İyi Aile Babası Bölüm 2 - Dedektifler Çarpışıyor...

 Dedektifler Çarpışıyor

İlk Bölümde "iyi aile babası" olmak konusunda pek de parlak bir başlangıç yap(a)mayan Mehmet Ali'yi bu bölüm daha büyük görevler bekliyor. ilki çocuklarından, ikincisi ve daha zoru da abisinden geliyor.

  • İlk Bölümde Arife'nin baltalaması yüzünden patronlarına sunum yapamayan, dolayısıyla da terfi imkanını kaçıran Aslı'nın bu bölüm ikinci bir şansı doğdu ve bu şansı iyi yönde kullanmak için elinden geleni yapıyor. geçtiğimiz bölümde geçirdiği kazadan sonra işyerine gidememiş, bu nedenle de sunumunu yapmayı başaramamıştı. bu bölüm oldukça fazla çalışan ve sunumu yenilemek için hazırlanan Aslı'ya Mehmet Ali destek olmak için büyük bir yükün altına giriyor. 
  • Hanımının yorgunluğunu ve aileye vakit ayırmakta zorlandığını gören Mehmet Ali, bir gün için çocukların sorumluluğunu almak ve onlarla gerçek bir baba olarak ilgilenmek istiyor ancak Aslı bunu duyunca ufak çaplı bir şok geçiriyor. Çünkü çocuklar hep annelerinden ilgi görmeye alışık oldukları için baba figürü ilk etapta onlara garip geliyor. Özellikle de sonradan ergen Oğulcan için! 
  • Mehmet Ali günün ilk görevi olarak okula ve işe gitmeye hazırlanan çocuklara kahvaltı hazırlamaya girişiyor, ortama ilk bodoslama dalışını yapan da Oğulcan oluyor. Oğulcan mutfakta üzerinde önlükle babasını görünce ilk çıkardığı anlam kimsenin duymak istemeyeceği, Pamuk ailesinin aklına dahi getirmeyeceği bir şey oluyor! 
  • İlk etapta mükellef kahvaltı sofrasının sebebini anlayamayan sonradan ergen, türlü çeşit anlamlar çıkardı. bunların belki de en kötüsü Annesiyle babasının boşanıyor olmasıydı! evet Oğulcan ergen aklıyla böyle bir anlam çıkarmıştı ve bunu diğerlerine de küt diye söyleyince ortalık hepten karıştı! halbuki Aslı yorgun olduğundan odada uyuyordu ve ondan sebep Mehmet Ali işi üstlenmişti. 
  • bu kriz atlatılmıştı ki, ikinci davetsiz Misafir Rıfkı oluyor ve elinde dev bir klasör dosya ile geliyor. Mehmet Ali'nin hayata iz bırakma çalışmalarının bir parçası olarak çaresi mümkün olmayan hastalıkların tümünü araştırıp bir dosya hazırlamış ve bunu kardeşine getirmiş. ancak bundan sonra yaşanacak olaylar, Pamuk ailesinde hiç bir şeyin karşılıksız olmadığının kanıtı niteliğinde.
  • Rıfkı çalıştığı okula yeni gelen rehber öğretmen Ayfer'e abayı yakmış vaziyette ve kızı görünce heyecandan dili tutuluyor ve saçmalıyor. bu konuyla Mehmet Ali'nin ilgisi ne? diye Sorabilirsiniz, ancak zorla ilişkilendirilince, oluyor! Rıfkı Mehmet Ali'den Ayfer hakkında malumat toplamasını ve onun hakkında bilmesi gereken tüm bilgileri ona getirmesini istiyor. ancak bu pek de kolay olmuyor. 
  • Oğulcan üzerinden konuyu ilerletmeyi ve topu göğüste yumuşatarak gole gitmeyi planlayan Mehmet Ali daha burada çuvallıyor! Ayfer'in kendisini tanımaması ve daha önce de bahsi geçmemesinden mütevellit yaşanan bir kaç saçma olaydan sonra Mehmet Ali eli boş dönüyor. Ancak hesaba katmadıkları bir olay tüm verilerin abi kardeşte toplanmasını sağlıyor! 
  • Kardeşlerin babası Kerami'nin emniyet amirliği zamanında içeri tıkıp sonra çıkmasına destek olduğu Hulusi adında bir mafya babası eskisi var ve Arife bu adamdan hiç hazzetmiyor. Rıfkı'nın ağzından girip burnundan çıkmasına rağmen sevdiği bir kız olup olmadığı konusunda ağzından laf alamayan Arife de bu adamı Okula Ayfer'in başına yolluyor! 
  • 4 burma bilezik ve eve girip çıkma izni karşılığında Arife ile anlaşan Hulusi, kızcağızı gazete muhabiriyim diye kandırarak gerekli bilgileri topladıktan sonra soluğu Arife'nin yanında alıyor. Okulda Mehmet Ali ile karşılaşan ve renk vermemek için olağanüstü çaba sarf eden mafya çakması, yine kalınca bir dosya ile ana kraliçeye tekmil veriyor. Mehmet Ali'nin ofisinde durum değerlendirmesi yapan kardeşler ise sonucun sıfıra sıfır elde var sıfır olduğuna kanaat getiriyor. ta ki Mehmet Ali Hulusi ile karşılaşmalarını ağzından kaçırana kadar!  
  • Hulusi ile buluşan ikili bu kez de kendilerini sıkı bir pazarlık masasında buluyor. Hulusi Arife'ye verdiği fiyattan iş göreceğini söyledi ancak Mehmet Ali yine Adanalı kafasıyla pazarlığı kızıştırdı. zor bela geçen sürecin sonunda Airfe'nin kendince imha ettiği dosya bulunacak, temize çekilecek ve kardeşlere sunulacaktı.
  • Tüm bunların başlangıcında Arife, Aslı da dahil olmak üzere herkesi Rıfkı ve Hoşlandığı kız konusunda darlamakla, hatta Aslı'dan dedektife -yani Hulusi'ye- vereceği paranın eksik kısmını haraç olarak kesmekle meşguldü. 
  • Doktorumuzun kendi iç dünyasına dönersek, kendileri çaresiz denen bir hastalığın çaresini bulmak için kolları sıvıyor ve yukarıda bahsi geçen Dosyayı Rıfkı'dan bu yüzden istiyor. araştırmalarında bir hastalık dikkatlerini çekiyor ancak gerçekte böyle bir hastalık var mı yok mu belirsiz. "dans manyaklığı hastalığı" olarak adı geçen bu hastalığa yakalanan manyak gibi dans ediyormuş ve durmuyormuş. bir noktada bu hastalıktan Ayfer'in babasında da olduğu öğrenilince Rıfkı için işler iyiden iyiye yokuşa sürülmeye başlıyor. 
  • Mehmet Ali'nin başı yine rüyacı ninesiyle dertte! bu bölüm gördüğü rüyada kendisiyle birlikte okuldaki hocası Vedat'ı da olaya Dahil eden Duru nine, bu kez aba altından da değil, açı kaçık sopa göstermeye başlıyor! bahsi geçen hastalıkla ilgili araştırma yapmalarını engellemek isteyen nine, bırakırlarsa bir kez daha yazı - tura oyunu için geleceğini, bu kez tura atacağını iddia etti. bu rüyadan da kan ter içinde uyanan doktorumuz, başucunda beliren kum saatini görünce içten içe huylanmaya başladı. bakalım gelecek bölüm neler olacak?...
küçük bir dipnot: Aslı sunum yaptığı terfi işini kabul etmedi. sebebi fazlaca yurtdışı seyahati ve Ankara'ya taşınma durumlarının olmasıydı...


Fotoğraf: Mehmet Ali ve sonradan ergen oğlu ile kapışması

Fotoğraf: Arife dedektiflik çalışmalarına start verirken 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi