İyi Aile Babası Bölüm 1 - Bitmez Derdi Tasası. "İyi Aile Babası"

 Bitmez Derdi Tasası. "İyi Aile Babası" 

İşini severek yapan, akla ve bilime önem veren, çevresinde sevilip sayılan bir Hekim, gördüğü bir rüya yüzünden ne kadar saçma işlere kalkışabilir?!  bu hekimin adı Mehmet Ali ise oldukça fazla!!

  • Hikayemizin ana karakteri, Pamuk ailesinin pamuk kalpli babası Mehmet Ali, hanımı Aslı ve üç birbirinden pırlanta evladıyla kendi halinde saf ve temiz bir yaşam sürüyor. kendi kliniğinde Aile Hekimi olarak çalışan Mehmet Ali'yi, gördüğü bir rüya ve bu rüyada kendisine görünen "Duru Nine" hiç olmadık işlere bulaştırıyor. 
  • Mehmet Ali akla ve bilime önem verir dedik ya, kendisi ne kadar bilim yanlısı ise, ailesi de o kadar hurafe ve batıl düşkünü. yıllar önce kaybettikleri Duru Nine'nin, rüyasına girdiği kişilerin ertesi gün hakkın rahmetine kavuştuğuna dair bir rivayet dolaşıyor ve bu rivayetin sonuncu kurbanı, Mehmet Ali'nin dedesi, yani annesi Arife'nin babası oluyor. 
  • Duru Nine, yine rivayete göre yazı - tura oynuyor ve gelen şıkka göre rüya sahibi ya ölüyor, ya da hayatına o an olduğundan daha rahat ve zengin devam ediyor. Mehmet Ali ne yazık ki bu mini kumarda kaybedenlerden. Duru Nine'nin parası yazı geliyor ve kendisi başta olmak üzere tüm aileyi saracak bir telaşın fitili ateşleniyor. 
  • Bu rüya olayının etkisinde haddinden fazla kalan  doktorumuz, bu durumu önce Aslı ve çekirdek ailesi ile paylaşıyor.  batıl inançları gereksiz derecede yüksek olan Pamuklar ilk etapta bir heyecanlanıyor ancak Mehmet Ali başına gelecekleri tahmin ettiği için rüyada gelen para yönünü yanlış söyleyerek durumu kotarmayı başarıyor. asıl curcuna, çocuklar, anne - babası ve kardeşi ile gireceği maceradan sonra başlıyor! 
  • Çocukların en küçüğü Damla'nın bir okul projesi var ve babasının mesleği hakkında bir sunum yapması için okula Çağırıyor. Mehmet Ali bu davete icabet edeceğini söylüyor ancak Duru nine olayı aklını başından aldı bir kere! başına gelmeyen kalmıyor! evvela evin tek oğlu Oğulcan'dan kendisiyle ilgilenmediği için trip yiyen Mehmet Ali, ergenliğe geç giren oğlunun birden patlayan ve tüm yüzünü kaplayan sivilceleriyle başa çıkmak zorunda kalıyor. 
  • bu olay kendi çapında bertaraf edildikten sonra Abisi Rıfkı ile bu durumu konuşmaya giden Mehmet Ali, yazı tura olayını açıklayınca Rıfkı'yı da bir telaş alıyor ki sormayın gitsin! halbuki Rıfkı'nın da Mehmet Ali ile konuşması gereken önemli bir konu vardı, ancak bu olay gündeme bomba gibi düşünce bu da unutulup gitti tabi.
  • Doktorumuz az bir ömrü kaldığına kendini o kadar inandırıyor ki, aklına ne çocuklar geliyor, ne ev ne de klinik. aslına bakarsanız pek çok olay Mehmet Ali'nin ötelediği geçmişiyle yüzleşmesine  sebep oluyor ve bu da onun kendiyle ilgili gerçekleri, ailesinin aslında neleri içinde tuttuğunu gözler önüne seriyor. 
  • Mehmet Ali hayatta bir iz bırakamadığından dert yanarken, öncelikle abisi, onun dertlerini dinlemediğinden dem vuruyor. bu konu üzerinde düşünmeye fırsat bulamadan Damla'nın eve hışımla girdiğini gören doktorumuz, kızının okul projesinin tamamen aklından çıktığını fark ediyor, ancak burada da iş işten geçmiş olduğunu anlayarak yine bir sorgu moduna giriyor. 
  • tüm bu yaşananların üzerine Oğulcan'ın sivilceleriyle dalga geçildiğini ve bir de bunun problem yarattığını görüyoruz. bunca olayın üstüne bir de tek oğlundan azar işiten iyi aile babası, artık hayatta iz bırakabilmenin yollarını kitap raflarında aramaya karar veriyor! 
  • Kliniğe giderken yol kenarında gördüğü bir afiş Mehmet Ali'nin aydınlanma yaşamasına yol açıyor. Kitabın yazarını tanıyan Mehmet Ali, çocukluk arkadaşı olduğunu söyledi ve kitapta ondan da bahsedilmiş olabileceğini düşünerek kitapçıların yolunu tuttu. artık Mehmet Ali de silik bir tip olmaktan çıkıp gerçek bir insan olmayı hayal etmeye başlamıştı. 
  • Kitaplar koli ile önce klinik personeline, sonra aileye, en son da çekirdek aileye dağıtıldı ve herkesin gün bitimine kadar okuyup bitirmesi istendi. bu noktada öyle bir kıyamet koptu ki, değil ev ahalisi, cihan padişahı gelse toparlayamaz! kitapta Mehmet Ali'nin kendisi hariç tanıdığı herkesten bahsediliyordu ve bu durum doktorumuzun oldukça gücüne gitmişti. oysa ona okuma yazmayı bile kendisi öğretmişti (?) ve böyle ayrılık gayrılık olmasına oldukça kızmıştı. 
  • adamın imza günü düzenleyeceğini öğrenen doktorumuz olanca hızıyla etkinliğin yapılacağı mekana doğru yola çıktı. yanında oldukça sağlam da bir kolordu vardı :D adama kendince kendini tanıtmaya çalıştıysa da  araya Rıfkı'nın girmesiyle ( yani adamın onu tanımasıyla ) ortalık bir kez daha toz duman oldu  ve doktorumuz istediğini gerçekleştiremediği gibi, haber kanallarına "fan boy" olarak düştü. 
  • tüm bu olan bitenlerin toplamında Mehmet Ali, aslında boşa çaba harcadığını, ne yaparsa yapsın bir iz bırakmanın o kadar da kolay olmadığını anladı. sonuç olarak bir aile sahibiydi, evlatları, hanımı ve geniş ailesi yanındaydı. bir insan daha ne isterdi ki? eve döndüğünde başka bir sürprizle de karşılaşan doktorumuz, kendisinin bile unuttuğu doğum gününü geç de olsa hatırlayan ailesinin içten ve sıcak kutlamasıyla biraz olsun kendine gelmiş oldu. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti