Tövbeler Olsun Bölüm 11 - Helallik Peşinde...



Helallik Peşinde

Namzet'in Helallik Peşinde ömrü tükenecek, Osman'ın da Namzet'in peşinde! baba Horanta'nın helallik maceraları her geçen bölüm daha komik, daha düşündürücü ve daha içten hale geliyor...

  • Namzet bir yola çıktı bir kere. kalbini kırdığı herkesin helalliğini almadan durmak yok! bu kez olaylar yeşilçam filmi tadında, günümüz teknolojisine uyarlama bir şekilde ortaya çıkıyor. ancak her zamanki gibi yine makara, yine curcuna, yine komedya! 
  • bu bölümün başlangıcı, Namzet'in bir iş için gittiği bankanın önünde gerçekleşiyor. bankanın önünde Namzet'i bekleyen Kazım'ın, bir pamuk şekerci görmesiyle canı pamuk şeker çekiyor ve hemen bir tane kendine alıyor. O sırada Bankadan çıkan Namzet ve Sinan da Kazım'ın tatlı kaçamağını görünce dahil olmak istiyor ve şekerci uzaklaşmakta iken durduruluyor. tam bu noktada Namzet şekerci tezgahını işleten adamı tanıyor ve yeni helallik maceramız başlıyor! 
  • karşılaştıkları adamın adı Hüseyin. Hüseyin Osman ve Namzet'in ortak olduğu zamanlar onların dükkanıyla  bitişik bir berber dükkanı işletiyormuş ve bu adam Namzet'e tam müşteriyle ilgilendiği esnada kız kaçıran maytabıyla bir şaka yapmış. Namzet bu, hırsını almadan durur mu?! o da adamcağıza tam birini sakal tıraşı yaptığı esnada aynı şekilde maytapla şaka yapmaya kalınca adamın yüzü yukarıdan aşağıya kesilmiş ve bu kesik yüzünde derin bir iz bırakmış. 
  • Namzet tüm bu yaşananları Hüseyin ile karşılaştığı an öğreniyor, zira yüzü yaralanan adam ödüllü bir erkek güzeliymiş ve o ana kadar başrol oyunculuğu için kendisine tekli götürülmüş. bu üzücü olay yaşanmasa belki de Türkiye'nin genç Yılmaz Güney'i bile olabilirmiş! 
  • adamın tefeci yamaklığı yaptığını öğrenen Namzet, bu görevde de topu saftrik ikili Kazım ve Sinan'a paslıyor ve çocuğu bulmaları için onları görevlendiriyor. tabi Sinan ve kazım söz konusu olduğunda aksiyonun bir salise eksik olmadığını artık hepimiz biliyoruz. asıl mesele çocuğu bulmakta! 
  • Suat adında bir tefecinin oto galerisi görünümlü batakhanesine giden ikili, daha ilk anda korkudan altını doldurdu desek yeri var! dayak yemiş halde götürülen bir zavallıyı görünce o an topuklamak isteseler de, Suat'ın onları görüp yakalaması uzun sürmüyor ve Sinan Kazım ile kontratağa çıkarak derdini anlatmayı zor da olsa başarıyor.
  • en başta berber kazası geçirip bu duruma gelen çocuğun adı Ferit. Ferit bir tahsilat işi olmadığı sürece ortalıkta görünmüyormuş ve bizimkiler 10 dakikalık borçlanmayla ( burayı detaylandırmam uzun süreceği için denemiyorum? ) adamı yanlarına çağırtmayı ve dertlerini anlatmayı yine kıl payı becerdikten sonra sıra oğlanın Namzet ile karşılaşmasına geliyor. ancak burada da işler pek iyi gitmiyor! 
  • Çocuk hayalleri ve şöhreti elinden kaçıp gittiği için üzgün ve Namzet'e helallik vermesi pek mümkün görünmüyor. baba Horanta'nın ısrarlı pazarlıkları ve inatçılığı sayesinde masaya bir kart süren delikanlı, bir projede başrol oynaması halinde helallik vereceğini belirtiyor, ancak Namzet bu konuya pek de sıcak bakmıyor.  bu noktada baba Horanta'nın imdadına, holdingde yapılması planlanan reklam kampanyası yetişiyor!
  • Horanta Holding, Osman'ın tasarımı olan takıları seri üretime geçirmeye hazırlanıyor ve Nazmiye'nin fikri ile internet, televizyon gibi mecralara reklam vermenin satışları arttırabileceği düşüncesi hakim ancak Namzet buna da burun kıvırıyor. Nazmiye hangi ajansla konuştuysa hemen hemen aynı fiyatları aldı ve babasını düşündüğü kadar kolay bu konuya ikna edemeyeceği artık ayan oldu. 
  • Ferit'ten helallik alma konusunda Namzet kadar kendini suçlu hisseden Osman, Namzet ile olan ufak çaplı bir atışmanın ardından öyle bir işe kalkışıyor ki, görseniz 40 yıllık yönetmen dersiniz! Namzet Ferit'ten helalliğini alabilmek için, üzerinde çokça tartışılan reklam filmini onunla çekmeye karar verdi! konu Osman'a aks olduğunda her zamanki burun kıvırmalarından biriyle karşılaşmış olsa da baba Horanta da inat kırma özelliği var ve bunu Osman üzerinde kullanmayı oldukça iyi biliyor. 
  • Tüm Horanta Holding çalışanları, aile efradı ve Osman'ın da teknik destekleriyle çekimlerine başlanan reklam filmi bu tip işlerde her zaman görülebilecek türden curcuna ve komik olaylarla yapıldı ve sonuç yine Namzet lehine gelişti. her bölüm bir evvelkinden daha güzel gidiyor. bakalım gelecek bölüm neler olacak?...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi