Tövbeler Olsun Bölüm 12 - Altın Günü. Basit bir Horanta Kazası...

 Altın Günü. Basit bir Horanta Kazası...

geçtiğimiz 11 bölüm içinde Namzet'in türlü çeşit insanla helallik almak için muhatap olduğuna şahit olduk. ama bu kez konu gerçekten " ağırlığınca altın " değerinde! üstelik işin içinde hem bir genç kızım mürüvveti, hem de çil çil para var! 

  • Horanta Holding'de bu bölüm başka bir telaş var. sebebi Kayseri'den gelecek iki misafirin ağır top olanı. Hazırlıklar yapılıyor, İzzet - i ikramda kusur edilmiyor. bu ailenin oğlu, Namzet'in yeğeni Fidan ile evlenecek ve bu evlilik resmiyet kazanamadan ne yazık ki Namzet'in helallik sorunu halini alarak duvara toslayacaktı. 
  • Fidan geçen sene Almanya'dan Türkiye'ye gelerek sözlenmiş ve nişan aşaması da Türkiye'de gerçekleşmiş. Sıra evliliğe geldiğinde oğlan ailesi bir Kayseri geleneği olarak ağırlığınca altın takmaya karar vermişler. ancak kız nişanlandığı dönemde 60 kilo iken, bugün 110 kilo çekince işler karışıyor! 
  • Oğlan babası inatçı çıktı! kızı beğendikleri kiloda altın alırım yoksa bu iş olmaz diyerek işi bozuyor, olan Fidan ile garibim damada oluyor. Fidan iki göz iki çeşme ağlıyor. Namzet ikna kabiliyetini bu kez de denemiş olsa da adamlar nuh diyor peygamber demiyor! en sonunda Namzet kızı yeniden 60 kiloya düşürürse bu işin olabileceğine dair damat tarafından sözü kapıyor ve çalışmalara başlıyor.
  • üzüntüsünden ne yapacağını şaşıran Fidan, bu kez kendini üzüntüden ve sinirden yemeğe vurmaya başlıyor. Namzet kızı her gördüğünde bir şeyler yediğini fark edince sinirden deliye dönüyor ana damat tarafı ne kadar inatçıysa, baba Horanta da o kadar inatçı. durmak yok yola devam! 
  • Kız işin başında bu işe bir çare bulmazsa hakkını helal etmeyeceğini söyleyince bir de buradan gol yiyen Namzet, çareyi bu işin kompetanı olan Latife'den destek istemekte buluyor. eh. kız bildiğiniz buzdolabı faresi! gecenin bir köründe adamın evinin mutfağını talan edecek kadar yemek düşkünü. iş başa düşüyor ama Latife bu işin altından ne kadar kalkabilir orası muamma.
  • Gittikleri bir kafede oturdukları sandalyelerin ağırlıklarını taşıyamayarak kırılması sonrası gerçeklerle yüzleşen Hülya ve Neşe'nin de katıldığı Zayıflama kampı, Fidan için uykusuzluk, yorgunluk ve daha da artan stresten başka bir sonuç doğurmuyor. Latife kızı sabahın erken saatlerinde uyandırıp, önce eliptik bisiklete bindirip, sonra da koşturmaya başladı. bu koşuda aralarına Hülya ve Neşe de Dahil oldu ancak Fidan yolun yarısına gelemeden su koyuverdi.
  • denemeleri başarısızlıkla sonuçlanan acemi Sporcuların B planı akupunktur oldu. akupunkturun iyi uygulandığında zayıflamaya etkisi olduğun bilinen bir bilimsel veri. ancak Latife bunu bir günde becerebileceğini zannettiği an kaybetti ve Hülya'nın akupunktur iğneleri suratına saplandığı an hissettiği acı da bu planın tuzu biberi olmuş oldu. 
  • Latife'nin Fitness şiarına aykırı olarak hiç bir hareketliliği olmayan Fidan için artık son çare evi baştan aşağı sil süpür yapmak oldu. günün sonunda Latife kızın kilo verdiğini görüp neşesini bulmak isterken, tartı kızın +3 daha aldığını söyleyince makaralar orada koptu! kız iyiden iyiye kafayı yedi, Kayseri'ye gidip yöre mutfağını talan edip, yöresel yemeklerin canına okumak istedi! 
  • Bu Meselenin bir an evvel çözüme kavuşmasını isteyen, bu yüzden de vicdanıyla yine kavgaya giren Namzet'in son noktayı koyacağı plan Fidan  ve Kazım başta olmak üzere herkesi şaşkına çevirirken, günün sonunda Namzet yine zarara giriyor. Namzet'in planına göre Fidan Kazım ile evlenecek, Fidan'ın hesabına ağırlığı kadar altın verilecek ve bu sayede girdi maliyetleri ortadan kaldırılmış olacaktı. Ancak Fidan'ın sözlüsü Ferhat zincirini kırıp kıza geri dönünce buyur burdan yak durumu oldu!
  • Ferhat holdingten Horantaların evinin adresini alıp, sevdiğine koşa koşa gelince Fidan olayları oldukça farklı bir noktaya taşıdı. oğlan beş parasız, ama kıza verilmiş bir altın sözü var! çocuklar bu altınlarla hem düğünlerini yapacak, hem de Fidan'ın helalliği alınmış olacaktı. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..