmayan Osman, bu kez günün kahramanı oluyor ve Ercan ile hısım çıkıyor! Osman'ı o kahvedeki geçmişini anlatınca tanıyan Ercan anında kolyeyi Osman'ın eline veriyor. Kolyenin bulunduğuna sevinen Namzet'in sevinci, Bahri'nin yeni talebiyle kursağına diziliyor. Bahri, o zamanlar nişanlısı olan kadınla evlenmek istiyor ve ancak kadın buna razı gelirse hakkını helal edecek. 
  • Bahri'den kadının yaşadığı yeri soran Namzet bir şoku da burada yaşıyor. kadın doğal olarak oldukça yaş almış ve Bahri'yi karşısında gördüğünde verdiği tepkiyle arada geçen zamanda yaşadıklarını bizlere de aksettiriyor. Namzet  araya girip, usulünce bu meseleyi çözme talebini kadına anlatınca kız isteme hazırlıkları başlıyor! 
  • Başlıyor ancak Osman Namzet'e olan gıcıklığından Bahri ile sevdiği kadını kavuşturmuyor! evet tüm hazırlıklar tamamlanıp, taraflar Neciplilerin evinde buluştuğunda her şey gayet güzel başladıysa da Osman son dakika su koyuveriyor ve kızı vermekten vazgeçiyor! ilk defa Osman'a bu denli sinirlenen Namzet sevenleri kavuşturmak için yeni yollar denemeye karar veriyor. Osman ile ikinci kez kafa kafaya tokuşan Namzet bu kez inadı baskın gelen taraf oluyor ve yeniden bir isteme merasimi düzenleniyor. 
  • ikinci merasimde Osman'ın tavırları, soruları ve kasılmalarını görünce Aylin ve Buğra'ya ziyadesiyle acıdım, Zira Osman kendi kızına da aynı şeyleri yapabileceğini burada bize gösterdi! sancılı geçen bir ikinci turun ardından nihayet Bahri ve sevdiceği birbirine kavuştu ve Namzet bir helallik macerasını daha hayırla noktalamış oldu! 
Haftalar geçip, bölümler ilerledikçe baba Horanta'nın maceraları komik ve heyecanlı bir hale gelmeye başlıyor. görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler komedinin dozu katlanarak artmaya devam edecek! ;) 




 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi